Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A mozaikcsaládokban élő...

A mozaikcsaládokban élő férfiaknak nem nettó szívás, hogy más gyerekét kell neveljék, a sajátjukat pedig más?

Figyelt kérdés

Vegyünk egy tipikus esetet, van egy család, elválnak, a férfi elköltözik. Utána mindkét félnek kerül új pár, akiknek már esetleg van gyerekük előző kapcsolatukból és a férfiak költöznek a nőkhöz, akik a gyerekeikkel élnek. Ebből ugye az lesz, hogy nevelőapa lesz mindkét családban és a gyerekek velük lesznek többet, mint a saját édesapjukkal.

Ez amúgy elég gyakori eset, de valahol mégis nonszensz. A szülői, gondoskodói feladatokba egy csomó energiát beletenni és még csak nem is a saját gyereked lássa ennek hasznát. Hát jó ez? Miért ennyire általános akkor mégis?

2022. okt. 22. 19:01
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
58%

Elvalt ketgyerekes apuka vagyok. A gyerekek sokat vannak velem 50 szazalekban minimum.

A maganeletem ugy intezem hogy a gyerekek ne lassak nem mutogattam be nekik senkit.

Az exem bezzeg… es latom hogy megviseli a gyerekeket…..

Persze ha megtalalna a szerelem talan valtoztatnek, de gyermekes anyukaval nem kezdek, pont a gyerekeimre valo tekintettel

2022. okt. 23. 09:41
 22/31 anonim ***** válasza:
62%
Nem kezdenél gyerekes anyával, de a gyerektelen nőktől elvárod, hogy a te gyerekeidet fogadják el. Jellemző.
2022. okt. 23. 09:51
 23/31 anonim ***** válasza:
41%

22… Pont az ilyen nok miatt vagyok egyedul. Az ilyenek akik zsigerbol gyulolik a pasikat, akik mindig mindenben csak a rosszat es a rosszindulatot latjak, es feltetelezik. Szegyelld magad

Senkitol semmit nem varok el, semmi ilyet nem irtam.

2022. okt. 23. 10:01
 24/31 anonim ***** válasza:
85%

A legjobb helyen kérdezel ilyesmit. :D

Szerintem katasztrófa a gyerekeknek.

Illetve nem minden gyereknek, nálunk ugyanis apám mostohakölykének egy percet nem kellett dolgoznia életében. Eltartották az alkesz, drogos, munkanélkülit.

Én aki szegénységben maradtam anyámmal és a lehúzó kanjaival, szorgalmas, dolgos, felnőtt fejjel, munka mellett diplomát szerző ember lettem.

Na, ilyen remek ez a mozaikozás. :D

2022. okt. 23. 13:34
 25/31 A kérdező kommentje:
Úgy érzem a 20-as válaszoló fején találta a szöget. Tulajdonképpen már a népmesékben is mindig negatív karaktert társítottak a mostohákhoz és ma is az emberek többsége tudja jól, hogy mennyi szívás van ezzel a mozaikcsalád dologgal, de mégis sokan bevállalják, mert nem érzik akkora értéknek a meglévő felépített házasságukat, hogy hajlandóak legyenek energiát áldozni a fenntartásába. Ez szomorú. 😢
2022. okt. 23. 14:06
 26/31 anonim ***** válasza:
77%

#23: te azért vagy egyedül mert elváltál/külön költöztél a gyereked anyjától.

Nem gyűlölöm a férfiakat. Férjem és fiam is van. De az ilyen nem kezdek gyerekes nővel de nekem 2 gyerekem is van hozzáállás csípi a szemem.

2022. okt. 23. 16:38
 27/31 anonim ***** válasza:
69%

26 egeszen egyszeruen nem ertem mi csipi a szemed. Elvaltam mert vallalhatatlan volt a nejem. En valtam, es nem volt mas no a kepben.

Miert baj hogy komolyat csak gyerektelennel kepzelek el?

Nekem senki semmilyen velemennyel nem csipi a szemem.

Szoval erted, te meg ismeretlenul itelsz masokat

2022. okt. 23. 17:35
 28/31 NTBS ***** válasza:
28%
Nem, mert megegyezés kérdése, hogy mennyi időt tölt a saját gyerekeivel.
2022. okt. 26. 06:49
 29/31 Kései Sirató ***** válasza:
100%

Az elvált férfiak fizetik a gyerektartást akár 2-3 gyerekükre, ezért eleve kicsi esélyük van arra, hogy gyermektelen nőt találjanak. A gyermektelen nők se hülyék, elsősorban gyermektelen pasit keresnek.

Egyébként kéthetente 2 napot nevelhetik saját gyerekeiket is, és a szünetekben hosszabb ideig is együtt vannak.

2022. okt. 26. 12:05
 30/31 anonim ***** válasza:
71%

Már amelyik fizeti és valóban foglalkozik a gyerekével.

2022. okt. 26. 16:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!