Hogyan vegyem rá a szüleim, hogy elengedjenek tovább bulizni?
16 évesen nem 11ig engednek el???? Hány évesek a szüleid? Szívesen beszélgetnék velük!
Az én 15 éves lányomnak (két hét múlva 16:)) fél négyre kell itthon lennie:)
Azt hiszem ez reális:) De ő általában, minden szombaton megy, vagy kéthetente:)
Megintcsak 35/N
Nem azért, kedves anyukák, de hol normális az, hogy hajnalban jár haza egy 16 éves gyerek??
Engem - egy-két alkalom kivételével - este tízig vagy tizenegyig engedtek el, egészen 19 éves koromig. Mégis felnőttem, és nem gondolom, hogy bármiről lemaradtam volna.
Oké, nem volt abortuszom, nem voltam még gyomormosáson, és nem csaptak el hajnalban részeg sofőrök.
Aztán egyetemre mentem, ott viszont már buliztam. Csak addigra kialakult az értékrendem, megismertem a határaimat.
Komolyan, nem féltitek a gyerekeiteket?? :O
35 anyuka vagyok:)
Hát, persze, nem azt mondtam, hogy hagyni kell a gyereket inni, cigizni drogozni szexelni, de azt hiszem akiben megbíznak a szülei, az tudja hol a határ. Engem a szüleim soh nem engedtek sehova és 18 éves lehettem mikor először bulizni mentem, sajnos onnantól kezdve egy évig nem tudtam határt szabni. Kiderült hogy terhes lettem a volt férjemtől. megszületett a lányom és egy évem volt élvezni, ami kevés volt arra, hogy megtanuljam, hol a határ. A lányomnak nem engedem, hogy úgy éljen mint én éltem! Ő nagyon felelősségteljes, ha arról van szó, mert világ életében erre tanítottam. Mind a mai napig megbeszéljük a dolgokat, megosztotta velem azt is, hogy fél a szextől, de a barátja sietteti. Azt mondtam neki, hogy ő kell döntsön róla, akarja vagy sem. Nem akarta, szakított a fiúval. Ebből láttam, hogy képes épp döntéseket hozni.
És ne értsetek félre, nem úgy engedem bulizni, hogy fogalmam sincs kikkel és hol van. A kisvárosban van egy apró Pub ahová ők járnak. A barátival sosem mennek vidékre. Engem viszont meg szokott néha fűzni, hogy menjünk el pestre vagy akárhová szórakozni:)
Átérzem a kérdező helyzetét és nem értek egyet a többséggel. Nem kell a gyereket burokban tartani, mert annál inkább elfajulnak a dolgok mint pl nálam. Jó, persze ennek nem minden esetben kell így lennie, de én nyugodt szíível engedem el a lányomat, mert bízok benne
16 évesen semmi keresnivalód hajnalba sehol.A 11 óra teljesen reális.
Aki meg a 14 éves lányát rendszeresen engedi hajnalig bulizni....az meg egyszerűen nem normális.
35 anyukának adok igazat.
Én is, tesóim is mindig elmehettünk bulizni hajnalig. Mivel olyan helyen lakunk, ahol csak falvak vannak, ezért buszozni kellett a közeli városokba. AZ első busz meg 5 órakkor indult...Így eddig el voltunk engedve. De soha semm baj nem volt, megtanultunk magunkra vigyázni, 16 évesen le tudtam venni, hogy kivel nem érdemes még csak szóba állni se. Nem lettem terhes, sosem drogoztam, stb. Tisztában voltam vele, hogy valamit valamiért. Örültem neki, hogy engem akárhova elengedtek, és azzal viszonoztam a szüleimnek, hogy jól tanultam, segítettem otthon.
Ellenben vannak olyan ismerőseim, akiket sosem engedtek el sehova bulzni, vagy csak nagyon kevés időre. Amikor elérték azt a kort, hogy 18-20 évesek lettek, fősuli, a szülőnek nem volt már akkora beleszólása a dolgaikba, kiélték magukat, de sokkal durvábban: fű, drogok, stb.
Nem biztos, hogy a visszatartás olyan jót tesz. Max egx ideig.
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!