Véleményeket kaphatok erről az esetről?
Morálisan teljesen igazad van - különösen abban az esetben, ha ezt az autót kizárólag te vetted magadnak, még a házasságkötésetek előtt - jogilag sajnos nem.
A jövőre nézve - bár nem hiszem, hogy még egyszer autót ajándékozol az anyósnak, de hátha tanul belőle valaki - ne a tulajdonjogot ruházd át, hanem kérjél az akárki részre "üzembentartói forgalmit", ami azt jelenti, hogy az fogja fizetni a biztosítást, a súlyadót, szervizeket, stb. de a tulajdonos te maradsz.
A "Dolgok, amik soha meg nem történtek mai epizódjában..."
Üzembentartó nem adhatja el a járművet, tehát a Te tudtod nélkül nem tudták eladni.
Én annyira az érzelmek és indulatok embere vagyok - roppant fejlett igazságérzettel - hogy miután kigyógyultam az agyvérzésből, amit ez az eset okozott, többet szóba nem állnék az anyósékkal.
Kivéve, ha kifizetik az autó árát, ... de akkor is meggondolnám.
12-es, az autót még a házasságkötés előtt vettem, szerepel is a házassági szerződésben, hogy az kizárólag az enyém
Eleve különvagyon, ezt nem szabályozzuk a szerződésben.
Hol írta, hogy az anyós csak üzembentartó volt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!