Miért nem szakad le végre rólam az anyám?
Figyelt kérdés
Nagyon idegesített már,ezért ősszel elköltöztem,azóta naponta zaklat telefonon,nem hagy békén! 28 éves nő vagyok. Elég zilált sajnos a kapcsolatunk,ezért is költöztem el.De ő képtelen elfogadni,mindig haza akar hívni.Most is hogy albérletet váltok,meg van sértődve hogy nem haza megyek inkább.Hogyan adjam a tudtára hogy hagyjon békén?2008. dec. 29. 22:30
1/6 anonim válasza:
Szerintem egyszerűen mondd meg neki, hogy 28 éves, felnőtt nő vagy, és egyszerűen szeretnéd a saját életedet élni lehetőleg az ő beleszólása nélkül.
Én egyébként azt csináltam, mikor ugyanilyen helyzetbe kerültem, hogy nem vettem fel a telefont, ha láttam, hogy ő hív. Ez hatott, és a "nevelő célzatú költözésem" óta teljesen normális a viszonyunk, már nem sápítozik azért, mert felnőttem.
Én azt gondolom, hogy aki mindenáron ragaszkodik ahhoz, hogy a felnőtt gyereke vele lakjon, egyszerűen képtelen elfogadni egyrészt az idő múlását, másrészt azt az egyszerű tényt, hogy a gyerekünk önálló személyiséggel, véleménnyel rendelkező lény, nem a mi klónunk.
2/6 anonim válasza:
Egyetértek az előttem szólóval. Nem a játékszere vagy, hogy nincsen önálló gondolatod és örökké ott maradsz vele. Vegyél neki egy kutyát.
3/6 anonim válasza:
Ne engedd eltántorítani magad! Én 50 éves vagyok, de a 80 éves anyám a mai napig megkeseriti minden percemet. Az én nevemen van a lakás, de az ő segitségével. Van 4 testvérem, de egyik sem vállalja, igy velem él. Hiztizik, kiszolgáltatja magát, és nekem csak az álmodozás jut egy "valódi saját" 1 szobás kuckóról, ahol végre azt csinálhatnák amit akarok. Sajnos igaz a mondás: Aki álmodzik, az mások akarata szerint él! TE JÁRD a SAJÁT UTADAT!
4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm,aranyosak vagytok...:) remélem előbb-utóbb belenyugszik hogy nem megyek már haza...csak hát megbántani se akarom szegényt.Mert amikor azzal jövök neki, hogy ennyi idősen már mások rég külön élnek a szüleiktől,ő erre azt mondja hogy "Ja,mert te annyira felnőttnek hiszed magad"...:(
2009. jan. 1. 20:33
6/6 A kérdező kommentje:
hát de...:)
2010. febr. 10. 11:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!