Véleményeket kaphatok erről az esetről?
Figyelt kérdés
Volt egy kisautóm, de eljött az ideje, hogy nagyobbra cseréljem. Mivel feleslegessé vált a kicsi, el akartam adni, de férjem kitalálta, hogy adjuk az anyjának, mert hogy apósom mindig elviszi a kocsit, jól jönne az anyjának vásárláshoz stb. ha tudna vele jönni menni. Beleegyeztem, odaadtuk neki. Aztán ő ahelyett, hogy használta volna, átadta a férjem lumpen öccsének, aki rommá zúzta, és bevitette valami autóműhelybe. Ennyit tudtunk, hogy ott rohad a kocsi, és működésképtelen. Erre most pár év után véletlenül elszólta magát a férjem öccse, hogy az autó el lett adva. Na most, anyósom nem szólt nekünk, hogy neki nem kell a kocsi, és visszaadná, és azt sem kérdezte meg, odaadhatja-e férjem tesójának. Nyilván ebben az esetben kértem volna vissza, hogy eladjam, akkor még több mint egy milliót kaptam volna érte. Mikor eladta férjem tesója a kocsit, arról sem szóltak nekünk, és az érte kapott pénzt sem tudjuk mennyi volt, és ki kapta meg. A kocsi a biztosítás miatt anyósom nevére lett iratva, tehát ők ketten sunyiskodtak. Én azt az autót részletre vettem, a fizetésem jó része arra ment el minden hónapban, életem első autója volt, így érzelmi szálak is fűztek hozzá. most úgy érzem el lett tékozolva, és teljesen jogtalannak érzem ezt az egészet.2023. febr. 25. 14:19
31/35 anonim válasza:
Ha csak használatra adtad oda - bár még ajándék is visszakövetelhető 10 éven belül - akkor simán visszakérheted a ma már nemlétező autót. (Muszáj neked tudnod, hogy eladták?) Ha meg már nincs meg, akkor követeld a árát, NEVELÉSI CÉLZATTAL, hogy ne nézzenek teljesen hülyének!... de ne a mostani árát, hanem azt, mikor átadtad, mert láthatóan totálisan annak néznek, ezért élnek vissza a jóindulatoddal.
32/35 anonim válasza:
A történet kitaláció, nincs mit visszakövetelni, soha nem is volt.
33/35 anonim válasza:
A legrosszabb az egészben, hogy csak magadban puffogsz, anyósod nem is sejti, mi a bajod, mert még annyi gerinced sincs, hogy elmondd neki a hasfájásod okát. Borzasztó, hogy a saját érdekeidet szemernyit se tudod képviselni. Remélem nem tervezel gyereket, mert az ő érdekeit sem fogod tudni megvédeni.
34/35 anonim válasza:
"átirattam a nevére"
Tehát elajándékoztad neki.
35/35 anonim válasza:
Gyakorlatilag ajándékba adtad, de én elkérném az árát.Vagyis a férjed álljon a sarkára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!