Elmennétek az ilyen unokatestvér esküvőjére?
A szülei régen kölcsönöket kértek a szüleimtől, de nem adták vissza.
Nem igazán tartjuk a kapcsolatot, legtöbbször egymás szülinapjára vagy névnapjára sem írunk egymásnak. Régen mindig vettünk ballagásra ajándékot az unokatestvéremnek, de ők sose jöttek el a ballagásomra. a 2000-es évek eleje óta nem is találkoztunk személyesen. Pár hónap múlva az unokatestvéremnek esküvője lesz, amire elhívott. Keresztanyám is eltörölt facebookról, majd vissza felvett újra ismerősnek.
"Lagziba is mentek? Mert akkor a pénz miatt hívott."
Ezt mondjuk kétlem, tekintve, hogy manapság kevesen tudnak annyi pénzt vinni, ami akár a fogyasztásukat fedezné.
Hóhó, nehogy azt gondold.... voltam december elején lagziba, csak úgy repkedtek a száz ezrek meg a borítékok a kalapba. Aztán volt 1-2 rokon aki fleöntött a garatra. Az egyik providentet vett fel, mert a Joliék neki 100 ezret adtak 10 éve az esküvőjükre, azt vissza kell adni, de 100 ezer már nem ér annyit, 300-at vettek fel adtak oda. A másik meg a számláján ment minuszva, hogy 100 ezret oda adjon. A nagypapa is spiccesen elmondta, 1 éve gyűjtenek, össze is jött a kis nyugdíjukból 400 ezer Ft, de cserébe nem vacsoráztak egy héten 5x meg ilyenek.
Nem, mert távolabbi rokon, akivel nem tartjuk a kapcsolatot.
Azt mondjuk nem értem, hogy mennyiben van akármelyikőtöknek közé a szülők közti vitához. Az az ő dolguk.
Én tudod mit csinálnék?
Elmennék, de semmilyen ajándékot nem adnék nekik, egy forintot se. Aztán ha kérdőre vonnak, akkor egyszerűen közölném, hogy vonják le a tartozásukból a nászajándékot, mert több kölcsönnel tartoznak, amiket nem hajlandóak visszaadni. Esetleg adnék egy borítékot, amiben ez így áll.
Ha 20 évig ignoráltak és kihasználtak, akkor hadd érezzék már a törődést.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!