Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem bírom elviselni, hogy...

Nem bírom elviselni, hogy anyukám egy kutyával kedvesebb, mint a saját gyerekeivel, mások előtt pedig játssza a minta anyát. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy kicsit hosszú leszek, de csak így tudom kifejteni, hogy mi a problémám. Szóval én 18 éves vagyok és van egy 15 éves húgom, s mostanában az a nagy gond, hogy anyukánk mindenbe beleköt. Lehet, hogy nem csak most kezdődött, de most vettem észre, hogy minden rokon avval jön oda hozzánk, hogy csak minket(gyerekeket sajnál a szülők miatt). A szüleink úgy élnek, mintha csak ketten lennének. Ha ketten vannak mindig boldogok, de ha hozzánk szólnak(főleg anya) rögtön elkomorodnak, kedves szót nem nagyon hallottam még anyától. Eddig azt gondoltam, hogy nem tudja kifejezni az érzelmeit, csak mikor pl elmegyek keresztanyámhoz, sírva fakadok, mert 1 nap alatt több szeretetet kapok tőle, mint otthon 1 év alatt. Folyamatosan az a gond, hogy nem segítünk semmiben, közben még a szüleink hálószobáját is nekünk kell kitakarítani. Aztán, a másik, hogy soha nem járok szórakozni, mert nem engednek el pedig már nem vagyok óvodás, azt sem engedték, hogy legyen barátom, s az ismerősök előtt azt mondják, hogy nekem senki sem jó, evvel elterelve magukról a figyelmet. Aztán ruhát magunknak kell megvennünk, s minden extrát. Az a magyarázat, hogy nincs pénz, nincs munka, persze apám hobbijára oda lehetett költeni több milliót...

Nem bírom elviselni anyámat, egy idegenhez kedvesebben szól, mint hozzánk, mások előtt játssza a mintaanyukát, de mindenki átlát rajta, s sajnálkoznak miattunk. Hogyan tudnám ezt elviselni? Mert már apukámra sem nagyon számíthatok, mert anya maga mellé állítja, s szembe az egész családdal. Mit lehet tenni?

2010. okt. 3. 20:26
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Anyukad pszichopata, ez a szemelyisegzavar egyik formaja. Lehet vele elni de magkeseriti vele a kornyezetet.O szeretne de nem kepes harmonikus kapcsolatra, a kivulallok fele pedig idealizalja magat es a csaladjat ami ertheto, hiszen nem szeretne ha mindenki megtudna h. vele valami nincs rendben.Kezeles lehetseges, de jot tesznek egyes elelmiszerek aminek magas a hisztamintartalma.
2010. okt. 6. 08:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!