Mennyire igaz az, hogy "középszerű" embereknek a gyereke sem lesz kiemelkedő semmiben?
Tehát két szülő, mindkettőnek semmit sem erő diplomaja van, ugyan vezető beosztásban, de annak is a legaljan (csoportvezeto).
Magyarul semmire sem vitték. A gyerek tanul, tanul, de nem szorgalmas... Valószínűleg ugyanez lesz belőle is?
Nem készítettem országos, európai, vagy világstatisztikát, csak a közvetlen környezetemről beszélek:
Apósom postás volt, anyósom konyhalány. Anyós még azon a szellemi szinten leledzett, hogy hitt a szemmel verésben és a szerelmi kötésben.
A gyerekük, a férjem híd,-és vízműtervező mérnök, szakmailag kiemelkedő hírnévvel. Anyám 8 osztállyal volt a rendszerváltás után svájci tulajdonú cégnél gazdasági vezető, a több mint 20 éves, kiemelkedő pénzügyes szakmai múltja alapján.
Nem vonok le konzekvenciákat, csak a tényeket írtam le, mindenki azt gondolhat erről, amit akar!
Édesapám szakmunkás, édesanyám diplomás, de egy “egyszerű” beosztott.
Hárman vagyunk testvérek.
Én diplomás vagyok, de egy “egyszerű” beosztott-bár jobb bérezéssel, mint az anyám. Kicsit átlag fölött.
A bátyám szakmunkás (igaz, ő sem hal éhen)
Az ikertestvérem pedig mérnök lett, külföldön dolgozik, mellette vállalkozást kezdett-na ő sikeres embernek mondható.
Mit lehet leszűrni? Semmit.
Hárman egy családból jöttünk és három életúton járunk.
30/nő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!