Szüleid, családtagod halála után mi az a szokás, amit felvettél az elhunyttól?
Figyelt kérdés
Tudatosan vagy spontán és jó vagy rossz szokás szerinted?2023. ápr. 27. 15:53
1/12 anonim válasza:
Miért utána kéne a szokást felvenni? Mármint hogy ha olyan szokás akkor nyilván akár még életében is csinálhatta ő is.
2/12 anonim válasza:
Semmiféle szokást vagy egyebet nem vettem fel egyetlen családtag halála után (sem elötte!)
3/12 anonim válasza:
Egyedül a nagyapám után: minden csavart, szöget, hasonlót felszedett az utcán, így ha zat mondtad neki, x méretű ilyenolyan akarmi kell, ment a sufniba és már hozta is. Amióta meghalt, az utcán elszórt csavarokról azonnal ő jut eszembe. Van egy kis ladikam ezekkel a csavarokkal.
4/12 anonim válasza:
Sok mindenben hasonlítok elhunyt szülőre, nagyszülőre, de a szokásaik felvételének időzítésének nem volt köze a halálukhoz. Inkább nálam is életkor, életkörülmények változása volt a döntő.
5/12 anonim válasza:
Volt pár jó mondásuk, ami azóta is szállóige a családban. Ezeket én is gyakorta használom, spontán módon.
6/12 anonim válasza:
Csak érzem néha, hogy na ez a kifejezés, hangsúly, mozdulat vagy gesztus tőlük való.
Idő kellett, amíg korban utolértem őket.
7/12 anonim válasza:
Semmit ami a halálához köthető.
8/12 anonim válasza:
Anyósom nehezen mozog csípőficam miatt, de dolgozik, kocsival jár be a munkahelyére. Apósom minden reggel kiállt neki az autóval a hídra. A halála óta én csinálom.
9/12 anonim válasza:
miután engem nagycsalád nevelt, két dédszülőm és négy nagyszülőm is volt, és már csak egyetlen egy maradt így 25 évesen, valószínűleg a haláluk után vettem fel elég sok gyerekként látott mintát, de nem tudnám most neked szétválogatni, hogy kitől mit... talán azt tudnám kiemelni, hogy az egyik nagyapa bélyegeket gyűjtött, és a halála után én örököltem a gyűjteményt. (aktívan nem dolgozok vele egy ideje, fiatal pályakezdőként se időm se pénzem, de megvan biztonságban, majd egyszer arra is ráérek megint.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!