Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a mozaikcsal...

Mi a véleményetek a mozaikcsaládról? Mennyire tudja felvenni a normális családokkal a versenyt?

Figyelt kérdés
2022. szept. 12. 15:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
72%
Amennyi érzelmi intelligenciája van az átlag embernek, egy nem elvált családból kijönni is egy érzelmi deficit a javából, nem, hogy még egy mozaik, ahol végképp nagy rugalmasság, humor és empátia szükségeltetik. Szerintem a V. Kulcsárékon felül nagyon ritka a relatíve jól végződő mozaik család, mert eleve rengeteg sérült ember jön ki úgy, hogy a szülei el se váltak, nincsen 3 anyától/apától 3 féltesó, stb.
2022. szept. 12. 21:47
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Tökre semmi értelme ezt így nézni és ennyire szélsőségesíteni mint ahogy a kérdező teszi.

Mint ahogy a "normális" családban is van jó is rossz is, ugyanúgy alakulhat a mozaikcsalád is jól is rosszul is.

2022. szept. 12. 23:38
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Egy család működhet rosszul akkor is, ha klasszikus, és akkor is, ha mozaik. Nem lesz attól automatikusan jó egy család, hogy nem váltak el a szülők, és nem lesz automatikusan rossz attól, hogy mozaikcsalád.

Nyilván egy klasszikus teljes boldog családban lehet a legkimultabban élni, amiben a szülők szeretik egymást és a gyerekeiket, és harmonikus a családi élet.

De a második legideálisabb felállás egy ugyanilyen harmonikus mozaikcsalád.

Ha pedig feszkó van a szülők között, az mindkét családtípusban probléma és boldogtalanság forrása.

Én speciel egy harmonikus mozaikcsaládban élek, a férjemmel mindketten hoztunk gyereket a kapcsolatba, közösek is vannak. És látom, hogy a közöseinknek sokkal kipárnázottabb az útja, mint azoknak a gyerekeinknek, akik ilyen-olyan családi gubancokat visznek a hátukon. De azt is látom, hogy a családunk gyógyító közeg a hozott gyerekek számára is, akik valamennyire sérültek attól, hogy a másik szülőjükkel nem alakultak jól a dolgaik (nálunk mindkét ex felszívódott, a gyerekek nem járnak láthatásra sem). Sokkal de sokkal jobb nekik mozaikcsaládban élni, mint korábban csonka családban. Az anyja vagyok annak is, akit nem én szültem, és a férjem az apja annak is, akiz nem ő nemzett.

2022. szept. 13. 00:26
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
*legkimultabban=legkisimultabban
2022. szept. 13. 00:28
 15/19 anonim ***** válasza:
97%

Amúgy szerintem a fő gond az, hogy az emberek nagy része szimplán retardált és alkalmatlanok bármiféle emberi kapcsolatra is, nem hogy családalapításra.

Úgy is mondhatnám, hogy aki hülye az hülye, hülye lesz családban is, hülye marad válás után is, és akkor is hülye lesz amikor talál maga mellé egy másik hülyét.

2022. szept. 13. 00:31
 16/19 anonim ***** válasza:
97%

Nincs a mozaikcsaladokkal baj ha a szulok attol meg tudjak egyutt nevelni a gyerekeket.

Nagybatyam elvalt mikor a gyerekei kb teenager eveik elejen voltak, viszont a szulok nem voltak haragban, beszeltek egymassal, amolyan barati viszonyban maradtak es a nagybatyam segitette a gyerekeit anyagilag, latogatta oket, nem is koltozott messzire.

Igaz, csaladi nyaralasok nem voltak de amugy ha a rokonsagban volt ballagas pl akkor normalisan letudtak ulni egy asztalhoz.

2022. szept. 13. 01:44
 17/19 anonim ***** válasza:
87%
Gyerekként nekem egy kalap szr volt, mert a mostohaanyám utált, mint a szrt (miért? Nem tudom, csak mert létezem).
2022. szept. 13. 13:00
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Ő is vitt gyereket az új házasságba amúgy? (Mármint a mostohaanyád).

2022. szept. 13. 13:31
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanaz volt mint a 17 nél. 2 évesen maradtam apámmal meg mostoha anyámmal meg az 5 éves nővéremmel . Anyám ki költözött ő meg be gyakorlatilag. Lelkileg és fizikailag bántott kiskoromtól kezdve. Szinte egyből terhes is lett, onnantól meg ment a kivitelezés. Biztos van ahol működik a mozaik család, de sajnos van ahol nem.
2022. szept. 14. 03:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!