A férjem viselkedése már teljesen kikészít idegileg. Tényleg az lenne a legjobb megoldás, ha elhagynám?
szeretnel gyereket? ilyen társ mellett eselytelen, erre is gondolj.. meg a sajat boldogságodra
ne legyel martir
nekem az egyik baratom volt ilyen,a legjobb baratom, 14 evig szivta a vérem, nekem pár honapja lett elegem,sose fog valtozni, ez van, szomoru vagyok miatta, és a lelkiismeret is furdal, de jobb ez igy, mert mind a baratsagban, mind a szerelemben a társaknak elore kell vinniuk egymast, es boldogga tenniuk.
es nem hazudok, vagy 50 eselyt adtam neki, kettucat ultimatumot, egyszer elment pszihologushoz is, kapott bogyokat, amiket hol szed, hol nem, es neha ugy TUNIK, mintha valtozna, de aztan megmutatja, hogy nem.. az ilyen emberek nemcsak masokat, hanem sajat magukat is becsapjak, es olyan szuro van a szemuk elott, ami mindent kifordit, a legjobb akaratot is.
nem tudsz rajta segiteni, csak magad gyilkolod vele, higgy nekem, tapasztalatból beszélek. hagyd ott
nem lesz ongyilkos, mert gyava hozza, csak probalkozni fog, ami nem fog neki sikerulni.
batorsagot, es erot, kitartast, sok kell hozza, tudom.
szia,
ezt a viselkedést nevezik lelki terrornak, tudtad?
ebben van szerintem egy kis tudatosság is. ha depressziós, irány egy megfelelő szakember. értesd meg vele, hogy te nem tudod helyette megoldani a problémákat. az öngyilkossággal való fenyegetőzés pedig szánalmas ne haragudj. lelki terror, nem más. igy éri el azt, hogy mellette maradj. és nem is dolgozik. bánt is.
ne haragudj, de mit szeretsz rajta? a párunkat a viselkedéséért szoktuk szeretni.....te pedig csupa rossz dolgot soroltál fel a repertoárjából. először is keressen munkát, akkor majd nem lesz annyi ideje a bánatával törődni, több lesz a pénzetek és lehetősége adódik barátokat szerezni.
Az én apám ugyanaz, mint a te férjed, és megnyomorította az életünket rendesen. Anyám nem hagyta el, mert hogy mi lesz vele, öngyilkos lesz, stb., helyette vele maradt, ütött-vágott minket, lelkileg is terrorizált minket, senkinek nem kívánom azt a szörnyű gyerekkort, ami nekem volt. Én a helyedbe kiszállnék ebből a házasságból, akármi is lesz vele. Ha elhagyod, talán öngyilkos lesz, de ha meg vele maradsz, egy idő után te leszel az, vagy a gyereketek (nem vagyok rá büszke, de az apám miatt 12 évesen fölvágtam az ereimet, majdnem belehaltam, annyira szenvedtem attól, amit csinált velünk).
Egyébként a pszichológusnak igaza van: amíg magában nm tudja rendbe rakni a dolgokat, addig nem is fog megváltozni. Én tudom, a gyerekkorom miatt én is tiszta lelki beteg voltam, nem voltam képes normális kapcsolatra egészen addig, amíg magamban helyre nem raktam a dolgokat. Azóta egy szeretetteljes, kiegyensúlyozott házasságban élek, néha elkap a depi a gyerekkorom miatt, de akkor elvonulok, kisírom magam úgy, hogy a férjem és a gyerekek ne lássák. Nem akarom, hogy az én lelki bajaim miatt nekik szar életük legyen.
Probalj neki munkat keriteni, es zavard el dolgozni!!!! Ez a legfontosabb, hogy legyen penze, emberek kozott legyen, erezze, hogy szukseg van ra.
Mitol lett depresszios? Valaki a csaladjaban szenved ilyen problemakkal mint o? Hajalama van a depressziora? Regebben is voltak depis dolgai?
Probalj munkat talalni neki, es adj egy utolso eselyt neki. A pszichologus is jo megoldas, de az olyan, aki nem gyogyszereket ir fel!!!!! A gyogyszeres kezeles veszelyes. A beszelgetos, amikor valakinek kiontheti a lelket, talan gyerekkori serelmei vannak, en nem tudom, te jobban tudod ezt, szoval amikor a pszichologus beszelget vele, es erot ad neki, tanacsokat az elethez, az ok. De ne engedd, hogy nyugtatokat szedjen!!!
Munka, pszichologus, ha nem valtozik semmit, felesleges vele maradnod. Minek? Van ertelme? Neki adod az eletedet? Ne tedd. A csaladja, szulei nem is tudnak errol?
Nem mondanám, hogy depressziós... Inkább azt vettem észre, hogy azt akarja,hogy körülötte forogjon a világ. Soha nem hagyja a másikat szóhoz jutni, ő akar mindenben az irányító lenni,és mindenkitől mindent jobban tud. Ahogy megvolt a lagzi, uralkodni akart felettem, én pedig ráhagytam,mert féltem tőle,nem akartam vitázni, és most ide jutottunk. Amióta felhoztam neki a válás témát egyvégbe magát sajnáltatja,meg fényezi magát a rokonaim előtt is...
Meló alól mindig az a kibúvó, hogy a gyümölcsös mellett nem birna munkahelyen melózni. Könyörgöm, némelyik 5 hold gyümölcsös mellett is melózik, ő meg a mi kis gyüminket nem győzi...amikor persze nagy meló van, akkor engem is befog, mert hát mindent nem bir egyedül(szerinte). Hú,mikor felhoztam neki,hogy mi a fenét csinál egész nap a gyümiben,mert annyire gazos, no, akkor olyat kaptam,hogy sosem felejtem el...Egyszerűen menekül a munka elől, de úgy tagadja!
Tegnap mondtam neki, hogy azért,mert akadt egy kis gondunk,nem kell egyből a hídról leugrani...erre azt válaszolta, hogy azt csak úgy mondta, mert ideges volt.
Azt már eldöntöttem magamban, hogy ha továbbra is ímmel-ámmal csinálgatja a gyümölcsöst, és szinte otthon lesz egész nap, és megint átesik a ló túloldalára az agressziójával, fogom magam és búcsút intek neki. Ezt már így nem lehet. Velem kötöszködik,hogy mire nincs pénz,melózni meg nem akar. Hála Istennek az én fizum elég jó, de nem annyira,hogy fedezze a háztartást,gyümölcsöst és a házrenoválás költségeit is egyben. De meló helyett vegyünk fel kölcsönt...hát persze,majd ha lila hajam lesz.
Utána olvastam tegnap a depressziónak, és ő nem esik abba a kategóriába. Úgy látszik kibújt a szög a zsákból, csak jól titkolta,mikor még jártunk...
Mindenkinek köszi a válaszokat, és hogy segíteni próbáltok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!