Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem szakad le végre...

Miért nem szakad le végre rólam az anyám?

Figyelt kérdés
Nagyon idegesített már,ezért ősszel elköltöztem,azóta naponta zaklat telefonon,nem hagy békén! 28 éves nő vagyok. Elég zilált sajnos a kapcsolatunk,ezért is költöztem el.De ő képtelen elfogadni,mindig haza akar hívni.Most is hogy albérletet váltok,meg van sértődve hogy nem haza megyek inkább.Hogyan adjam a tudtára hogy hagyjon békén?
2008. dec. 29. 22:30
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egyszerűen mondd meg neki, hogy 28 éves, felnőtt nő vagy, és egyszerűen szeretnéd a saját életedet élni lehetőleg az ő beleszólása nélkül.

Én egyébként azt csináltam, mikor ugyanilyen helyzetbe kerültem, hogy nem vettem fel a telefont, ha láttam, hogy ő hív. Ez hatott, és a "nevelő célzatú költözésem" óta teljesen normális a viszonyunk, már nem sápítozik azért, mert felnőttem.

Én azt gondolom, hogy aki mindenáron ragaszkodik ahhoz, hogy a felnőtt gyereke vele lakjon, egyszerűen képtelen elfogadni egyrészt az idő múlását, másrészt azt az egyszerű tényt, hogy a gyerekünk önálló személyiséggel, véleménnyel rendelkező lény, nem a mi klónunk.

2008. dec. 29. 22:38
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az előttem szólóval. Nem a játékszere vagy, hogy nincsen önálló gondolatod és örökké ott maradsz vele. Vegyél neki egy kutyát.
2008. dec. 29. 23:36
 3/6 anonim válasza:
100%
Ne engedd eltántorítani magad! Én 50 éves vagyok, de a 80 éves anyám a mai napig megkeseriti minden percemet. Az én nevemen van a lakás, de az ő segitségével. Van 4 testvérem, de egyik sem vállalja, igy velem él. Hiztizik, kiszolgáltatja magát, és nekem csak az álmodozás jut egy "valódi saját" 1 szobás kuckóról, ahol végre azt csinálhatnák amit akarok. Sajnos igaz a mondás: Aki álmodzik, az mások akarata szerint él! TE JÁRD a SAJÁT UTADAT!
2009. jan. 1. 14:19
 4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm,aranyosak vagytok...:) remélem előbb-utóbb belenyugszik hogy nem megyek már haza...csak hát megbántani se akarom szegényt.Mert amikor azzal jövök neki, hogy ennyi idősen már mások rég külön élnek a szüleiktől,ő erre azt mondja hogy "Ja,mert te annyira felnőttnek hiszed magad"...:(
2009. jan. 1. 20:33
 5/6 anonim ***** válasza:
51%
Miért, nem vagy az?:D
2010. febr. 8. 23:22
 6/6 A kérdező kommentje:
hát de...:)
2010. febr. 10. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!