Kitolódik az életkora a még mindig a szülőkkel élőknek, tehát egyre inkább nem lesz ciki ha 30 évesen még a szüleinknél lakunk?
Melyik az a bizonyos kor 2010-ben ami után már szánalmasnak számít a szülőkkel élni?
Mindegy, hogy párral vagy pár nélkül, hány éves kortól számít szánalmasnak a szülőkkel élni most 2010-ben?
Most amikor a nők 30 éves koruk körül szülnek?
Anyáink pedig 20 éves koruk körül születek 20 évvel ezelőtt.
Volt olyan tanárom, akinek 45 éves fejjel az anyja vasalta az ingeit... na szerintem az a szánalmas kategória. De ő nem szimplán a szüleinél élt, hanem ugyanolyan család voltak, mint 30 évvel korábban.
Az más kérdés, ha a családok együtt laknak, szerintem szép dolog, valamint talán lassan rájönnek az emberek, hogy ennek előnyei is vannak. Nálunk a nagymamám és a nagynénémék is ott laknak az utcában, így pl. sosem volt gond, ha vigyázni kellett valamelyik gyerekre, vagy ha rosszul lett a nagymamám, egy perc múlva ott voltunk segíteni neki. Hétvégén megosztjuk, ki mit főz, így sokkal kevesebb az egy főre jutó házimunka. Ez a fajta együttélés szerintem jó (feltéve, hogy normális a család).
Az, hogy mennyi ideig nem "ciki" otthon élni, csupán társadalmi elvárás.
Ha tudtam volna, tovább otthon maradtam volna, de továbbtanulást közbeszólt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!