Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan vegyem rá a szüleim,...

Hogyan vegyem rá a szüleim, hogy elengedjenek tovább bulizni?

Figyelt kérdés
Az összes osztálytársam már jár, én meg mindig itthon ülök... Nemet mondok az osztálytalálkozókra, mert nem szeretnék hamarabb elmenni mint ők, ezért inkább el se indulok. Már ott tartunk, hogy engem nem is hívnak el... Mondtam a szüleimnek, de nem érdekli őket. Van egy megbízható, rendes barátom, de sajnos csak hétvégén találkozunk, és általában csak este tudnénk, és ezekkel a tényekkel együtt se engednek el..szerintetek?
2010. szept. 25. 15:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
44%

16 évesen nem 11ig engednek el???? Hány évesek a szüleid? Szívesen beszélgetnék velük!

Az én 15 éves lányomnak (két hét múlva 16:)) fél négyre kell itthon lennie:)

Azt hiszem ez reális:) De ő általában, minden szombaton megy, vagy kéthetente:)

Megintcsak 35/N

2010. szept. 25. 16:13
 12/20 A kérdező kommentje:
40-44 évesek. nekem is jó a kapcsolatom az anyukámmal, szerintem ő is apukám miatt nem enged, mert nem akar vele veszekedni. apukám nagyon szigorú....és véget szeretnék vetni a hazudozásnak. senkinek nem jó!
2010. szept. 25. 16:17
 13/20 anonim ***** válasza:
Igazad van:)Jó, hogy tisztán látod a dolgot, viszont ebben te semmit sem tudsz tenni. Mi elváltunk, ezért elengedhettem meg bármit a lányomnak, de anyukád, nem hiszem, hogy otthagyja apukádat ilyenek miatt, nálunk sem ezért volt:S
2010. szept. 25. 16:34
 14/20 anonim ***** válasza:
74%

Nem azért, kedves anyukák, de hol normális az, hogy hajnalban jár haza egy 16 éves gyerek??

Engem - egy-két alkalom kivételével - este tízig vagy tizenegyig engedtek el, egészen 19 éves koromig. Mégis felnőttem, és nem gondolom, hogy bármiről lemaradtam volna.

Oké, nem volt abortuszom, nem voltam még gyomormosáson, és nem csaptak el hajnalban részeg sofőrök.

Aztán egyetemre mentem, ott viszont már buliztam. Csak addigra kialakult az értékrendem, megismertem a határaimat.

Komolyan, nem féltitek a gyerekeiteket?? :O

2010. szept. 25. 16:39
 15/20 anonim ***** válasza:
Figyelj, 16 éves vagy, még nem vagy elkésve semmiről. Azt kell mondjam, hogy igazat adok a szüleidnek, fogadd el az ő döntésüket, ők csak a legjobbat akarják neked, majd megérted egyszer.
2010. szept. 25. 16:40
 16/20 anonim ***** válasza:
Valaki írta itt, hogy a fiataloknak szüksége van kikapcsolódásra. Ezzel teljesen egyetértek, de ami ezeken a mai bulikon megy, azt én nem nevezném kikapcsolódásnak. A mai fiatalok nagy része képtelen kulturáltan szórakozni, mert az folyik a csapból is, hogy inni kell, cigizni, szexelni ész nélkül fűvel-fával. A tinédzserek nagyon könnyen eltanulják az ilyen rossz példákat, felnőttesnek érzik magukat tőle, és cikinek érzik, ha az osztálytársaik már csinálták ezt vagy azt, ők maguk meg még nem (jó példa erre a kérdező írása is). Egy 16 éves gyereknek éjszaka nem buliban meg az utcán van a helye, hanem otthon kéne aludnia. Ilyen fiatal gyereket maximum házibuliba engednék el késő éjjelig, ahol biztonságban van ismerősök (és felnőttek) között, szórakozóhelyre semmiképp sem. Sőt jobban örülnék, ha inkább ott is aludna, mint hogy éjszaka jöjjön haza, főleg ha nagyvárosról van szó.
2010. szept. 25. 16:52
 17/20 anonim ***** válasza:
52%

35 anyuka vagyok:)

Hát, persze, nem azt mondtam, hogy hagyni kell a gyereket inni, cigizni drogozni szexelni, de azt hiszem akiben megbíznak a szülei, az tudja hol a határ. Engem a szüleim soh nem engedtek sehova és 18 éves lehettem mikor először bulizni mentem, sajnos onnantól kezdve egy évig nem tudtam határt szabni. Kiderült hogy terhes lettem a volt férjemtől. megszületett a lányom és egy évem volt élvezni, ami kevés volt arra, hogy megtanuljam, hol a határ. A lányomnak nem engedem, hogy úgy éljen mint én éltem! Ő nagyon felelősségteljes, ha arról van szó, mert világ életében erre tanítottam. Mind a mai napig megbeszéljük a dolgokat, megosztotta velem azt is, hogy fél a szextől, de a barátja sietteti. Azt mondtam neki, hogy ő kell döntsön róla, akarja vagy sem. Nem akarta, szakított a fiúval. Ebből láttam, hogy képes épp döntéseket hozni.

És ne értsetek félre, nem úgy engedem bulizni, hogy fogalmam sincs kikkel és hol van. A kisvárosban van egy apró Pub ahová ők járnak. A barátival sosem mennek vidékre. Engem viszont meg szokott néha fűzni, hogy menjünk el pestre vagy akárhová szórakozni:)

Átérzem a kérdező helyzetét és nem értek egyet a többséggel. Nem kell a gyereket burokban tartani, mert annál inkább elfajulnak a dolgok mint pl nálam. Jó, persze ennek nem minden esetben kell így lennie, de én nyugodt szíível engedem el a lányomat, mert bízok benne

2010. szept. 25. 17:23
 18/20 anonim ***** válasza:
55%

16 évesen semmi keresnivalód hajnalba sehol.A 11 óra teljesen reális.

Aki meg a 14 éves lányát rendszeresen engedi hajnalig bulizni....az meg egyszerűen nem normális.

2010. szept. 25. 17:33
 19/20 anonim ***** válasza:
Nekem ennyi idősen este 8-ra kellett otthon lennem, ha megúgy alakult, hogy csak azután tudtam hazaérni, akkor előtte haza kellett szólnom telefonon, de úgy is maximum 9-ig lehettem kint. Inkább örülj, hogy 11-ig elengednek a szüleid.
2010. szept. 25. 18:02
 20/20 anonim ***** válasza:

35 anyukának adok igazat.

Én is, tesóim is mindig elmehettünk bulizni hajnalig. Mivel olyan helyen lakunk, ahol csak falvak vannak, ezért buszozni kellett a közeli városokba. AZ első busz meg 5 órakkor indult...Így eddig el voltunk engedve. De soha semm baj nem volt, megtanultunk magunkra vigyázni, 16 évesen le tudtam venni, hogy kivel nem érdemes még csak szóba állni se. Nem lettem terhes, sosem drogoztam, stb. Tisztában voltam vele, hogy valamit valamiért. Örültem neki, hogy engem akárhova elengedtek, és azzal viszonoztam a szüleimnek, hogy jól tanultam, segítettem otthon.

Ellenben vannak olyan ismerőseim, akiket sosem engedtek el sehova bulzni, vagy csak nagyon kevés időre. Amikor elérték azt a kort, hogy 18-20 évesek lettek, fősuli, a szülőnek nem volt már akkora beleszólása a dolgaikba, kiélték magukat, de sokkal durvábban: fű, drogok, stb.

Nem biztos, hogy a visszatartás olyan jót tesz. Max egx ideig.

22/L

2010. szept. 25. 23:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!