Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ilyen esetben hogyan lenne...

Ilyen esetben hogyan lenne érdemes normálisnak mondható kapcsolatot kialakítanom az apám exével?

Figyelt kérdés

Édesapámnak én lettem a gondnoka. A párja vitte magaval a 3 féltesómat. A gyermekelhelyzéses dolgokon már túl vagyunk, de mégis folyamatosan támad, hogy kiforgattam őket mindenükből és miattam kerültek utcára, én sajnálom tőlük a pénzt stb. Szerettem volna, ha normális lesz a kapcsolat közöttünk, de most nem úgy néz ki.

Valóban nem sok a 3*15E gyerektartás, de nem én hataroztam meg és apánk ellátása sem olcsó, amire semmit nem kérünk tőle. Ha tudok, segítenék is neki, de így ez sem működik. Hogyan álljak neki, hogy legalább valami minimális kapcsolat megmaradjon?

2023. ápr. 27. 14:08
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
A gyerekek 10 év alattiak.
2023. ápr. 27. 14:08
 2/11 anonim ***** válasza:
57%
Ne foglalkozz vele. Egy pénzéhes gazember. Maradt volna apád mellett ápolni őt. Csak az büdös lett volna neki nyilván.
2023. ápr. 27. 14:14
 3/11 A kérdező kommentje:

Maradni akart, de apa ilyen esetekre engem nevezett meg gondnokának és demens rokon példáján előre okulva otthon beli elhelyezést beszéltünk meg már sok évvel ezelőtt. A 24 órás felügyelet pedig 3 kisgyerek mellett albérletben megoldhatatlan is lett volna. Az otthon díját apa pénzéből, a nagyszüleim és a mi segítségünkkel fizetjük.

Azért kellene valami kapcsolat, mert ha tényleg nem lesz hová mennie a gyerekeknek, akkor megint csak mi kerülünk képbe és nem szeretném, ha idegenként/ ellenségként tekintenének rám, ránk.

2023. ápr. 27. 14:28
 4/11 anonim ***** válasza:
77%

Ha albérletben laktak, akkor miért miattad kerültek volna az utcára? Fizessék az albérletet és éljenek ott tovább.

CSak persze gondolom, addig apád volt a fejőstehén.

Mondjuk, aki 3 gyereket szül albérletbe, az se normális.

2023. ápr. 27. 14:31
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Házasok voltak? Ha igen, volt vagyonmegosztás? És azt kevesli?

Írtad, hogy gyermekelhelyezés megvolt és tartásdíj-megállapítás is.

A tartásdíjat a bíróság állapította meg?

Apád gondnokság alatt van? Bíróság mondta ki, hogy cselekvőképtelen? Mert saját magadra gondnokként hivatkozol.

2023. ápr. 27. 14:39
 6/11 anonim ***** válasza:
23%
A tartasdij 3 gyerekre q kötelezett nettó jövedelmének 50%-a. Akkor is ennyi, ha a maradekbol a kötelezett éhen hal. Ergo ha apád bevétele havi nettó 90e, amit csodálnék, akkor megfelelő a 45e tartasdij a 3 gyerekre. Ha ennél több a jövedelme, akkor bizony lesz valaki, aki felvilágosítja majd arról, hogy érdemes új pert inditania. Mivel a vesztes fél apád lesz, így a perkoltseget is fizetnie kell majd, plusz nyilván 6 hónapra visszamenőleg fogják kérni az emelest. Érdemes lenne a megfelelő összeget felajanlani a következő hónaptól, máris rengeteget spórolnatok meg.
2023. ápr. 27. 15:18
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Apádnak valamiféle nyugdíj a bevétele? Vagy mi az, amire "apád pénzeként" hivatkozol? Vagy a megtakarításaiból fedezitek - részben - az otthonban való elhelyezést?

Cselekvőképtelen az apa?

2023. ápr. 27. 15:26
 8/11 anonim ***** válasza:
50%
Inkább ne erőltesd, abból sosem szokott jó kisülni. Ne elgyetek haragba aztán ennyi.
2023. ápr. 27. 15:44
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Rokkantnyugdíja lehet. Ha bíróság ítélt ennyit, azzal nincs dolgod. Amúgy ha a nő nem akar kapcsolatot semmit nem tudsz tenni. Nem rajtad múlik.
2023. ápr. 27. 15:46
 10/11 A kérdező kommentje:

Apának volt háza, ott laktak, de annyi hitele volt, hogy el kellett adnom, mert a jelzálog hitelt sem tudta volna kifizetni, akkor kerültek albérletbe, viszont oda már nem fizethettem nekik apa pénzéből, mert nem velük élt.

Nem voltak házasok, közös vagyon sem volt, maximum adósság, ha úgy nézzük.

Most az anya baratnőjénél laknak átmenetileg.

2023. ápr. 28. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!