Ha valaki 18 éves kora után megváltoztatja a nevét, akkor mennyire várható el, hogy a családtagok azon a néven szólítsák?
18-án töltöm a 18-at, és már utána való héten el szeretném kezdeni a keresztneveim megváltoztatását.
Ofra Bereniké a nevem, 13 éves koromig voltam Ofra Ofinak becézve, utáltam. Iskolaváltásnál már Berenikéként mutatkoztam be a Beri, később a Niké beceneveket használva. Voltam Reni és Niki is, de mindig volt a kavarodás belőle, és igazából a lényegen amúgy se változtat: utálom az Ofrát és a Berenikét is.
Apám rokonsága még mindig Ofiként emleget, mert sokáig össze voltunk veszve és akkor még Ofi voltam, anyám rokonsága és a szűk családi kör meg Berinek hív, de néha megkapom az Ofit, Ofrát, olyan 60-40%.
Mennyire elvárható, hogy szüleim, rokonaim, barátaim x év Ofizás vagy x év Berizés után másik néven szólítsanak?
Névötleteim:
Flóra Réka
Barbara Laura
Alexandra Gréta
Neztem olyan neveket, amik hasonlítanak az Ofrára vagy a Berenikére, esetleg a becézésük hasonlít a Berihez és az Ofihoz, de azok nem igazán tetszettek.
“Amúgy csak szólok, az Ofra nem anyakönyvezhető 🤗”
Bármi anyakönyvezhető, ha az egyik szülő nem magyar
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!