Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Dédükanyám unokája vagy...

Dédükanyám unokája vagy ükunokája még élhet?

Figyelt kérdés
2023. márc. 4. 20:35
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Dédükszülő nincs, sőt dédnagyszülő sincs, csak nagyszülő, dédszülő és ükszülő.
2023. márc. 4. 22:09
 12/22 anonim ***** válasza:
92%
Kétlem, ha még átlag 20 éves korban születnének is az utódok, akkor sem férne bele.
2023. márc. 4. 22:10
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Attól, hogy valamit leírnak, még nem lesz létező. Maximum 8.-ban tanultátok ugyebár nyelvtanból, hogy a szó két alapeleme a hangalak és a jelentés. Jelentés nélkül nem szó.
2023. márc. 4. 22:10
 14/22 anonim ***** válasza:
85%

oké tehát eltekintve attól hogy nem létezik a dolog, ha visszaszámolod a kis képzeletbeli listádon, a "dédükanyám" ükonokája az ükapám, és ha a családban mindenki 16 évesen szül, de közben legalább középosztálybeli életszínvonalon élnek, akkor lehet egyszerre a mostani gyermek és az ükapja életben.

az más kérdés hogy teljesen valószínűtlen, azokban a közegekben ahol 15-16 éves lányok már szülnek, ott jellemzően a várható élettartam se túl magas, tehát meghalna az ükszülő mire megszületik a kölyök. szélsőséges példa, de ha a férfiak jóval fiatalabbak a nőknél, akkor is lehetséges lenne hogy még életben van az ükapa. persze a nő már akkor sincs meg valószínűleg, meg kell hozzá hat generációnyi egyenesági férfi leszármazott.

2023. márc. 4. 23:20
 15/22 anonim válasza:
81%
Szerintem Kérdező, megválaszoltad maganak a kérdésedet.
2023. márc. 5. 07:25
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Azt kifelejtetitek a számolásból, hogy nem minden leszármazója szül (vagy a felesége) ugyanolyan idős korban. Lehet, hogy az illető egyik gyereke 16 évesen szül és az ő leszármazói is 16-17 évesen szülnek, a másik gyereke meg 40 évesen és a leszármazói is 38-40 évesen.

Anyósom pl. 25 és 27 évesen szült, aztán 40 évesen ismét (ugyanabban a házasságban) A sógoraim és a férjem között nagyobb a korkülönbség, mint a sógorok gyerekei és a férjem között.

Egy volt osztálytársamnak pedig akkor született kistestvére amikor a saját gyereke 1 éves volt (az anya/nagymama 19 évesen, majd 41 évesen szült, ugyanabban a házasságban, ez a 2 gyerekük van)

Volt gimis osztálytársnőm is 19 évesen szült, 38 évesen nagymama lett, aztán 44 évesen megint szült. Az unokája ovis ballagására már nagy hassal ment. 25 (!) év van a két testvér között.

2023. márc. 5. 07:53
 17/22 anonim ***** válasza:
85%
Hogy élhetne... Ha a te logikád alapján a "dédükszülő" a 8.-ik, akkor az ő unokája a 6.-ik. az ükunokája a 4.-ik. Még az is ritka ha valaki ismeri/ismerte a dédszüleit. A dédik szüleit, vagy további felmenőit már esélytelen ismerni, már rég halottak
2023. márc. 5. 08:21
 18/22 anonim ***** válasza:
54%
A mai MTA nyelvészek szerint minden szó létezik és használatos amit a köznyelv használ és leír (neten pl.).
2023. márc. 5. 16:44
 19/22 anonim ***** válasza:
7%
Engem anyám 17 évesen szült, nagyanyám őt 16 évesen, a dédi meg 15 évesen mamát. Nekem 22 éves koromig élt üknagyapám és nagyanyám anyai ágon. 92 évesen haltak meg. 40 voltam amikor dédi mama és 42 amikor dédi papa meghalt és most vagyok 61 és még él nagyanyám, 93 éves, makk egészséges 1x volt kórházba anyámmal szülni 77 éve. Na ezt kapd ki 17-eske :D
2023. márc. 5. 16:47
 20/22 anonim ***** válasza:
87%
Nem tudtam, hogy a "dédükanya" hangsort a köznyelv használja, 18-as. Szerintem eddig maga se.
2023. márc. 5. 16:49
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!