Ezen megsértődnétek? Hogyan vezessem fel a témát, ha nem szeretnék sértődést?
Unokatesóm elkezdett most “pillázni” (műszempillát építeni). Mivel kezdő, nincs rutinja, ezért kérdezte, gyakorolhatna-e rajtam, cserébe nem kell fizetnem 2-3 hetente a töltésekért, szettekért. Úgy voltam vele, hogy nekem ez annyi, hogy feküdnöm kell, miért ne? Viszont így, hogy lassan fél éve csinálja, egyre jobban fáraszt. Mivel csak rajtam gyakorol, nagy rutinja fél év után sincs, ezért egy ilyen építés kb. 5-6 óra hossza (a lány, akihez korábban jártam 1,5-2 óra alatt végzett mindennel). A végére már nekem is fáj mindenem, de a nagyobb baj az, hogy nem egy városban élünk. Ők Budapesten a párjával, én vidéken. A szülei (nagybátyámék) is itt élnek, és én azt hittem, mikor ez fel lett ajánlva, hogy majd ha jönnek hozzájuk (havi kétszer fixen szoktak), megcsinálja. Áhh nem, mert az sok idő, és a szülei húznák a szájukat, inkább menjek én Pestre, ha ráérek. Viszont nekem azzal egy teljes napom elmegy, ha tömegközelekedéssel megyek, akkor ott is szoktam aludni, hogy ne éjnek évadján érjek haza korán reggeltől. De úgy meg 1,5 napom kuka… Anyagilag sem jövök ki jobban, mintha itt helyben csináltatnám, mert pl. hiába nem fizetek magáért a szolgáltatásért, útiköltség autóval pl. többszöröse, ha ott alszom, akkor megyünk este valamerre, ott is költök. Szóval ez nekem így sehogysem jó… Még ha az lenne, hogy egyik hónapban én megyek, utána ő megcsinálja itthon, valamennyire viselhetőbb lenne. De így, hogy én járkáljak 3 hetente mindig, nem jó.
Szóval szeretném megmondani, hogy inkább keressen másokat, akiken gyakorolhat… Tudom, vihar a biliben, de szerintetek ezen megsértődne? Én voltam a hülye, hogy azonnal belementem, de akkor ezt így át sem gondoltam… Viszont nagyon jóban vagyunk, nem akarnék emiatt összeveszni vele.
Erre kíváncsi vagyok. Légy szíves válaszolj!
Miért tart 5-6 óráig? Mit csinál?
Azért ennyire sok idő, mert még kezdő (van munkája, így hétköznap nem nagyon tud ezzel foglalkozni). Egy ezzel foglalkozó, rutinnal rendelkező pillásnak is 1,5-2 óra, pedig ott évek gyakorlása van a háta mögött...
A másik, hogy mivel lassabb, a ragasztó is elkezd kötni úgy, hogy a pilla még nincs a saját pillámon, így kevésbé tartós. Általában a 2. hétre a fele kihullik, szóval olyan bő egy hét, ameddig tényleg szép és mutatós rajtam.
Bocs, de így meg aztán végképp magadat szivatod.
Ha autóval mész, már a benzinköltség lehet, hogy több, mint egy rendes pillás munkadíja, rászánsz egy komplett napot, de akár másfelet is a szabadidődből minden egyes alkalommal és akkor ráadásul még gagyi is az eredmény.
Én max 2-3 alkalom után felálltam volna. Ez így nettó szivatás.
Megsértődik, ÉS? Kit érdekel?
A sok ide írogatónak sokkal könnyebb élete lenne, ha merészelne nemert mondani ahelyett, hogy éveket tol el a felesleges picsogással, "jaj, meg ne sértsem".
Hagyjuk már, nem kell bunkózni, hanem nyíltan közölni, ez a helyzet, ha bevágja a durcát, bevágja. Legalább nem akaszkodik rád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!