Keresztszülőként mennyit illik foglalkozni a keresztgyerekkel mondjuk havi szinten?
Lehet, hogy a kérdés elég hülyén van megfogalmazva. Újdonsűlt keresztszülő vagyok, a testvérem első babája, a közeli családban az első baba, szóval elég tapasztalatlan vagyok.
Például nem jártunk a baba előtt úgy kifejezetten egymáshoz. Leginkább a szülői házban találkoztunk, ott töltöttünk együtt időt, elmentünk közös társasággal bulizni, de semmi extra.
Később majd ha nagyobb lesz a keresztgyerekem, szeretném elvinni nyaralni és ilyesmik. De fogalmam sincs, hogy ilyen téren mit kezdjek egy kisbabával. Nem szeretném, hogy az jöjjön le, hogy nem foglalkozok vele, de nincs túl sok pénzem, hogy ajándékokkal halmozzam el stb. Meg a nyakukon sem akarok folyton ülni (sőt, nem is lakunk közel egymáshoz).
Leginkább tanácsokra lennék kíváncsi, hogy hogy érdemes belerázódni a keresztszülőségbe és hogyan legyen ott a babának már most (főleg úgy, ha nem tudom túl gyakran látogatni munkaidő és távolság miatt). :)
Nehéz kérdés. Hasonlóan gondolkozunk mi is a keresztszülőségről. Akár a saját gyerekkoromban tapasztaltakat nézem, akár azt, ahogy mi is igyekszünk jó keresztszülők lenni, a lényeg a rendszeresség. Fel-felbukkanni a gyerek életében. Fontos, hogy a szülők is emlegessenek mint "Zsolti keresztaput", vagy ahogy felétek szokás, említsék meg, hogy majd jössz, ezt és ezt te küldted neki, majd együtt elmentek fagyizni stb. Tehát már kis korban fel kell építeni a jó kapcsolatot, és ebben a szülőknek is partnernek kell lenniük.
Épp itt vannak a keresztgyerekeink az apukájukkal, a kedvencüket főztem, kreatívkodtunk együtt ma a rossz időben, megmutatták a kedvenc videósaikat, holnap visszük őket kirándulni stb. De meg kellett azért dolgozni, hogy szívesen jöjjenek. Mondjuk egy csecsemővel még nehéz, de szerintem a szülőkkel kell beszélni az elképzeléseidről, kérd őket, hogy támogassák a kapcsolattartást. A Skype sem rossz ötlet, ha messze vagytok.
A vallási részével hadilábon állok, a szülők itt nem értenek egyet a kérdésben, konfliktust pedig nem akarok. Megkérdeztem a gyerekeket, hogy mit tudnak a nagypéntekről, és tudták, örültem. Ha nem tudták volna, elmondtam volna, de ebben kimerül a vallási életre való nevelés sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!