Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Társasház - panel - magánház?...

Társasház - panel - magánház? Most mi legyen?

Figyelt kérdés

Lakást szeretnénk vsárolni a párommal a tavasszal. De nagy dilemmák vannak a milyet kérdésen. Próbáltunk már észérvekkel dönteni egyik-másik mellett, de eddig nem sokra jutottunk. A párom munkája és az enyém is géphez kötött, otthon végezhető, tehát a távolság nem akadály. Minimum két szobás nappalis lakáson gondolkodunk. Magánházba a kert miatt szeretnénk menni, meg a saját udvar és egyebek, viszont nem vagyunk egy olyan szomszédolós típus, szívesebben laknánk olyan környéken ahol nem lehet "utca" hírével lenni. A társasház tökéletes lenne, viszont ár ügyileg egy 50nm-es is kerül annyiba mint egy magánház. Így hát el gondolkodtató valyon megér egy "lyuk" ennyi pénzt. A panel nem az esetünk, bár hasonló mint a társasház, de még sem ugyanaz a környezet. Viszont itt kapható árban megfelelő és méretre is elég jó lakás. Ti milyen házban laktok és mi tapasztalatotok?

Ár ügyileg kb 15 millió ft-ot szánunk lakásvásárlásra.

2010. okt. 2. 19:17
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
88%
A társasház /kisebb, négy-hatlakásosra gondolok/ sem igazán jó. Mi ilyenben lakunk. Egy vicc jut róla eszembe: azt mondja a cigány az orvos szomszédjának: Doktor Úr, az én lakásom többet ér a magáénál. Hogy-hogy - kérdezi a doki. Az én szomszédom nem cigány... Szóval a négy szomszéd megunta egymás társaságát. A köszönésen kívűl nincs kontaktus. A legjobb a bármilyen szerény kis saját, különálló házikó.
2010. okt. 2. 19:41
 12/31 anonim ***** válasza:
75%
19:33 - Nagyon sokba kerül nekünk 4 fős családnak (szüleim, öcsém és én) a panel, és még kert nincs, nyugtunk sincs a szomszédoktól, a fölöttünk lakó bömbölteti a tévét, a liftbe dohányzik, alattunk valaki tuc-tuc zajt bömböltet előszeretettel, úgy érzem, mint ha egy dobozban élnék, nincs udvar, nincs napfény, az erkély miniatűr, inkább veszek drágábban egy nyugodtabb környéki és olcsóbb fenntartású lakást, mint egy panelt, amiben semmi se jó azon kívül, hogy sok (nem biztos, hogy jó) ember kis helyen elfér. Itt nőttem fel, de olyannak érzem, mint ha börtön lenne.
2010. okt. 2. 19:42
 13/31 anonim ***** válasza:
54%

Kertesház.

Nem kell szomszédolósnak lenni hozzá.Köszönés és kész. Aztán ha úgy alakul,majd megismeritek a szomszédokat.

A külváros falu kérdés már abszolút rajtatok múlik. Faluban kicsit másabb,mert ugye ott szinte mindenki ismer mindenkit,stb..

Én személy szerint a jövőben faluba akarok majd menni külvárosból.

Panelban is vagyok,nem szeretem. Vékony a fal,állandó jövés-menés zajok...Nemrég alattunk eldugult a wc,10 emeletről amit lehúztak mind nálunk bukkant elő..Szó szerint bokáig álltunk a sz..ban.

Ez kertesházban nem fog előfordulni.Persze gondok ott is vannak.

Társasházról nincs tapasztalatom

2010. okt. 2. 19:47
 14/31 A kérdező kommentje:
Személyszerint engem a falu nem igazán foglalkoztat. Pont azért amit írtál. :) Már az is felmerült, hogy külvárosban ( a környéken nagyon olcsók a telkek. 2,5 millió.) építkezünk. Csak hát ezzel az a probléma, hogy mire mindent megvásárolunk az építés után, az nem kevés.
2010. okt. 2. 19:49
 15/31 anonim ***** válasza:
79%

Szia.Én panelban nőttem fel,4 éve kertes házban lakunk.Én bármikor ha kellene visszaköltöznék egy élhető 1+2 félszobás nagykonyhás 60 nm-es panel lakásba,de itt is ahol lakunk jól érzem magam.

Azért azt ne felejtsétek el,ha nem új kertes házba költöztök,akkor mindig lesz mit költeni rá és még kicsit fel is kell újjítani,a ti szájízetekre.

A panelban meg kifizeted a közös költséget és mindent megcsinálnak helyetted...

2010. okt. 2. 20:04
 16/31 anonim ***** válasza:
86%
Szia Születésem óta kertes házban élek, most vettünk panelt a gyermekeimnek. A rezsik között /80 nm kertes 1000 m2 telekkel, és 48 nm panel/ szinte semmi különbség nincs.Kertesben mindig van valami munka, javítanivaló, ami a tulajdonos gondja, költsége. Panelban az ajtóig van gondja tovább nincs. A kertes is lehet zajos, ha olyanok a szomszédok, tenni annyit sem lehet mint panelban. Gyereket sokkal könnyebb nevelni kertesben, idősebb korban már nagy nyűg a kert. Szóval mindegyiknek van előnye és hátránya is.
2010. okt. 2. 20:19
 17/31 anonim ***** válasza:
53%

Én laktam panelban,de nem mennék oda vissza: Ahogy előzőekben is írták,minden zajt hallaottunk. A társasházak sem sokkal jobbak,ha a szomszédaid nem jók.

Most egy családi házban lakunk,nagy kerttel. A házat beköltözéskor korszerűsítettük,így nem nagyon van sok egyéb költség rá. A kertben eleinte termeltem zöldségféléket,de az idén abbahagytam végleg, az időjárás miatt! A sok esőtől minden megrohadt. Időnkjént felrotáljuk,és nincs gond a kerttel sem. A gyümölcs pedig így is megterem.

Egy kisvárosban lakok,de nem a központban. Rendesek a szomszédaim,köszönünk egymásnak,de nem járunk össze. Viszont ha valakinek kell valami segítség,akkor mindig akad,aki segít. Pl. van a környéken kőmüves,asztalos,lakatos stb. Falun sem kell feltétlenül szomszédolni. Inkább az idősebbek szoktak összejárni, a fiatalok már nem.

2010. okt. 2. 20:39
 18/31 anonim ***** válasza:
80%
Nekem megegyezik a véleményem 20:04-el. 24 évig laktam belvárosi társasházban, most egy külvárosi családi házban élek, de szívesen visszaköltöznék a belvárosba. Sokkal kényelmesebb volt ott lakni és alig volt gondom valamire. Egy előnye van a családi háznak, hogy olcsóbb fenntartani és kedvem szerint fűtök. Viszont ha bármi meghibásodik vagy javíttatni, cserélni kell, akkor azt nekem egyedül kell kifizetnem. Panelban csak egyetemista éveim alatt laktam, nekem azzal sem voltak különösebb gondjaim.
2010. okt. 2. 20:57
 19/31 anonim ***** válasza:
0%
Ha nem akartok még egy ideig gyereket, akkor panel, ha igen, akkor kertes.
2010. okt. 2. 21:42
 20/31 anonim ***** válasza:
84%

Kertesház :)

Panelbe nőttünk fel mindketten a férjemmel, de a vágyunk a kertes ház volt és csak az előnyét látom. Eleve 20 km arrébb vettük megyeszékhelytől, mert itt olcsóbb. 240 nm családi ház fenntartási az 50 nm-es panelével vetekszik. Mikor megvettük vegyestüzelésűt, házivízműt csinált a férjem. Veteményes és csirketartásra adtuk a fejünk és sokkal jobban kijövünk anyagilag. Igaz kisváros minket mindenki ismer én nem ismerek senkit, ez hátrány, de a panelbe ugyan ez megvan. Nem költöznék vissza semmi pénzért.

A hátrány, hogy itt mindig van valami meló, a panelbe nincs, ott megy a vasárnapi tv nézés, kertesbe felejtsd el.

2010. okt. 2. 22:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!