Mikor illik felkérni a keresztszülöket?
Mi tesóméknak szóltunk.Először egyszer kétszer viccesen megemlítettem nekik már terhesen, akkor még nem is gondoltam komolyan talán ,hogy ők legyenek.3 hónapos korában aztán mondtam nekik, hogy na akkor készüljetek:D
Szerintem ha közeli ismerős akkor bármikor szólhatsz nekik és nyilván közeliek,mert senki sem idegeneket kér fel ilyen ,,feladatra".
Engem a szülés után néhány héttel kértek fel.
Egyébként a templomban keresztelés tervezett időpontja előtt kb. egy hónappal kell jelentkezni. Ekkor már nem árt, ha tudjátok, hogy ki a keresztszülő, mert le kell adni az adatait.
Engem a terhesség közepén kértek fel.
Ha nem csak kirakatkeresztelés lesz, hanem valóban vallásosak vagytok, akkor az is szempont lehet, hogy minél előbb (leendő) keresztszülőként imádkozhassanak a babáért. De azért elsietni nem kell, csak ha már tényleg eldöntöttétek, hogy kik legyenek azok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!