Karácsonykor jelentették be barátaink, hogy júniusban jön a második baba. Örülök, de mégsem tudok igazából, őszintén örülni. Féltékeny vagyok rá vagy inkább irigy? Megmondjam nekik?
Én nagyon szeretnék kisbabát. 34 éves vagyok, 3 éve házas. Minden vágyam egy gyerek. De a férjem közölte, hogy márpedig nekünk soha nem lesz gyerekünk. Ha akarok, akkor váljak el. Persze, ez nem megy ilyen könnyen, mert én tőle akarom a gyereket és nem mástól.
Már-már kezdtem is beletörődni, hogy idős koromban senki nem lesz, aki rámnyitja az ajtót és erre fel jött ez a bejelentés.
Mosolyogtam, gratuláltam, örültem és közben meg legszivesebben elsirtam volna magam.
Megmondjam ezeket az érzéseket a barátunknak, mert nem nagyon szeretném ,ha a terhesség részleteivel és az ő nagy örömükkel zavarna engem. Nekem ez nagyon fájna és nem esne jól.
Igazából nem tud semmi normális indokot mondani, miért ne legyen gyerekünk.
Ilyenekkel jön, hogy kicsi a lakás, albérletben lakunk, nincs elég pénzünk, nagyobb kocsi kellene majd, több túlórát kellene vállalnia, állandóan fáradt lenne. Igen. Mindig csak az, hogy ő hogy érezné magát és neki milyen nehéz lenne. De a jó oldalát miért nem látja? Hogy egy kisbaba mennyi örömet tud okozni?
Amikor karácsonykor ott voltunk a barátainknál, a 2 éves fiukkal olyan jól elvolt. Nevetett vele, játszott, le sem akarta az öléből tenni.
Abban reménykedek, hogy ha talán meglesz nekik a baba, akkor majd észhez tér és látja, mennyi örömmel jár mindez.
De addig nekem ne áradozzanak és ne meséljenek a kisbabáról, mert nem akarom.
Szóval, elmondjam ezeket a barátainknak? A férjemnek elmondtam. Lett is belőle egy jó kis veszekedés.
Esetleg ha ismerőseid részletezni akarják a terhességet, mondd el, hogy neked nem lesz, mert a férjed nem akar. Ez nem a Te szégyened, hanem a férjedé, és a barátaitok meg jobb, ha tudnak róla, hogy nem akarsz erről a témáról beszélni.
De egyébként tényleg miért nem akar a párod gyereket?
És Te miért maradsz mellette, ha minden vágyad ez?
Szerintem ne mondd meg nekik, hogy irigy vagy. Ha már komoly dolgokról akarsz beszélgetni, akkor inkább a férjeddel beszélgess el.
Most sok mindent írtam a házasságodról, amit aztán kitöröltem, mert nem akarlak megbántani. Számomra az egész helyzeted felfoghatatlan, és hogy egyáltalán mit akarsz olyan pasitól, aki a nők legtermészetesebb vágyát tiporja el ráadásul azzal, hogy válj el, ha akarsz. Tehát neki tökmindegy, hogy a felesége vagy, vagy sem.
Ez biztos hogy okés így? Nem félsz, hogy később nagyon nagyon meg fogod ezt bánni?
Szerintem beszélj a barátnőddel,hiszen a barátnő azért az,mert meg lehet beszélni vele dolgokat...
A házasságodat meg gondold át,mint írod albérletben éltek,sok vesztenivalód nincs!
Én is úgy gondolom, hogy nyugodtan elmondhatod a barátnődnek, hiszen azért a barátnőd, hogy megértsen. Persze ne azt mond neki, hogy féltékeny és irigy vagy, hanem, hogy egyszer Te is szeretnél babát, de a férjed abszolút nem akar és ha emiatt esetleg félreérthető lennél néha, ne haragudjon rád! Én teljes mértékben megértelek. pár hónapja vetéltem el, és persze az ismerősők ilyenkor jelentik be a babát és ilyenkor látod a legtöbb bébit magad körül.
A férjed viszont abszolút nem értem. Egy nő minden vágya egy isbaba, és elég nagy önzés ettől az élménytől megfosztani bárkit is. Az én páromnak van 2gyereket, és a kapcsolatunk elején ő sem akart, de egy ideje jobban akarja szinte mint én. Ő azt mondja imád, soha nem szeretett még így senkit, és nem tudná elképzelni, hogy ne legyen belőlem "mégegy". És ez így van rendjén. Én ebben az esetben megkérdőjelezném mit érez a férjed, ha ennyire csak magával törődik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!