Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Társasház - panel - magánház?...

Társasház - panel - magánház? Most mi legyen?

Figyelt kérdés

Lakást szeretnénk vsárolni a párommal a tavasszal. De nagy dilemmák vannak a milyet kérdésen. Próbáltunk már észérvekkel dönteni egyik-másik mellett, de eddig nem sokra jutottunk. A párom munkája és az enyém is géphez kötött, otthon végezhető, tehát a távolság nem akadály. Minimum két szobás nappalis lakáson gondolkodunk. Magánházba a kert miatt szeretnénk menni, meg a saját udvar és egyebek, viszont nem vagyunk egy olyan szomszédolós típus, szívesebben laknánk olyan környéken ahol nem lehet "utca" hírével lenni. A társasház tökéletes lenne, viszont ár ügyileg egy 50nm-es is kerül annyiba mint egy magánház. Így hát el gondolkodtató valyon megér egy "lyuk" ennyi pénzt. A panel nem az esetünk, bár hasonló mint a társasház, de még sem ugyanaz a környezet. Viszont itt kapható árban megfelelő és méretre is elég jó lakás. Ti milyen házban laktok és mi tapasztalatotok?

Ár ügyileg kb 15 millió ft-ot szánunk lakásvásárlásra.

2010. okt. 2. 19:17
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

Laktam mindegyikben,van előnyük is és hátrányuk is.A családi ház előnyei,hogy több a hely,szabadabbnak érzed magad.Kb. ennyi. Hátránya,hogy minden munka rád vár.Ha leesik a hó,neked kell kilapátolni magad a kapuig,nem csinálja meg senki.A füvet is nyírni kell,a fákat metszeni.A ház fenntartása nekünk jóval többe került,mint a társasházban.A szomszédokat így sem úszhatod meg,mert rigojái mindenkinek vannak.A miénk például állandóan minket lesett és könyvelte,hogy ki jött hozzánk és milyen kocsi állt a házunk elött.A másik zajos volt vagy mindig az udvarban égette el a faleveleket.Ne tudd meg milyen büdös volt,szinte szabályosan kifüstölt minket a házunkból.

A távolság most még nem gond nektek,mert otthon dolgoztok.Ha lesznek gyerekeitek,akkor viszont problémát jelenthet,hogy milyen messze fekszik a ház a várostól,iskolától,ovitól stb.Ha messze van,akkor legalább a tömegközlekedésnek nem árt jónak lenni,különben sokat kell költeni benzinre.

A panel és a társasház nekem nem különbözött sokkal.A szomszédokat valóban lehet hallani,én társasházban is hallottam őket.A társasház egy fokkal jobb volt,mert ott jobb volt a fűtés így kevesebb volt a rezsi.

Előnyük,hogy nem kell semmi mással foglalkoni csak a lakással.A lépcsőházat felmossák,a havat ellapátolják,a liftet karbantartják.A lakás négyzetmétere után állapítják meg a közös költséget.Ha jó helyen van a lakás,akkor a fűtésen is spórolhatsz. pl.alattunk mentek a fűtés csövek,így ha nem tekertük rá a radiátort is meleg volt a lakásban.

A lakásoknál is nagyon fontos,hogy hol van.Nyilván a városközpontban drágábbak,ha külvárosban van,akkor pedig utazgathatsz.

2010. okt. 2. 22:18
 22/31 anonim ***** válasza:
83%

A panel és a társasház rezsi költségei magasak, a társasház alacsonyabb csak itt a vételár súlyosabb de hosszú távon jobban megéri, és minden a közelben van.

A kertesháznál kocsi kell hogy bevásárolj, dokihoz meny.

A panelnél is többet kell utazni, és a jó helyen lévök drágábbak, de a véle árnál sporolt pénzből szépen fel lehet újitani persze ez a rezsit nem csökkenti.

2010. okt. 2. 23:15
 23/31 anonim ***** válasza:
50%
Ha én megtehetném, rögvest kertesbe költöznék. Mindig panelban laktam, és soha nem éreztem magam otthon benne. Hiába néz úgy ki, ami az én ízlésemnek megfelel, egyszerűen nem alakult ki bennem az otthonosság érzete. Talán azért, mert túl hangosak a szomszédok és nincs magánszférám. Azonkívül minden évben elromlik valami és csomó pénzt kell költenem a javítási munkálatokra.
2010. okt. 3. 06:15
 24/31 anonim ***** válasza:
50%
Én 4 éves korom óta kertes házban lakom, elég nagy a házunk, de a kert....ISZONYATOSAN NAGY... ha lehetne választanom, maradnék a kertesnél, a panelre már nem emlékszem, pici voltam, de azt is tudnám szereti, ha normális és elérhető árak lennének... visszatérve a kertes házra, az nagyon jó lenne, ha a kert sokkal kisebb lenne...egy kertes ház kisebb kerttel ( mert nem szeretem művelni ) az álmom :)
2010. okt. 3. 12:26
 25/31 anonim ***** válasza:
12%
Jaj hát aztán tényleg nagyon sok meló van egy kertes házzal.... 2 hetente lenyírni a füvet, egy évben 1x összegereblyézni a leveleket, évente 3-4x elszórni kemény 10m-en a havat. Ebbe aztán tényleg bele lehet gebedni :D Plusz munka csak akkor van, ha a kertben termesztetek valamit.
2010. okt. 3. 13:16
 26/31 anonim ***** válasza:
65%
Évente egyszer összegereblyézni? Volt már neked diófád? Éltél már meg őszt kertes házban? Gesztenye fa vihar után? Komolyan,évente egyszer gereblyézni? Ez vicces :) Évente 3-4-szer eldobni a havat? Ha decembertől január végéig van hó,ami nem is nevezhető hosszú télnek,akkor is szinte naponta lapátolni kell,hogy az ember ki tudjon állni a garázsból.Főleg decemberben,amikor tetőzni szokott a hó.Apukánk reggel hatkor kelt minden reggel,hogy ellapátolja,hogy el tudjon menni dolgozni és minket iskolába vigyen. 15 évig éltem családi házban,ennél jóval több dolgunk volt,ezek csak példák voltak.
2010. okt. 3. 14:30
 27/31 anonim ***** válasza:
75%
Na én meg születésem óta ott élek, és volt diófánk is. Ha többször is kell az sem nagy meló, kb 10 perc alatt megvan. Nem tudom, hogy vagy vele, de itt tavaly télen talán 2x kellett havat lapátolni. Komolyan ennyi senkinek sem árt meg.
2010. okt. 3. 16:19
 28/31 anonim ***** válasza:
52%
Mikor kicsi koromban sokat nyaraltunk nagyszüleimnél a hatalmas kertes házukban (nem csak udvar, hanem dupla-tripla kert, mint ami a ház körül van, plusz szőlő, plusz almás, kukoricás, sokat segítettem, számomra nem volt megterhelő a kerti munka, tudnám csinálni, nem éreztem nyűgnek, annak ellenére, hogy a suliidőt panelban töltöttem és évek óta nem voltam már a nagyszüleim házában több okból.
2010. okt. 3. 16:39
 29/31 anonim ***** válasza:
0%

ÉN az első válaszoló vagyok, egyetem alatt laktam panelba végig, nekem is van összehasonlítási alapon. Köszi nem. Ha majd idős és lusta leszek, akkor bevetem a kertet végig fűvel, és nem gebedek bele, addig meg elkertészkedek. Egyébként meg szeretek a teraszon kávézni, kertben grillezni, felfújni a medencémet, rendszabályozni a pulimat, gyönyörködni a méteres leanderjeimben, ez a panelben kicsit rázós volna:D

Ja, és nem szeretem a zsúfoltságot, a belvárost még kevésbé.

2010. okt. 4. 08:26
 30/31 anonim ***** válasza:
0%
Egyébként mért vannak itt az emberek lepontozva? Ezek aztán marhára hasznos-nem hasznos válaszok...
2010. okt. 4. 08:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!