Egy rokonom nagyon barátkozna, hogy állítsam le megbántás nélkül?
Ősszel költözött fel Pestre, én itt élek már évek óta.
Korábban évente találkoztunk kb. 2-szer családi eseményeken, most hetente többször ír, hogy nem-e megyek el vele valahová, nem megyek-e át hozzá. Elmondása szerint nagyon magányos, nincs itt senkije, barátai sem nagyon és ha nem az egyetemen van, otthon ül a macskájával. És hogy csak engem ismer itt...
Én ezt értem, viszont nekem meg van egy kialakult életem, párkapcsolatom, baráti társaságom. Nem érek rá vele kétnaponta találkozni, főleg, hogy olyan programokra hív, hogy kísérjem el a postára, menjünk el plázázni, vagy üljünk be valahová enni. Ez a másik, hogy vega, de a normális éttermeket nem szereti/drágállja, ezért 10-ból 9 alkalommal a Burger King-be akar menni, ahol én maximum fagyit eszem. Néha megsajnálom és találkozunk, úgy vagyok vele, hogy letudom 1 óra alatt, de ha végzünk és indulnék, elkezdi kérdezgetni, hogy nem megyek még el vele valamerre? Nem ülünk be valahová meginni valamit? Nem megyek fel hozzá filmezni, cicázni?
Ha hív valahová és mondok valami kifogást, azonnal elkezd rá megoldásokat keresni... Legutóbb is mondta, hogy menjek át hozzá, mondtam, hogy nem tudok, a nagytakarítás közepén vagyok, várom a futárt is. Hát akkor átjön ő.
Az a baj, hogy neki az egyetemen kevés a bejárós órája, így tényleg a napjai teljesen szabadok. Nincs hobbija, nem jár el otthonról, unatkozik.
Én MSc mellett dolgozom, van egy párom, nagyobb baráti társaságom. Vannak hobbijaim is, amiket szeretek, amikre szánok időt. Sokszor a nap végére totál lemerülnek az akksijaim és arra vágyom, hogy a barátommal összebújjunk, vagy egy jó könyvvel és egy pohár borral vegyek egy forró fürdőt. Nem arra, hogy 2-3 órán keresztül hallgassam valakinek a szóf..sását olyanokról, amik nem is érdekelnek...
Esetleg bemutathatnád őt pár ismerősödnek, meg ha hallasz programrokról, akkor azokat javasolhatod neki.
Mondd el neki, hogy mi a helyzet, de ajánlj fel kompromisszumot, hogy havi egyszer azért találkoztok.
Másoknak nem szeretném bemutatni (ezt már a párom is javasolta amúgy).
Elég kínos személyiség, tényleg az a fajta, aki ha elkezd beszélni, le sem lehet lőni kis túlzással. Beszél mindenről, olyanról is, ami pl. a szűk családon kívül senki másra nem tartozik, hiába indulna a másik, ő újabb és újabb témákat hoz fel...
A másik, hogy szociálisan kínos, nyilvános helyeken "lefagy", ha váratlan dolog történik, vagy volt, hogy véletlenül elejtett egy ruhát a vállfáról a boltban és majdnem elkezdett emiatt sírni, már láttam az arcán a pánikot. Szóval magamat sem akarom égetni azzal, hogy másoknak bemutatnom, meg a többi barátnőmre sem akarom ráhozni a rontást.
1.Te soha ne kezdeményezd a kommunikációt vele, tehát ne küldj képernyőképeket, stb.
2. Ha nem akarsz találkozni vele, ne indokold, hogy miért. Nem érsz rá, dolgod van (de ha kérdezi se mondd meg, hogy mi), sőt, azt is mondhatod, hogy nincs kedved.
3. Ha kijelzi a számát vagy soha nem veszed fel, vagy egyre kevesebbszer, üzenetére nem válaszolsz, vagy csak ritkán, kitérően, semmitmondóan. (leépíted)
4. Egyszer találkozol vele, és elmondod, hogy neked van párod, baráti köröd, vele nem szeretnél szoros kapcsolatot tartani, úgy érzed, nem vagytok egy hullámhosszon, keressen új barátokat.
Megmondod, hogy bocs, nem akarsz barátnőt, mert már van.
Havi 1-2x ha belefér, beszélgethettek de ennyi.
Nem kell kamu, légy őszinte, úgyis megsértődik, akkor meg nem mindegy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!