Miért társadalmi elvárás még mindig,hogy a nő csináljon mindent otthon, természetesen munka mellett?
Napi 8 órát dolgozom. 8-16ig.
Szóval van amikor otthonra vásárlás után már nincs mindenre energiám.
Néha látom a párom rosszalló pillantását. Vagy,hogy mérgesen nekiáll felseperni vagy ilyesmi...
Mert,hogy kemény fizikai munkát végez..
Amúgy elég ritka ,ha valamit csinál itthon..
Normális ha elmondtam neki,hogy zavar ez és én sem vagyok fáradhatatlan? Hogy előre félek mi lesz ha babánk lesz és itthon leszek és nem lesz mindig puccba vágva minden?
Nemtudom,hogy lesz ... milyen baba lesz, mennyi törődés fog igényelni pluszban
Nálatok ez ,hogy van? Kinek mennyi ideje, energiája van munka után vagy gyerek mellett?
Furcsa ha néha soknak érzem?
Alternatív megoldásnál heti 1-2 alkalommal bejárónőt fogadni, így a takarítás meglesz. Kozosen fizetitek a cehhet.
Főzés: hétköznap oldja megmondenki maga az ebedet munkahelyen, hétvégén lehetne közösen főzni esetleg, vagy elmenni valahova együtt enni.
Amúgy ma is sokan így nevelik a fiaikat. Nekem is van egy barátnőm, akinek a fia után lánya született.
Viccelődtem vele, mikor fáradt volt, hogy na, lehet a nagyobbik gyereket befogni a takarításba, csak legyintett, hogy áh, vele már elkésett, majd a lányát befogja, ha annyi idős lesz.
Szóval érted, a fiút nem, a lányt igen. De igazából náluk is az a felállás, hogy a férje bent semmit nem csinál, csak a "kinti munkát", ami kimerül a heti 1 fűnyírásban meg a kocsimosásban.
Na, nekem ez elképzelhetetlen. Az én fiam még kicsi, de játékosan már most "befogtam", részt vesz velem mindenféle házimunksban, de arra fogom nevelni, hogy később is meglesznek a saját feladatai.
Egyetértek a 114-essel!
A fiúkat az anyjuknak kell(ene) megneveli és már idejekorán befogni a házimunkára (hozzászoktatni őket arra, hogy besegítsenek mindenbe), különben még felnőtt korukban sem találják meg a konyhát se térkép nélkül!
De sokan azt szokták meg, hogy csak beszólnak nekik: kész a vacsora!
és hogy mindent készen kapnak.
Így aztán nem meglepő, hogy az ilyen fiúkból lesz az olyan férj, akinek meg majd a felesége veszi át az anyja szerepét és nylja tovább a sggét, mígnem betelik nála a pohár és a gyakorira jön kipanaszkodni magát.
"Normális ha elmondtam neki,hogy..."
Szerintem normális.
Mit válaszolt?
#117 "Mit válaszolt?"
Óóó, ezt nem tudtuk meg. :) Vagy nem mert a kérdező beszélni az álomférfivel egy ilyen nagyon kényes ügyről, vagy mert, de nem lett jó vége. :) Azért én is kíváncsi lennék, hogy melyik történt. Kérdező, élsz még? :)
Addig mégértelek, hogy most te is dolgozol 8 órát és....
Törődjön bele, hogy utána neked se fér minden bele. (Mondjuk én szerintem egy egésznapos ülős agymunka után számomra kifejezetten üdítő egy kis otthoni fizikai meló a szép rend érdekében.)
Na de... Ha majd már dolgozni sem fogsz ,mert otthon ülsz 1-2 gyerekkel... Akkor is lusta leszel a házimunkához???
Inkább ne szülj gyereket, milyen példát fogsz így mutatni, hercegkisasszony?
"Szerintem(!) el egy egésznapos ülős agymunka után"
Na amíg ez csak "szerintem", addig gondolom, hogy csak így gondolod. Elindulok fél 8-kor az irodába, öt után érek haza, az agyam egy saláta, és fáj a fejem. Olyan érzésed lehet tőle, mintha testileg is ki lennél purcanva teljesen.
Nem bűn ám ilyenkor, ha a kedves férj is a kezébe veszi néha a seprűt, vagy bepakol maga után a mosogatóba.
Mi ugyanazt dolgozzuk a párommal, ugyanolyan intenzitással, sőt, ő van otthon többet home officeban, ha van ideje még boltba is elmegy, képzeld el. (:
A kérdező meg azzal mutatna rossz példát, ha azt látná a gyereke, hogy a nő egy szolgalelkű haszonállat, akinek kuss a neve otthon.. Az aztán egészséges képet festene..
Ez egyenesen szexista már ne haragudj. És igen inkább legyen egy királykisasszony, mint szobalány, mert senkinek nem kötelessége kiszolgálnia a másikat, hacsak az el nem tartja 100%-osan anyagilag. De már rég nem azokat az időket éljük az gondolom világos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!