Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha az egyik gyereketeknek...

Ha az egyik gyereketeknek adnátok pénzt az esküvőjére, akkor azt az összeget a másik gyereknek is odaadnátok, akkor is ha nem lesz esküvője?

Figyelt kérdés
2022. szept. 10. 11:48
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
87%
Amikor a húgom férjhez ment, kapott pénzt a szüleimtől. Én sosem voltam férjnél, ezért sosem kaptam nászajándékként pénzt. Ez teljesen természetes szamomra, soha nem jutott eszembe ezen gondolkodni. 50/N
2022. szept. 10. 12:49
 12/45 A kérdező kommentje:
Oké, szóval a többség szerint nem jàr. Én is ezt gondolom. Főleg, ha a másik gyerek csak elszórja a pénzt.
2022. szept. 10. 12:54
 13/45 anonim ***** válasza:
62%

Én azt gondolom, nem jó dolog egyenlőtlenül támogatni a gyerekeket, olyan proli már, hogy ha megházasodsz, kapsz pénzt, ha nem, akkor nem.

Azért itt, gondolom én, nem 20 ezer forintról van szó, hanem nagyobb összegből.

Én ha adok, kb. egyenlően adok. Lehet, hogy nem egyszerre kapják meg, de félre lenne téve a másik gyereknek is ugyanaz az összeg, és ha nem házasodik meg, akkor is odaadom később.

Mondjuk, én nem is kifejezetten alkalomra adnám a pénzt, hanem azért, mert X összeggel segíteni akarom az életkezdését, de akkor ha az egyiket segítem benne, akkor a másikat is, függetlenül attól, hogy megházasodik-e.

2022. szept. 10. 12:59
 14/45 anonim ***** válasza:
34%
Na, le mrem fogadni, hogy a kérdező a tesó, aki házasodik :D
2022. szept. 10. 13:00
 15/45 anonim ***** válasza:
73%
Kérdésben ott van: az esküvőjére. Nem csak úgy lett adva. Ha kell segítség, akkor persze, ha belefér, adjanak, ne zsömlén éljen a gyerek, de csak úgy azért adni pénzt, mert a másiknak az esküvőjébe beszálltak anyagilag, azt úgy nem.
2022. szept. 10. 13:05
 16/45 anonim ***** válasza:
57%
Jó, hát lehet így is felfogni. Én inkább úgy fogom fel, akarok adni X összeget mindkét gyerekemnek, aztán költsék esküvőre vagy amire akarják.
2022. szept. 10. 13:27
 17/45 anonim ***** válasza:
89%
Nálunk a nagymamánk adott x összeget az unokatestvérem esküvőjekor, majd később mi - a többi unoka - is megkaptuk ugyanezt az összeget, “csak úgy”. Azt mondta, hogy már nem fiatal, ki tudja meddig él még stb., ezért oda szeretné nekünk adni ezt a pénzt, mert az esküvőnket (ha egyáltalán lesz) már lehet nem fogja látni és úgy éri így az igazságos, ha mindannyiunkat egyformán támogat.
2022. szept. 10. 13:35
 18/45 anonim ***** válasza:
74%
Én egyformán adni fogok mindegyik gyerekemnek. Ezzel megelőzhető a tesók közti utálkozás, irigykedés. Sőt a szülőt sem fogja egyik sem utálni, mert igazságtalan volt.
2022. szept. 10. 13:37
 19/45 A kérdező kommentje:
Elképesztő mennyire manipulálhatóak a válaszok :) Amíg nem tudtátok, hogy melyik fél vagyok, addig a nem volt többségben. Most elkönyveltetek a gonosz irigynek, ezért most már igen :)
2022. szept. 10. 13:44
 20/45 anonim ***** válasza:
82%

Kérdező, sehol nem írtad le, hogy Te melyik fél vagy.

És a 12:54-es megjegyzésed óta sincesek az igenek többségben: volt 6 válasz, abból hárman írták explicite, hogy "igen" ők így tennének, úgy lenne igazságos, de a 12:59-es és 13:27-es válaszoló ugyanaz. Egy valaki arra utal, hogy nem, a többiek nem a kérdésreválaszolnak.

Hol látsz Te akkora eltolódást?

Szóval pontosan mi is volt a célod a kérdéssel?

2022. szept. 10. 14:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!