Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A család nem vesz figyelembe,...

A család nem vesz figyelembe, és minden terhet rám raknak, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Meghalt apukám, tesóim közül én vagyok a legidősebb, ők kisebbek nálam sokkal. Mindenki csak őket nézi, mert kicsik, és anyukámat nézik, mert egyedül maradt 3 gyerekkel. Ami igaz is, de nekem is az apám volt, már nekem se lesz senki, akinek azt tudnám mondani, hogy apa. Mindig hajtogatják, hogy legyek erős, segítsek anyukámnak, mintha nem is ezt tenném, és ezekkel csak még gyengébb leszek, hogyha még plusz súlyt is tesznek rám. Nemsokára lesz a temetés, egyedül szeretnék lenni, de mindig vigyáznom kell a tesóimra, apám testvérei is rám támaszkodnak, mintha én valami külső szemlélő lennék.
2022. dec. 15. 10:39
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
75%

11-es 17-es, életében nem találkozott a te - a mi - problémánkkal, szóval engedd el, amiket ír.

Sajnos amíg nem tudsz költözni, ez marad.

TE hiába szeretnél egyedül lenni, amíg a családod szerint erősnek kell lenned, addig kéretlenül is mindent rád pakolnak majd - mert NEKIK úgy könnyebb.

Hogyha úgy érzed, hogy sok, írhatsz. Segíteni érdemben nem tudok, de ismerem ezt az érzést.

(2-3 as voltam)

2022. dec. 16. 08:13
 22/26 A kérdező kommentje:

Köszi, hogy írtatok!

Mondtam anyámnak,és igazából az lett, amire számítottam. "Mi egy család vagyunk, össze kell tartani, de jól van akkor, ha te nem így gondolod. Majd megfogod bánni, hogy viselkedtél, de akkor már késő lesz."

Nem tudom elengedni a fülem mellett, itt zokogok, rosszul vagyok nagyon.

2022. dec. 16. 12:15
 23/26 anonim ***** válasza:
80%
Anyád szégyellje magát, de nagyon. Undorító amit csinál. Neked meg kitartást kérdező, szörnyű amit veled csinál. Gondolom míg apád élt, arra nyomott rá mindent.
2022. dec. 16. 13:08
 24/26 Leventeskecske válasza:
92%
Anyád érzelmileg zsarolt téged. Menj pszichológushoz, 17 évesen nekem is pontosan ugyanez a teher volt rajtam, csak nálam anyukám van ugyanígy egyedüli szülő és ő betegedett le. Elkezdtem a pszichológussal beszélni, nyugodtabb lettem, sőt azt is mondta, hogy szól a családvédelmisnek, hogy ők is hatással legyenek a családra, rokonságra.
2022. dec. 16. 15:27
 25/26 anonim ***** válasza:
18%

Már bocsánat, de nem tűnik valósnak a kérdés.

Mert az elég elképzelhetetlen, hogy még a temetés előtt így írjon a legidősebb gyerek. Más a tennivaló ilyenkor.

Azt mindenkinek látnia kell, hogy egy 17 éves gyerek már felnőtt méretű, akár dolgozhatott is volna már végzett szakmunkásként.

A rokonok -ha apja korabeliek- erre gondolva mondják, amit mondanak. Az anyukája is.

Arról se volt szó, hogy hiányzik az apja, és milyen viszonyban voltak. Vagy hogy mi van temetéssel, ki tudják-e fizetni, stb. Pedig amikor elveszíti az apját az ember, ezen gondolkodik, nem azon, hogy VELE ki mennyit foglalkozik, hogy NEKI mi kellene.

Lehet, hogy csak reklám a kérdés, hogy emberek, menjetek pszichológushoz. Mindenki járjon pszichológushoz.

2023. jan. 3. 01:13
 26/26 anonim ***** válasza:
80%
#25 Ostoba konteó. Mellesleg miért kell minden kérdésnél megjelennie valakinek, aki elmondja, hogy szerinte kamu a kérdés?! Szinte minden kérdésnél?! Minek vagytok itt, ha szerintetek minden kérdés kamu?! Iszonyatosan idegesítőek vagytok.
2023. jan. 3. 04:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!