Mi volt a legértelmetlenebb, legkárosabb dolog, amit szüleitek tettek a megnevelésetekre (nem fizikai erőszak)?
Ha nem fogadtam szót anyámnak, akkor öngyilkossággal fenyegetett, ezt kb 5 éves koromtól, akkor még nem tudtam, hogy mi az, 7 évesen tudtam meg, és egészen a mai napig azzal fenyeget, ha pl nem megyek látogatni meg ilyenek, pedig már 30 vagyok.
Emiatt pánikbeteg vagyok, félek az estétől, a haláltól, a fulladástól, kb neoncső mellett alszom, stb.
Járok pszichológushoz, de eddig nem sok sikerrel.
6 evesen ejjel pizsamaba kidobott az utcara, ha kestunk nem engedett be a hazba. Tesom egyszer igy fogta magat, es elment (miutan kizarta) es ket napig a varosban boklaszott. Anyam elment bejelenteni a rendorsegre az eltuneset, de azzal mar nem dicsekedett, hogy o zarta ki a hazbol. Vegeredmeny: mind traumatizalt felnottek vagyunk es nincs olyan nap, hogy ne jutna eszembe a gyerekkorom.
Ui: es a fizikai bantalmazasrol nem is irtam...
Nagyanyám azt mondta anyámnak, hpgy biztos elcserélték a kórházban, mert ő nem szülhetett ilyen kölköt (megjegyzem, az állatoknak vannak kölkei), meg hogy nélküle mehetett volna a híd alá lakni.
Bácsikámat decemberben nagymamám kizárta a házból éjszakára.
Anyám szerencsére nem vette át az ilyen meg ehhez hasonló példákat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!