A mozaikcsaládokban élő férfiaknak nem nettó szívás, hogy más gyerekét kell neveljék, a sajátjukat pedig más?
Vegyünk egy tipikus esetet, van egy család, elválnak, a férfi elköltözik. Utána mindkét félnek kerül új pár, akiknek már esetleg van gyerekük előző kapcsolatukból és a férfiak költöznek a nőkhöz, akik a gyerekeikkel élnek. Ebből ugye az lesz, hogy nevelőapa lesz mindkét családban és a gyerekek velük lesznek többet, mint a saját édesapjukkal.
Ez amúgy elég gyakori eset, de valahol mégis nonszensz. A szülői, gondoskodói feladatokba egy csomó energiát beletenni és még csak nem is a saját gyereked lássa ennek hasznát. Hát jó ez? Miért ennyire általános akkor mégis?
Más gyerekét... Onnantól, hogy komolyan összeállsz az anyjával már a te gyereked is, mintha örökbe fogadnád. Ha az így, nem hivatalosan örökbe fogadott gyerek neked meg nem gyerek, akkor nem kell olyan nővel összejönni, akinek vannak már gyerekei.
A GYK-s férfiaknak miért mániája a vérkötelék? -.-
De az, nettó szívás. Viszont én nemcsak a nőt fogadtam el, hanem a vele való csomagot is: a gyerekeit, a depresszióra való hajlamát, a piros napok előtti ingerlékenységét, a fáradtság miatti kötekedéseit.
Így ismertem meg, így vállaltam. Hiába írják sokan, hogy az én gyerekeim is lesznek onnantól, ez nem igaz. Viszont nekem is kell foglalkozni velük, végtére is egy házban élünk. Nekem is lenne jobb dolgom, mint itthon lenni a taknyos, köhögő gyerekkel, de ez van. Ha szeretem a nőt - márpedig szeretem - akkor elfogadok minden ezzel járó nehézséget.
De vannak saját gyerekeid is? Mert a dolognak ez a másik oldala, hogy igazából lennének mások, akinek átkéne add a gondoskodásod, szellemi értékekeid, stb csak nincs rá lehetőség. Ez okozhat egy disszonancia érzést szerintem.
Bár nem én vagyok a 13-mas kommentelő, de válaszolok, mert én is úgy gondolom, ahogy ő.
Nekem van az előző párkapcsolatomból 2 gyerek. Lényegesebben több időt töltök a párom gyerekeivel, mint a sajátommal, mert velük élek együtt, a gyerekeim két hetente jönnek hétvégére. Míg a párom gyerekeire így is kevesebb idő jut, mert napközben dolgozok, mire hazaérek, már csak a fürdés marad hátra meg az összepakolás. Az apás hétvége meg csak az övék. Olyankor figyelembe van véve az, hogy ők ott vannak, az ő kedvencüket főzzük, elmegyünk olyankor kirándulni, meg miegymás.
Nem torveny hogy a gyerek az anyjaval el. Van olyanra is pelda hogy az apjukkal elnek, bar ilyenkor altalaban az anyuka betegsege vagy alkoholfuggosege miatt nincsenek vele a gyerekek.
Szoval ha van 2 gyereked ferfikent es megismerkedsz egy novel aki szinten egyedul neveli a 2 gyereket akkor lakhattok egyutt a 4 gyerekkel.
Ha egyedulallo lennek akkor nem koltoznek ossze kisgyerekes novel. Lehet nem velem lakna a gyerekem, de ez nem azt jelenti hogy idekoltozne egy masik no a gyerekevel akit en nevelek es tobbet latom mint a sajatomat.
Ilyen esetben azt csinalnam mint az egyik ismerosom akinek egy fia van, megismerkedett egy ferfivel aki 1 utcaval arrebb lakik a lanyaval. Nem elnek egyutt de gyakran ott van a no a ferfinal. Mindketten kulon haztartast vezetnek, egyik sem neveli a masik gyereket, csak a sajatjat.
Viszont ehez olyan ember kell akinek nincs igenye az osszekoltozesre es nem lakik messze, igy gyakran latjatok egymast. Na meg persze olyan penzugyi helyzetben legyetek hogy megtudjatok engedni hogy egyedul eljetek, egyedul fizessetek a szamlakat. A legtobb ember nem tudna megengedni azt hogy egyedul eljen egy hazban amire o fizet mindent.
A mozaikcsaládban élő apám 1000x szívesebben nevelte a mostohafiát, mint engem - gyak. onnantól kezdve leszrt.
Miért? Mert "én lány voltam, de ő fiút akart, és kapott".
Köszi a kedves szavakat :/
6-os, kinek gáz?
A férfinek, aki amíg elviseli a nője gyerekét, bármikor dghat? Neki nem.
Az új nőnek, aki végre megvehet olyasmiket is, amit eddig nem, mert lett még egy kereső fél? Nem.
A régi gyereknek? Hát igen, de az meg kit érdekel, ő a legtöbb esetben úgyis hétvégi gyerekké válik.
Miért általános? Mert emberek nem fektetnek energiát a kapcsolatuk megtartásába. (Most a bántalmazó kapcsolatokat ne vegyük ide).
A férfi (vagy a nő) elkezd találkozni mással, ami izgalmas. Elválik, aztán jön a valóság. A másik gyereke, a hétköznapok koránt sem olyan izgalmasak, mint amilyen a viszony volt. És ott állnak egy mozaikcsaládban, amit sokkal nehezebb működtetni, mint az előzőt, ahol csak saját gyerek volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!