Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha elmúltam 18, de a szüleimme...

Ha elmúltam 18, de a szüleimmel lakok még, akkor még nem csinálok azt amit akarok?

Figyelt kérdés
értsd mondjuk nem szólok hogy elmegyek, ha úgy tetszik 2 nap múlva megyek haza, tetoválás, piercing, fültágító stb, ezeket megtilthatja amig velük lakok?
2010. szept. 26. 16:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
90%
Jogilag nem. Viszont amíg az ő kenyerüket eszed, addig köteles vagy a szabályaik szerint élni. Ez nem jogi, hanem erkölcsi, kapcsolati kérdés.
2010. szept. 26. 16:20
 2/13 anonim ***** válasza:
85%

Így van. Ha ők etetnek, az ő pénzükből élsz, akkor neked kell alkalmazkodnod hozzájuk.

Viola

2010. szept. 26. 16:22
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

ne haragudj, de ez egy olyan kérdés, mintha azt kérdezted volna, hopgy: elmúltam 18, a szüleim még a szüleim maradnak??(sajnos/nem sajnos)

attól, hogy elmúltál 18 és már nem kell szülői papír/aláírás/engedély mondjuk egy tetkóhoz, attól még ha nem vesztetted el az eszedet a gyermekkoroddal együtt, akkor megbeszéled velük

2010. szept. 26. 16:23
 4/13 anonim ***** válasza:
90%
Megtilthatja persze, amíg az ő pénzükből élsz, addig beleszólhatnak abba, hogy mikor mit csinálsz. A legtöbben meg is teszik. Ha keresel magadra, és leadsz x összeget akkor nem igazán szólhatnak bele.. De tudod kivétel ebben az esetben is van :) Az, hogy valaki 18 éves elmúlt csak 1 dolog. A felnőtté váláshoz édes kevés... :)
2010. szept. 26. 16:24
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Házastársak, élettársak stb. is szólnak egymásnak, mielőtt elmennek és pár napig nem mennek haza. Ha nem szólsz, az bunkóság, el kéne képzelned egy olyan helyzetet, amikor mondjuk apukád szó nélkül lelép és egy hét múlva megy haza. Te nem aggódnál? Ezen gondolkozz el.
2010. szept. 26. 16:30
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

19 vagyok, szuleimmel elek.

Meg azt is bejelentem, h furdoszobaba megyek, hatha valakinek jobban kell, mint nekem.

Mi olyan rohadt nehez abban, hogy szolj a szuleidnek?

Azt kivanom az osszes ilyen kortarsamnak, hogy ha szulok lesznek eljek at azt, hogy a gyerekuk ket napra lelep es tetovaltan megy haza... Na majd akkor elgondolkodnak, hogy milyen a masik szerepeben lenni.

2010. szept. 26. 16:34
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de nekik is joguk van kidobni, hogy tartsd el magad.
2010. szept. 26. 16:35
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván nem tilthatják meg, de ugyanakkor jogilag azt is megtehetik, hogy akkor menj a francba, költözz el, mert már nem kötelesek eltartani.Ennyi
2010. szept. 26. 16:38
 9/13 anonim ***** válasza:

Egyesek kicsit túldramatizálták. Gondolom a kérdező nem arra gondol, hogy lelép 3 napra és tetkóval a homlokán meg haza.

Lehet rosszul gondolom, de a saját szüleimből indulok ki, akik gyerekként kezeltek mindig is és még most is. 17 évesen éppúgy el kellett kéreckednem ha menni akartam valahova, mint most 19 évesen. És sajnos épp annyit problémáznak rajta mint régen. Ez nem változik attól hogy jogilag nagykorú lettél. Persze ha 17 évesen nem mentél volna haza 2 napig akkor valószínűleg hívták volna a rendőrséget és hazavitettek volna. ezt 18 éves kor után valószínű nem teszik meg mivel enyhén röhejes lenne. De kitehetik a szűrödet ha nem vagy hajlandó az ő szabályaiknak megfelelően élni.

2010. szept. 26. 18:12
 10/13 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, szóval amíg velük lakok az ő szabályaikhoz kell alkalmazkodnom...
2010. szept. 26. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!