Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jobban szerethetik a bátyámat?

Jobban szerethetik a bátyámat?

Figyelt kérdés

A családom semmibe vesz a testvéremmel szemben. Mindig ő az etalon, neki van igaza, csak őt vonják be a fontos ügyekbe, mindig arról van szó, hogy ő “már letett valamit az asztalra”. (Ügyfèlszolgálatos egy érettségivel)

Én még tanulok. De mindig én vagyok a semmittevő, a buta, akin nevetni lehet, meg akit kihasználni. Ha összeszólalkozok a bátyámmal, mindig neki adnak igazat. Mindig a “bezzegelés”. Most csináltam jogosítványt és még nem merek egyedül vezetni, erre felhozta az apám, hogy bezzeg a bátyám egyedül vezet, milyen ügyes. (5 éve van jogsija)

A bátyámnak nincsenek barátai, se nője, anyámmal beszél meg mindent, szerintem egy kicsit autista is (fennhangon beszél, dühkitörései vannak, ha valaki hozzászól evés közben remeg a keze, magában susmorog, beszél sokszor.

Mindezek felett neki vett anyám egy lakást és emiatt ki van kiáltva nagy önállónak, mert külön lakik. Persze, anyuka pénzén és ebédelni, ruhát mosatni is haza jár.

Én tanulok, házimunkázok (amit megszólnak, hogy milyen szarul van elvégezve, miközben a bátyám 40négyzetméteres lakásában álk a kosz) próbálok normális lenni, építeni a jövőmet és mindig én vagyok a rossz. Ha a terveimről beszélek, folyton csak megkapom, hogy nem vagyok képes rá. Nem vagyok képes elköltözni stb. A bátyám egojat meg állandóan pumpolják.

Ezek a dolgok nekem nagyon fájnak, súlyos önbizalomhiányom van, lassan a magamba vetett hitem is elfogy, úgy érzem nincs aki hinne bennem.

Miért érzem azt, hogy őt jobban szeretik?

21/L

2022. okt. 16. 14:27
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Nem fogok jól keresni, mert (az igaz) elb@sztam a szakválasztást. Egyébként meg akkor sem fair, ha az egyik gyerek önbizalmát folyton lehúzzák, a másikat meg nyomják és lakást vesznek neki.
2022. okt. 16. 16:12
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
De meg mondod nekik hogy ez így nem igazságos,és hogy téged ezek utàn felejtsenek el és tesvéredtől kérjenek segitséget téged hagyanak békén
2022. okt. 16. 17:07
 13/19 anonim ***** válasza:
Ne adj nekik ezentúl semmit se karácsonyra, se születésnapra, se anyák napjára.
2022. okt. 16. 17:50
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

A haragod és a keserűséged jogos. Annak alapján, amit leírsz, tényleg gusztustalan módon kivételeznek a bátyáddal. Érthető azoknak a véleménye is, akik azt javasolják, hogy vágd a szüleid képébe, hogy rád ne számítsanak később - a probléma ezzel csak az, hogy jelenleg náluk laksz (gondolom alternatívák hiányában), és az ilyen ember jellemzően nem fog magába szállni, hanem meginkább megnehezíti az életedet. Azt javaslom, hogy készíts egy konkrét tervet a mielőbbi önállósodásra, és csak azután borítsd ki a bilit, hogy leváltál róluk.

Milyen szakot végzel pontosan? Milyen nyelv(ek)et beszélsz? Vannak-e barátaid vagy rokonaid, akikre számíthatsz?

2022. okt. 16. 18:32
 15/19 A kérdező kommentje:

Tanítói szakot végzek (Tudom, elszúrtam, de utolsó éves vagyok már)

Egy barátom van, de ő sem önálló még, hogy kihúzzon a kakiból.

Rokonaim nincsenek.

Angolul beszélek és szlovákul.

2022. okt. 16. 18:35
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Tanító szakkal sem muszáj iskolába menni dolgozni. Ha rendesen beszéled ezt a két nyelvet diplomázás után gyorsan találsz állást (multi, nagyvárosok).
2022. okt. 16. 18:45
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Ja, választhatsz más vonalat is. Lehetnél HR-es, biztos van valamilyen tanfolyam. Mellékállásban korrepetálhatsz is vagy vigyázhatsz gyerekre.
2022. okt. 16. 18:47
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Jobban szeretik bátyádat, ez nem is kérdés, te is tudod. Nagyon nehéz lenyelni ezt a pirulát, de előbb-utóbb túl kell esni rajta és akkor meg is kezdődik a leválás a szülőkről.
2022. okt. 16. 23:25
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Apám amikor mindenbe belekötött amit csináltam és állandóan üvöltözött olyan kaliberű dolgokon hogy például balról jobbra seprek és nem jobbról balra, egyszerűen leálltam azzal, hogy bármit is megcsináljak. Így legalább ha volt üvöltés azért mert aznap nem volt ötödjére is a terasz lesöpörve jogosan kaptam leszúrást, nekem könnyebb volt ezt elviselni, mint a jogtalanul kapottat.
2022. okt. 16. 23:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!