Társasház - panel - magánház? Most mi legyen?
Lakást szeretnénk vsárolni a párommal a tavasszal. De nagy dilemmák vannak a milyet kérdésen. Próbáltunk már észérvekkel dönteni egyik-másik mellett, de eddig nem sokra jutottunk. A párom munkája és az enyém is géphez kötött, otthon végezhető, tehát a távolság nem akadály. Minimum két szobás nappalis lakáson gondolkodunk. Magánházba a kert miatt szeretnénk menni, meg a saját udvar és egyebek, viszont nem vagyunk egy olyan szomszédolós típus, szívesebben laknánk olyan környéken ahol nem lehet "utca" hírével lenni. A társasház tökéletes lenne, viszont ár ügyileg egy 50nm-es is kerül annyiba mint egy magánház. Így hát el gondolkodtató valyon megér egy "lyuk" ennyi pénzt. A panel nem az esetünk, bár hasonló mint a társasház, de még sem ugyanaz a környezet. Viszont itt kapható árban megfelelő és méretre is elég jó lakás. Ti milyen házban laktok és mi tapasztalatotok?
Ár ügyileg kb 15 millió ft-ot szánunk lakásvásárlásra.
Kertesház.
Nem kell szomszédolósnak lenni hozzá.Köszönés és kész. Aztán ha úgy alakul,majd megismeritek a szomszédokat.
A külváros falu kérdés már abszolút rajtatok múlik. Faluban kicsit másabb,mert ugye ott szinte mindenki ismer mindenkit,stb..
Én személy szerint a jövőben faluba akarok majd menni külvárosból.
Panelban is vagyok,nem szeretem. Vékony a fal,állandó jövés-menés zajok...Nemrég alattunk eldugult a wc,10 emeletről amit lehúztak mind nálunk bukkant elő..Szó szerint bokáig álltunk a sz..ban.
Ez kertesházban nem fog előfordulni.Persze gondok ott is vannak.
Társasházról nincs tapasztalatom
Szia.Én panelban nőttem fel,4 éve kertes házban lakunk.Én bármikor ha kellene visszaköltöznék egy élhető 1+2 félszobás nagykonyhás 60 nm-es panel lakásba,de itt is ahol lakunk jól érzem magam.
Azért azt ne felejtsétek el,ha nem új kertes házba költöztök,akkor mindig lesz mit költeni rá és még kicsit fel is kell újjítani,a ti szájízetekre.
A panelban meg kifizeted a közös költséget és mindent megcsinálnak helyetted...
Én laktam panelban,de nem mennék oda vissza: Ahogy előzőekben is írták,minden zajt hallaottunk. A társasházak sem sokkal jobbak,ha a szomszédaid nem jók.
Most egy családi házban lakunk,nagy kerttel. A házat beköltözéskor korszerűsítettük,így nem nagyon van sok egyéb költség rá. A kertben eleinte termeltem zöldségféléket,de az idén abbahagytam végleg, az időjárás miatt! A sok esőtől minden megrohadt. Időnkjént felrotáljuk,és nincs gond a kerttel sem. A gyümölcs pedig így is megterem.
Egy kisvárosban lakok,de nem a központban. Rendesek a szomszédaim,köszönünk egymásnak,de nem járunk össze. Viszont ha valakinek kell valami segítség,akkor mindig akad,aki segít. Pl. van a környéken kőmüves,asztalos,lakatos stb. Falun sem kell feltétlenül szomszédolni. Inkább az idősebbek szoktak összejárni, a fiatalok már nem.
Kertesház :)
Panelbe nőttünk fel mindketten a férjemmel, de a vágyunk a kertes ház volt és csak az előnyét látom. Eleve 20 km arrébb vettük megyeszékhelytől, mert itt olcsóbb. 240 nm családi ház fenntartási az 50 nm-es panelével vetekszik. Mikor megvettük vegyestüzelésűt, házivízműt csinált a férjem. Veteményes és csirketartásra adtuk a fejünk és sokkal jobban kijövünk anyagilag. Igaz kisváros minket mindenki ismer én nem ismerek senkit, ez hátrány, de a panelbe ugyan ez megvan. Nem költöznék vissza semmi pénzért.
A hátrány, hogy itt mindig van valami meló, a panelbe nincs, ott megy a vasárnapi tv nézés, kertesbe felejtsd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!