Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogosan nem esik ez jól nekem?

Jogosan nem esik ez jól nekem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem otthon élek már több éve, mivel egyetemre járok, városon élek a párommal együtt. Sokszor kapom meg, hogy "mikor jöttök már haza?" Nem tudunk gyakran elszakadni, de két havonta szoktunk látogatóba jönni.

Ilyenkor nagyon nem esik jól nekem, hogy "nincs semmi". Ne értsetek félre, nem úgy nőttem fel, hogy mindent megkaptam, sőt.. De semmi közös program, akár csak valami apróság. Ma is felhoztam egy jó ötletet, ahova elmehetnénk mindannyian együtt most, hogy itt vagyunk, de semmi, le van hurrogva. Megkapom, hogy "most dolog van itthon." Amik olyan hétköznapi dolgok, hogy igazából bármikor máskor lehet csinálni.

A közelben sajnos nincs semmi, csak autóval lehet elmenni a környező helyekre/programokra, de nem, nem lehet, mert kell az autó erre meg arra. Hazajövünk párommal és csak vagyunk egész hétvégén, amit otthon is tudnánk.. Szeretek itthon lenni, de semmi minőségi időtöltés nincs együtt és ez kicsit rosszul esik nekem.

Jogosak az érzéseim, és hogy kicsit kifakadtam már emiatt? Nem azt mondom, hogy minden nap jönni-menni kell, hisz nem mindenki teheti meg, de mi ritkán járunk haza és szerintem jó volna valami kis közös program ilyenkor.

22 L

2022. dec. 3. 13:22
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
88%

"Mert én úgy gondolom, hogy a gyerekkorunk nagyon jó volt - az is inkább a baráti élmények miatt."

Amikor kisgyerek voltál, járt a család együtt programokra? Kisebb korodban tudtatok beszélgetni?

2022. dec. 3. 14:02
 12/21 anonim válasza:
87%
Aaaa velem is ugyan ez van:D mindig kérik, hogy menjek már haza (én is kéthavonta szoktam). Mikor hazamegyek, mintha ott se lennék. Mindenki csinálja, amit amúgy is szokott, tévét néznek ilyesmi, én meg inkább elkezdek dolgozni. Szóval utazok 3 órát, hogy ugyanazt csináljam, amit amúgy is csinálnék:(
2022. dec. 3. 14:05
 13/21 anonim ***** válasza:
60%
Szia! Részben jogos, de talán te is próbálkozhatnál kicsit másképp viszonyulni hozzájuk. Nekik vsz nincs igényük a “programozásra”, de mi lenne, ha nem egyedül mosnád fel mondjuk a fürdőszobát, hanem segítenél anyukádnak főzni, vagy ha megy apukad vásárolni vagy valamit intézni, akkor beülsz mellé a kocsiba és együtt mentek stb. Vagy keresheted egyébként a gyerekkori barátaidat is, elmehettek sétálni vagy valami.
2022. dec. 3. 15:32
 14/21 A kérdező kommentje:

Főzésben egyszerre nem mindig tudok segíteni, de abba is beszállok, ha úgy van. Tehát az én hibám még az is, hogy takarítok és segítek itthon?

Otthon is takarítok. Nem koleszban élek, lakást tartok fent párommal, mást nem csinálok mint munka, egyetem, takarítás, főzés.

Ilyenkor örülnék, ha kicsit mind ki tudnánk kapcsolni. És nekem ez minőségi időt is jelent.

A régi barátok jó ötlet, de sajnos nagyon szétszéledtünk ez vidéken gyakran így van. Tartjuk a kapcsolatot, de mindenki másfele tanul/él/dolgozik már. Ha haza is térnek, ritkán vagyunk egyszerre itthon.

2022. dec. 3. 20:05
 15/21 anonim ***** válasza:
16%

Lehet megkövezni, de szerintem nem jogos. Ők kérik, hogy menjetek, és kéthavonta egyszer van erre időtök, viszont titeket nem érdekel az, hogy nekik mikor ideális fogadni benneteket. Nekik is van életük feltételezem. Szóval ritkán mentek, és plusz még elvárjátok, hogy ünnepnapként kezeljék.

Minőségi idő együtt töltése pedig bárhogy kialakulhat, nem kell ehhez elmenni sehova. Ha nagyon unatkozol, találkozz a gyerekkori barátaiddal. Vagy aludd ki magad előre vagy utólag.

(Én is hasonló élethelyzetben vagyok, mint te, kérdező)

2022. dec. 3. 21:52
 16/21 anonim ***** válasza:
80%

Vagyis dögöljön meg a szomszéd tehene is, 15-ös?

Szerinted nem egyeztetnek időpontot, mielőtt mennek? Ugye ezt nem gondolod komolyan!

"Szóval ritkán mentek, és plusz még elvárjátok, hogy ünnepnapként kezeljék." Ha az életben volt logika nevű tantárgyad, abból bizonyára megbuktál! Bármily meglepő, ez bizony így logikus. Ha ritkán mennek, az ünnep. Ha gyakran mennek, az meg hétköznap. Most meglepődtél?

2022. dec. 3. 23:18
 17/21 anonim ***** válasza:
0%

#16 Vagyis dögöljön meg a szomszéd tehene is, 15-ös?

A hasonló élethelyzetet úgy értem, hogy én is más városban élő 20-22 éves lány vagyok, nem szülő nézőpontjából írok. Egyébként köszönöm nekem nagyon jó a kapcsolatom a családommal most is. Sok idő után most otthon vagyok és volt közös minőségi idő, ami belefért a családom életébe is. Nem mentünk sehova.

"Szerinted nem egyeztetnek időpontot, mielőtt mennek? Ugye ezt nem gondolod komolyan!"

De, nyilván szóltak mikor mennek. Nem tudom nálatok hogy van, de én akkor megyek haza, amikor akarok. Szoktam szólni, de akkor is mehetek, ha a családom nem ér rá vagy nincs otthon. De nem, nem szoktam megvárni, hogy senkinek ne legyen épp dolga, se zh, se barátokkal program. Nem is várom el, hogy minden idejüket velem töltsék. Nem vendég vagyok, annak ellenére, hogy ritkán megyek oda.

"Ha az életben volt logika nevű tantárgyad, abból bizonyára megbuktál!"

Nos...nem tudom. Szerintem rendben van a logikus gondolkodásom így matematikusként. Vagy legalábbis nem hátráltat a munkámban.

"Ha ritkán mennek, az ünnep. Ha gyakran mennek, az meg hétköznap. Most meglepődtél?"

Igen. Valóban így logikus. De én arra utaltam, hogy ez nem egy kompromisszum. Ritkán mennek (ez rossz a szülőknek) és cserébe még elvárják, hogy minden róluk szóljon (ami szintén a szülők felé elvárás). Ez ilyen "ünnepeljetek, hogy 3 hónap után van rátok 2 napom és remélem, hogy ez a 2 nap nektek is rám van szánva".

2022. dec. 3. 23:39
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

20-22 éves matematikus. Ha-ha.

Te hol olvastad, hogy a kérdező azt várja el, hogy minden idejüket vele töltsék? Hát azt meg hol olvastad, hogy vendégnek tekinti magát? Hát, mert én pont az ellenkezőjét olvastam. Azt, hogy bensőséges, tartalmas családi programot szeretne, házon kívül.

És, kérdésedre válaszolva: nem, én nem akkor megyek haza, amikor akarok, mert ha a szüleim azt mondják, hogy most nem alkalmas, akkor nem megyek. Egy program ugyanis nem egyéni döntés, hanem közös.

2022. dec. 4. 00:49
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Nálnuk sem igénylik, ezzel semmi gond, de amikor hazamegyünk, akkor valami közös kerti parti, vagy ilyesmi a program, nem az, hogy akkor is dolgoznak, vagy akármi. Akkor mi értelme meglátogatni bárkit, hogyha nincs otthon?
2022. dec. 4. 09:22
 20/21 anonim ***** válasza:
63%

A matematika BSc 3 éves képzés. Ha valaki nyáron születik, 17 évesen érettségizik, 18 évesen kezdi az egyetemet szeptemberben, akkor még nem tölti be a 21-et, mikor végez a BSc-vel. És ha megy MSc-re azt a diplomát még 22 évesen kapja meg. És akkor még nem vettük figyelembe, hogy a 3 éves képzés elvégezhető 2 év alatt (elméletben, gyakorlatban senki nem csinál ilyet), mert nincs egymásra épülés.

Valóban kis túlzásba estem, mivel nekem nincs mesterdiplomám, de mégsem érzem akkora ferdítésnek, hiszen BSc alatt is a területem dolgoztam már. De teljesen lényegtelen a kérdés szempontjából, te kötöttél először belém.

Én akkor megyek haza, amikor akarok, szívesen látnak. Ugyanannyi jogom van hazamenni, mint az öcséimnek akik otthon élnek. Van kulcsom stb. Annyi, hogy hosszabb idő hazaérnem.

Egy program valóban nem egyéni döntés, de a hazamenés nem egy közös program önmagában, így nem igényel naptáregyeztetést olyan komoly szinten. Épp ez a gondja a kérdezőnek. Amit javasolnék, hogy előre (mikor megbeszélitek, hogy mentek haza) programot is egyeztettek. Vagy érdeklődtök, hogy kinek mi a terve a hétvégére.

Értem, hogy rosszul esik, de nem jogos az elvárás szerintem.

2022. dec. 4. 09:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!