Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyerekeid apja halála után...

Gyerekeid apja halála után mennyire tartották a volt/második feleséggel a kapcsolatot?

Figyelt kérdés
Miután meghalt a gyerekeid apja, az előző/te utánad következő házasságból született gyerekekkel milyen lett a kapcsolat? Előtte milyen volt?
2022. szept. 4. 18:00
 1/8 anonim ***** válasza:
78%

Én gyerekként válaszolnék.

2015-ben halt meg apukám, én 16, húgom 9 éves volt. Apukám második feleségétől volt két mostohatesóm, ők 15 és 13 évesek voltak ekkor. A mostohaanyám az öcsémmel volt terhes ekkor.

Váratlanul ért minket a halála, szívinfarktusa volt (ez volt az első és az utolsó neki).

A viszony a halála előtt rossz volt, édesapám megcsalta édesanyámat a mostohaanyámmal. Anyám nem igazán tartotta utána apámmal a kapcsolatot, a mostohaanyámmal si csak elvétve találkozott. A két mostohahúgommal sose tudam mit kezdeni, nem voltunk egy szinten, voltak feloldhatatlan ellentétek, ellenszeveskedések, de olyan nagyon nem volt probléma, csak nem igazán kedveltük egymást.

Apukám halálakor a mostohatesóimat áthozták hozzám, együtt vigyáztunk a húgomra, meg tanítgattam őket főzni. Anyám a mostohaanyámat vigasztalta, aznap éjjel ott aludtak nálunk. Másnap jött a telefon, hogy meghalt. Akkor úgy látszott, hogy anyám és mostohaanyám kibékülnek, és úgy tünt, hogy a mostohatesóim és köztünk is rendeződni fog a viszony, de nem így lett. Egy ideig minden happy volt, temetés után is összejártunk meg felhívtuk egymást, aztán mostohaanyám gondolt egyet és letiltott minket mindenhonnan. Az öcsémmel is 2x találkoztam, vele is akadályoz minden kapcsolatot.

2022. szept. 4. 18:10
 2/8 anonim ***** válasza:
28%
Már miért kellene kapcsolatot tartani? Az életében sem kell sem a régi sem az új ribijével kapcsolatot tartani, mi közöd neked ahhoz?. Gyerekeket meg el kell tiltani a fattyaktól.
2022. szept. 4. 20:00
 3/8 anonim ***** válasza:
56%

Mert mondjuk a te gyerekeid meg az "új ribi" gyerekei testvérek az apjuk halála után is? Az szépen nézne ki, hogyha én el akarom hozni a lányom féltestvéreit, akkor csak a gyerekektől kérdezem meg, hogy akarnak-e jönni, és az anyjukhoz hozzá se szólok.

A lányom 8 éves volt, a féltestvérei 3 és 1, amikor az apjuk meghalt. Az exem halála előtt nem igazán volt jó kapcsolat köztünk, sok vitánk volt a lányom mostohaanyjával, mert nem igazán akarta a lányomat elfogadni. Halála után egymást támogattuk a gyászban, együtt intéztük a temetést, édesanyám sokszor vigyázott a gyerekekre, és ameddig pszichológushoz járt, addig gyakran voltak nálunk a kicsik. Most már azért lazult a kapcsolat, nem beszélgetünk, nem ülünk be kávézni, de a gyerekek sokat vannak együtt, hol nálam, hol nála.

2022. szept. 4. 20:30
 4/8 anonim ***** válasza:
23%
Az ő dolga hogy kinek hogy csinál fattyakat, az én gyerekeimnek azok a testvérei az életében is, akit én szültem és pont.
2022. szept. 4. 20:36
 5/8 anonim ***** válasza:
14%
Nem is kell tartani a akpcsoaltot, hisz gyakorlatban az az ő másik családja volt teljesen.
2022. szept. 4. 20:38
 6/8 anonim ***** válasza:
37%
A pasik nyaliznak a feleségük exének/új csávójának, mi? Milyen egy befolyásolható szolgalelkű az olyan mint te.
2022. szept. 4. 20:40
 7/8 anonim ***** válasza:
25%
A gyerekeimet életében is eltilthatom az új szukától, nemhogy halála után.
2022. szept. 4. 20:42
 8/8 anonim ***** válasza:
12%

Semennyire nem tartanám a mostohaszülőmmel a kapcsolatot, mert egy utálatos pitsa, és semmi közöm hozzá.

Bőven tett érte, hogy így érezzek.

2022. szept. 5. 07:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!