Miért nem mondja el mi a baja?
Nem értem miért kellene mindent elmondania. Magánügy.
Ha akar róla beszélni, akkor megtudod, ha nem, akkor csak kiidegeled az állandó kérdezősködéssel. Idegesítő lehet. Talán azért sem mondja el.
Adott esetben nem "titok", csak éppen nem tartozik rád vagy mas kivülállóra. Ha pl vita van egy szülövel, azt elvileg nem is mondhatja el másnak, az az óvoda belsö ügyeihez tartozik. Vagy ha pl. a barátnöje elmondott valamit, ami a barátnö magánügye, de öt mégis felkavarta, az sem tartozik rád.
Fogd végre fel, hogy a lányod felnött ember lett, a magánügyei nem tartoznak rád, mégha azok nem is titkok, csak privát ügyek.
Én az típusú ember vagyok, aki már csak akkor beszél a problémáiról, amikor már érzelmileg túl van rajta.
És nem azért mert titok, hanem mert beszélni is teher róla, míg a hatása alatt vagyok. Ha ilyenkor BÁRKI faggat, csak idegesít és szívem szerint elküldeném a francba.
Mert nem tartozik rád. Milyen fogyatékosság akadályoz benne, hogy megértsd a különbséget a titok és a privát, személyes ügyek között?
Ami rád tartozik, azt úgyis megtudod.
Aki azzal érvel, hogy "jaj, mi olyan nagy titok" annak a kontrollmánia az élete, mindent tudni akar, nem képes elhinni, hogy nem debil a felnőtt gyereke, tud döntést hozni bármilyen helyzetben.
Mert ez az ő problémája, és felnőtt módon maga akarja megoldani, vagy maga akar a saját csendjében lenyugodni, vagy éppen hogy arra van szüksége hogy elfelejtse, és valami mással foglalkozhasson.
A köldökzsinórt már rég elvágták. Ne tolakodj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!