Keresztszülőként mennyit illik foglalkozni a keresztgyerekkel mondjuk havi szinten?
Lehet, hogy a kérdés elég hülyén van megfogalmazva. Újdonsűlt keresztszülő vagyok, a testvérem első babája, a közeli családban az első baba, szóval elég tapasztalatlan vagyok.
Például nem jártunk a baba előtt úgy kifejezetten egymáshoz. Leginkább a szülői házban találkoztunk, ott töltöttünk együtt időt, elmentünk közös társasággal bulizni, de semmi extra.
Később majd ha nagyobb lesz a keresztgyerekem, szeretném elvinni nyaralni és ilyesmik. De fogalmam sincs, hogy ilyen téren mit kezdjek egy kisbabával. Nem szeretném, hogy az jöjjön le, hogy nem foglalkozok vele, de nincs túl sok pénzem, hogy ajándékokkal halmozzam el stb. Meg a nyakukon sem akarok folyton ülni (sőt, nem is lakunk közel egymáshoz).
Leginkább tanácsokra lennék kíváncsi, hogy hogy érdemes belerázódni a keresztszülőségbe és hogyan legyen ott a babának már most (főleg úgy, ha nem tudom túl gyakran látogatni munkaidő és távolság miatt). :)
Teljesen egyéni, ahogy nektek kényelmes. Úgyis lesz, akinek nem felel meg.
Én is hasonló helyzetben vagyok, csak én kéretlenül kaptam meg ezt a "kitüntetést", a gyerekek nem bírnak, én sem őket. Így távolságtartó a kapcsolat. A szüleimnél, családi összejöveteleken találkozunk csak pár hetente, nyilván ajándékozás, meg kényszeredett jópofizás, gügyögés van, ami roppan kellemetlen és kínos. De szerencsére a gyerek is érzi és nem erőlteti. A felnőttek inkább.
Hát nem is az anyagi világ a lényege Jézus tanításainak, hanem a lélek építése.
Most meg úgy választanak keresztszülőt hogy ki költi rá a több pénzt, hát no komment 21. század...
#28: Nem kell sajnálnod, nem birkáskodok...
#27: Alapvetően nincs belekényszerítve a kereszteléssel, bármikor dönthet úgy, hogy nem gyakorolja tovább azt a vallást és kész. Nem ezen múlik. sokkal inkább azon, hogy mit kap utána vallás terén
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!