Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Véleményeket kaphatok erről...

Véleményeket kaphatok erről az esetről?

Figyelt kérdés
Volt egy kisautóm, de eljött az ideje, hogy nagyobbra cseréljem. Mivel feleslegessé vált a kicsi, el akartam adni, de férjem kitalálta, hogy adjuk az anyjának, mert hogy apósom mindig elviszi a kocsit, jól jönne az anyjának vásárláshoz stb. ha tudna vele jönni menni. Beleegyeztem, odaadtuk neki. Aztán ő ahelyett, hogy használta volna, átadta a férjem lumpen öccsének, aki rommá zúzta, és bevitette valami autóműhelybe. Ennyit tudtunk, hogy ott rohad a kocsi, és működésképtelen. Erre most pár év után véletlenül elszólta magát a férjem öccse, hogy az autó el lett adva. Na most, anyósom nem szólt nekünk, hogy neki nem kell a kocsi, és visszaadná, és azt sem kérdezte meg, odaadhatja-e férjem tesójának. Nyilván ebben az esetben kértem volna vissza, hogy eladjam, akkor még több mint egy milliót kaptam volna érte. Mikor eladta férjem tesója a kocsit, arról sem szóltak nekünk, és az érte kapott pénzt sem tudjuk mennyi volt, és ki kapta meg. A kocsi a biztosítás miatt anyósom nevére lett iratva, tehát ők ketten sunyiskodtak. Én azt az autót részletre vettem, a fizetésem jó része arra ment el minden hónapban, életem első autója volt, így érzelmi szálak is fűztek hozzá. most úgy érzem el lett tékozolva, és teljesen jogtalannak érzem ezt az egészet.
2023. febr. 25. 14:19
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:

20-as, sehol.

17-es, nem is a pénz része zavar, az igaz, hogy kaptam volna érte akkor kb. 1 millió 200 ezret, ami évekkel ezelőtt még jóval többet ért, mint ma. Hanem az, hogy átvertek, és megbántottak. Semmiről nem tudtam, hogy mi történik az autóval, és semmiről nem kérdeztek meg. Szerintem akkor kellett volna felajánlaniuk, hogy kifizetik nekem az autót, amikor össze lett törve. Én egy fullos karbantartott hibátlan állapotú autót adtam át.

2023. febr. 25. 15:38
 22/35 anonim ***** válasza:
20%

Ha a tulajdonjogot íratta az anyós nevére, nem az üzembentartást, akkor ez az egész hiszti teljesen indokolatlan, okafogyott, felesleges.

Tehát:

A verzió: az autót csak üzembentartóként adta át: Az eladás nem történhetett meg, tehát a kerdező hazudik.

B verzió: az autót teljes tulajdonjoggal ruházta át, másképp mondva odaajándékozta az autót, semmi köze ahhoz, hogy az új tulajdonos eladja-e vagy sem, tehát a kerdező idióta.

Mindenki döntse el szerinte melyik sztori valószínűbb.

.

2023. febr. 25. 15:41
 23/35 anonim ***** válasza:
36%

"Én egy életre megtanultam, soha többet nem adok senkinek semmit."

. Nem. Azt kellene megtanulnod, hogy ne engedj, ha a férjed beleugat olyan dolgokba, amihez ezek szerint semmi köze.

2023. febr. 25. 15:55
 24/35 anonim ***** válasza:
74%

Azért nálad se lehet minden rendben, ha csak úgy odaajándékozol egy számodra kb idegen(!) embernek (igen értettem, hogy anyós, de ilyet a saját anyámnak adnék maximum) egy több mint egymilliós tételt, csak azért mert a férjed azt mondta.

Ráadásul tudtad, hogy mekkora tróger a férjed öccse, és hogy az anyja minden fizet neki, akkor mégis mit vártál? Csak magadat okolhatod

2023. febr. 25. 16:22
 25/35 A kérdező kommentje:
Nem odaajándékoztam, hanem odaadtam neki használatra. így volt megbeszélve, hogy használhatja. Ő és nem más, arról végképp nem volt szó, hogy azt csinál vele amit akar. Így van, az én hibám, hogy megbíztam anyósban, nem kellett volna. Igen, tudtam mekkora tróger a férjem öccse, de mivel anyósom állandóan sírt, hogy így kéne neki kocsi, úgy kéne neki kocsi, álmomban nem gondoltam volna, hogy azzal a lendülettel ahogy kapja, továbbpasszolja a kocsit. Eleve az volt megbeszélve, hogy megkaphatja használatra, hogy könnyebbek legyenek a mindennapjai.
2023. febr. 25. 16:48
 26/35 anonim ***** válasza:
73%

"Nem odaajándékoztam, hanem odaadtam neki használatra"

Akkor nem tud biztosítást kötni anyós nevére, nem tudja eladni, mert te vagy a tulaj.

2023. febr. 25. 16:56
 27/35 A kérdező kommentje:
Hányszor írjam még le, hogy a biztosítás miatt átirattam a nevére. De mi szóban nem azt beszéltük meg, hogy onnantól az övé az autó, és azt csinál vele amit akar, hanem azt, hogy ő használhatja.
2023. febr. 25. 17:02
 28/35 anonim ***** válasza:
86%
Kérdező! Átvágtak, mint szart a palánkon. Te voltál a hülye, hogy más nevére írattad az autót. Ez volt a tanulópénz. Ezután jöhet a különkassza és a válás a férjeddel?
2023. febr. 25. 17:05
 29/35 A kérdező kommentje:
Így van, átvágtak rendesen. Az a baj, hogy én is és a férjem is nagyon jószívűek vagyunk, ezért sajnáltuk meg anyóst. Szerintem a férjem sem nézte ki ezt az anyjából. Nem válok el, nekünk jó a kapcsolatunk, de hogy én az anyjáéknak többet semmit nem adok, azt megmondtam. Kerülöm is őket, ahogy tudom. Karácsonykor volt pofájuk megkérdezni a férjemtől, hogy én miért nem mentem vele.
2023. febr. 25. 17:11
 30/35 anonim ***** válasza:
9%

Hazudsz, hazudsz, hazudsz és újra hazudsz.

Ha az üzembentartást írattátok a nevére (ami a biztosításhoz kell), akkor nem tudta eladni.

Ha a tulajdonjogot, akkor neki adtad, az már az övé volt, semmi közöd hozzá kinek, mikor, mennyiért adta el.

2023. febr. 25. 17:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!