Miért társadalmi elvárás még mindig,hogy a nő csináljon mindent otthon, természetesen munka mellett?
Napi 8 órát dolgozom. 8-16ig.
Szóval van amikor otthonra vásárlás után már nincs mindenre energiám.
Néha látom a párom rosszalló pillantását. Vagy,hogy mérgesen nekiáll felseperni vagy ilyesmi...
Mert,hogy kemény fizikai munkát végez..
Amúgy elég ritka ,ha valamit csinál itthon..
Normális ha elmondtam neki,hogy zavar ez és én sem vagyok fáradhatatlan? Hogy előre félek mi lesz ha babánk lesz és itthon leszek és nem lesz mindig puccba vágva minden?
Nemtudom,hogy lesz ... milyen baba lesz, mennyi törődés fog igényelni pluszban
Nálatok ez ,hogy van? Kinek mennyi ideje, energiája van munka után vagy gyerek mellett?
Furcsa ha néha soknak érzem?
Áh ez röhejes.
Oda írtam, hogy én szoktam főzni.
Nap mint nap...
Mégis lepontoztak csak mert hím vagyok...
Szóval csak az lehet hasznos ha nő ír ide választ?
Én cserélnék szívesen inkább lennék nő.
Viszont ezt dobta a gép.
Javaslom tényleg, hogy próbáljátok ki a nehéz fizikai munkát úgy 1-2 hónapig azután térjünk vissza a témára.
Nem is vártam el a feleségétől, hogy betonozzon, fel sem merült bennem mint ahogy benne sem, hogy miután kész lett a terasz még dobják be egy mosást.
Ez szerintem nyílván való kell legyen együttérzésből, hogy ha az egyik kidolgozza a belét a napon, hogy MINDENKINEK jobb legyen, akkor a másik legalább kajával meg renddel támogassa és az teljesen mindegy, hogy kinek mi van a lába között!
Egy kapcsolatban figyelni kell a másikra is ezért én szoktam főzni, mert addig a feleségem simán elintézi a mosást vagy a teregetést.
Egyszerre érünk haza így közösen próbáljuk megoldási az itthoni dolgokat..
#104, #105, az alábbi hozzászólásaimat ajánlom nektek, nem kell visszalapoznotok, bemásolom egy-az-egyben:
71-es hozzászólásom:
#66 Igen, ez engem is zavar mindig, amikor azzal a leosztással jönnek, hogy a nő végzi a házimunkát, a férfi meg a ház körüli teendőket, ami kábé a heti 1 fűnyírás, meg évente egyszer meg kell metszeni a fákat, ha vannak egyáltalán. Ha meg kert is van, az is az asszony dolga, hiába ház körüli teendő az is. Vagy legalábbis én még életemben nem láttam férfit kapálni, csak nőket. Ha vannak állatok, azok etetése sem vesz igénybe napi 3-4 órát, nálunk ez egy napi 15, max. 20 perces feladat (amit persze vagy én, vagy anya csinálunk meg).
84-es hozzászólásom:
#83 Én boldog vagyok nőként a "férfi szerepekben". Szeretek dolgozni, sok pénzt keresni, felelősséget vállalni, határozott döntéseket hozni, alakítani a dolgokat, az életemet. Nincs bajom a szereléssel, fizikai munkával sem. Azt kell mondanom, hogy a férfiak jártak jól a rájuk osztott szerepekkel, nem hiába nem akarjátok ti a női feladatokat magatoknak.
Ez nem tásadalmi elvárás csak a fiús anyukák rossz nevelése.
Nem tartozom a fiatal generációhóz de az én anyósom is elmondta egy nő munkára születik.Fejet hajt a férjének.Kár hogy a fiának nem egy tront követelt.Emelett én keresetem a magasabb.
Idő kellett hogy ezt a férjembòl kineveljem.Persze nem én vagyok a kedvenc meny.FÜGYÜLÖK RÁ!
Egy ilyen pasinak akkor szülj gyereket ha úgy érzed mindent meg tudsz csinálni egyedül.Ő úgy gondolja a feladata munkába járás (még jó hogy ezt megteszi)aztán ennyi)Mindig az órrod alá fogja dörgölni hogy otthon vagy a gyerekkel ráérsz.Nem veszi majd figyelembe az álmatlan éjszakákat amikor a pici melett nem tudsz egy percet aludni.Akkor is a lakásnak ragyogni kell az étel az asztalon kell legyen a vasalt ing a szekrénybe.Mindig elvárja majd hogy szolgáld ki mert ő a férfi!Ő dolgozni jár.Jól gyanítod ez csak rosszabb lessz.Lehet majd még mellé áll az anyukája is hogy totális legyen a te szidalmazásod.Érezd jól magad "teljes egészében egy nagy nullának.Ezt mind tapasztalatból irom.
Soha többé nem szülnék ilyen tipusú embernek gyereket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!