Három gyerek közül melyiknek a legrosszabb lenni?
Erre objektíven nem tudok válaszolni, mert én idősebb gyerek vagyok, egy nálam sokkal fiatalabb testvérem van. Nem várt gyerek vagyok, csak úgy véletlenül besikerültem, és a szüleim így is áltak hozzám: passzolgattak maguk és a nagyszülők között, de persze ha már voltam, akkor elvárásokat is támasztottak: négyest nem vihettem haza, mert szíjjal verés lett a vége. Ha nem csillagos ötöst, csak sima ötöst vittem haza, akkor az volt a baj...
A tesómmal szemben meg gyakorlatilag semmilyen elvárásuk nem volt: mivel ő fiú volt, én meg lány, ezért eleve többre tartották, mert "továbbviszi a nevet". Nála már az is nagy eredmény, ha hármasokat visz haza, soha nem ütötték meg, bár azért vele is szoktak ordítozni. De általában sokkal több mindent kapott, mint én, és kevesebbet kellett érte tennie. Ehhez képest anyám folyamatosan azt szajkózza, hogy "ő egyformán szeret mindkettőnket", de ez egészen egyszerűen nem igaz. Öcsém várt gyerek volt, nem úgy, mint én: ennyi a különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!