Mit gondoltok a házasság intézményéről?
Inkább ide írtam, hátha itt többen nyilatkoznak értelmesen, mint a szerelem rovatban.
Én most 22 éves lány vagyok, és engem riaszt az egész. Bár az is igaz, hogy sajnos nem volt még olyan komolyabb kapcsolatom, ahol igazán szerethettem volna valakit.
Nagymamám már nagyon várná, hogy házasodjak, és megérje még a dédunokát is. Ma épp a rokonok is kérdezgették, mikor megyek férjhez(nem sürgetőn, normálisan). Merthogy az ő lányuk 26 évesen házasodott.
Én meg most úgy vagyok vele, hogy nem is akarok megházasodni... Ha lenne párom, akkor is inkább először együtt élnék vele több évig, és ha akkor is rendben lennének a dolgok, nálam csak akkor jönne az esküvő.
Sajnos a szüleimnek elég rossz házassága volt, elég gyötrelmes 20 éven keresztül, amiben inkább cibálták egymást a folytonos vitákkal, meg veszekedéssel, mintsem szerették volna egymást. Talán innen is hozom, hogy én nem is vágyom esküvőre, menyasszonyi ruhára, és úgy am block sok jót nem is fűzök a "házasság" szóhoz. Nekem nagyon szomorú volt látni, ahogyan a szüleim egymáshoz viszonyultak.
Ti mit gondoltok a házasságról? Hány évesen házasodnátok, és milyen feltételek mellett?
már bocccs, de házasságnál is le lehet lépni egyik napról a másikra! hazamész, összepakolsz és elköltözöl. Slussz!
Mért kell mindig ugyanazokat az ostoba kifogásokat hajtogatni? mitől féltek? azt mondjátok, hogy az csak egy papír! Oké, legyen. Akkor miért lesz a házasság a pokol, és az együttélés a mennyország? Nem ugyanarról a kapcsolatról van szó? hogy lehet ugyanaz a kapcsolat, ugyanazokkal a résztvevőkkel ennyire különböző, ha a házasság csak egy papírfecni? alapvető defekt van a logikátokban! Mondhatjáto, hogy a házasság a fertelem, de akkor az nem csak egy papírfecni,a mi ennyire kifordít szerintetek egy kapcsolatot önmagából (tökéletesből rémálmot gyárt)!
Félelem! a félelemtől kell félni!
engem nem érdekel, hogy ki melyik pártján áll, csak logikátlan, egymásnak ellentmondó baromságokat ne mondjatok már!
Nálam alap, hogy pár évet (mondjuk legalább 2-t) éljünk együtt a házasság előtt. Nem szeretnék már feleségkén rájönni, hogy képtelen vagyok együttélni a férjemmel. De őszintén szólva, az se zavarna, ha nem lenne egyáltalán esküvő. Persze szeretnék majd, de nem zavarna, ha ez kimaradna, mert szerintem nem attól lesz jó vagy rossz egy kapcsolat, hogy erről hivatalos papír készült.
Amúgy 23 éves vagyok, és akár holnap férjhez mennék, ha lenne párom, és úgy érezném, hogy ismerem ahhoz eléggé, hogy ezt megtegyük. Mármint nem érzem úgy, hogy ehhez idősebbnek kéne lennem. Csak az fontos nekem, hogy a kapcsolat legyen ehhez kellően stabil.
Utolsónak igaza van.
Amugy nem értem,hogy miért is csak a feleség csalhatja a férjét?Egy barátnő nem????
Szar fölött csak házasok ülhetnek?
Együttélők nem???
Gondold át mit irsz, bocs de olyan butaságokat hozol fel példának.Szóval szerinted ezek CSAK házasságban fordulnak elő?
Nem inkább ne válaszolj,ez elég volt.
Ha egy házasság nem sikerül akkor nem a papir a hibás,hanem a felek.
Szomorú,hogy sokan ennyire nem hisznek magukban és a párjukban.
Lehet, hogy a leghasznosabb választ a szüleidtől kapnád.Ők valamikor biztos szerették egymást.Ők tudják, miért ment vakvágányra a házasságuk.Téged biztos mindketten szeretnek. Ha külön-külön beszélgetsz, kérdezősködsz, még az is lehet, hogy őket is közelebb viszed egymáshoz.Te pedig gazdagabb leszel a tapasztalatokkal. A boldogságnak az alapja a két szerelmes ember külső befolyások nélküli élete. Ha a nagymamád és mások vágyaira figyelsz, az nagy mértékben rontja az esélyeidet egy hosszú kiegyensúlyozott párkapcsolatnál.
Hogy házasság, vagy együttélés, másodlagos dolog. De azért az ember lelkét melengeti, ha a társa nyíltan, mások előtt hivatalosan is vállalja a kapcsolatát.
Bocs, hogy beleszóltam,
72/F
81%-os vagyok,
20:27-esre irtam,hogy igaza van,de nagyon!
Mik ezek a h*lye kifogások?
Ha gyerek van egy együttélést is sz*r felbontani.Együttélésben is van megcsalás.
Mi a fene ez a sok m*rhaság amit összehordasz?
20:35-ös
"De azért az ember lelkét melengeti, ha a társa nyíltan, mások előtt hivatalosan is vállalja a kapcsolatát."
Ezt nagyon szépen megfogalmaztad.:)
Köszönöm szépen a válaszokat, 20:35-ös válaszoló szép gondolatait különösen.
Sajnos nekem apukám már két éve nem él.
Amit a kapcsolatuk indulásáról tudok, az az, hogy egy évig ismerkedtek egymással, majd házasodtak is. Anyukám akkor 27, apukám pedig 32 volt, mikor megismerkedtek. Ám ők tulajdonképp a házasság folyamán ismerték meg egymást igazán. Nem kimondott lángoló szerelem miatt házasodtak. Anyukám már elmaradva érezte magát, és családot akart. Apukám is kb. így.
Na igen, ez az a felállás, amiből kb nem jöhetnek ki jól. Ha eredetileg sem szerették egymást úgy, csak "miért ne" alapon házasodtak.
Az én szüleim is ilyenek. De ilyenkor nem is szabad összeházasodni, mert a rossz házasság garantált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!