Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csinálnátok, ha szüleitek,...

Mit csinálnátok, ha szüleitek, nagyszüleitek, vagy egyéb közeli idős rokonotok már nem tudna magáról gondoskodni?

Figyelt kérdés
Akár szellemi, akár fizikai ok miatt. Otthon ápolnátok, vagy otthonba adnátok, vagy ápolót fogadnátok?
2022. szept. 27. 21:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
88%

Ha 24 órás felügyelet kellene, akkor megbeszélném vele, hogy otthonba kell mennie.

Ha csak segítségre lenne szüksége, akkor fogadnék ápolót és én is segítenék neki.

Egyszer már végigcsináltam a nagymamámmal 0-24-es ápolást. Soha többé, senki kedvéért.

2022. szept. 27. 21:55
 2/12 anonim ***** válasza:
92%

Igazából a nagymamám csak akkor került otthonba, amikor demenciás lett, és nem azért, mert a terhünkre volt, hanem azért, mert nekünk nincs szakképesítésünk, hogy hogyan kell bánni egy demenciás emberrel, főleg, mikor késsel állt anyu ágya fölött éjjel, hogy mi akarjuk őt megölni, ezért ő előbb öl meg minket.

Napi szinten látogattuk, a végén már nem ismert fel minket, hiába mutatkoztunk be 5 percenként 😔

2022. szept. 27. 21:56
 3/12 Metionin ***** válasza:
87%
Menne otthonba. Van az a szint, amikor már szakember segítsége kell és az ápoló már kevés.
2022. szept. 27. 22:28
 4/12 anonim ***** válasza:
68%
Ápolnám és ápolót fogadnák.
2022. szept. 27. 22:38
 5/12 A kérdező kommentje:
Metionin!Írtad itt valamikor, hogy apukád állapota már sajnos nem az igazi. Most hogy van?
2022. szept. 27. 22:39
 6/12 A kérdező kommentje:
Nálam csak elméleti szerencsére csak elgondolkoztam ezen.
2022. szept. 27. 22:39
 7/12 Metionin ***** válasza:
80%
5. Egész jól elvan, 74 éves. Neki nem olyan egészségügyi gondjai vannak, hogy pl. szívbeteg, sőt, sportol még mindig. Viszont alkoholista és tisztában vagyok vele, hogy valamikor ez el fogja vinni.
2022. szept. 27. 22:47
 8/12 A kérdező kommentje:
Örülök neki
2022. szept. 27. 22:50
 9/12 anonim ***** válasza:
87%
Idősek otthona. Van saját életem, családom, munkám, ergo ápolni nem tudom. Egy ápoló 7/24-ben kb egy milla havonta, arra nyilván nincs keret. Ergo, otthonba megy.
2022. szept. 28. 06:09
 10/12 anonim ***** válasza:
87%
Soha többé nem ápolok senkit, ezt megmondtam, miután nagyapám végre otthonba került 1 év után (ő középsúlyos demens volt, szóval borzalmasan nehéz és megterhelő volt)
2022. szept. 28. 07:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!