Hazaengednétek a lányotokat a gyerekével ilyen körülmények közt, és mit tehetnének a nagyszülők?
A szomszédainkról van szó, akiket 30 éve ismerünk, baráti a kapcsolat a 2 család között. Tehát nem kérek mi közöd hozzá stb megjegyzéseket.
A szomszédasszonynak a lánya szétment az élettársával, és van egy 5 éves kislánya. A volt élettársa azt mondta, fizeti nekik az albérletet, de a lány inkább a szüleihez költözött. Ők nyugdíjasok, és velük él még a fiúk is, aki dolgozik, besegít a rezsibe, költségekbe, bevásárol stb. A lánytestvére, aki hazaköltözött a gyerekkel, semmit nem segít nekik, dolgozni sem megy el. Nem főz, nem takarít, a kislányával gyakran kiabál, de a szüleivel is. A kislányra senki nem szólhat rá, nem fegyelmezheti, mert akkor meg azzal kiabál, aki rászól a gyerekre. A kislány qrva anyázik (a saját anyját!) és semmi szankció nincs. A szomszédasszony meg a férje idegileg teljesen kivannak, és csak az unokájuk miatt viselik el a lányukat. Gyakran lejönnek anyumhoz beszélgetni, hogy kis nyugalomban legyenek. 30 éve ismerjük őket, és emiatt nekünk is rossz látni ezt az egész helyzetet. Óvodába is valószínűleg a nagyszülők fogják vinni a kislányt, de az is problémás lesz, mert a kislány este 11-kor még tv-t néz az anyjával, hajnalban alszik el, és délelőtt 11-kor kel fel. Ti mit tennétek a nagyszülők helyében?
Tévedésben vagy kedves kérdező. Falun ez a megszokott a szomszédok között.
Ellenben attól mert panaszkodik, elmondja, még nem neked kell megoldani az ő családi konfliktusukat, akármilyen barátságról van szó. Nem avatkozhatsz bele.
Tudod ott ahol egy felnőtt gyermek így viselkedik a szüleivel, akik tűrnek némán.. Nos ott elsősorban magukban kellene keresni a hibát, mert a nevelés baromira félre csúszott..
5-s voltam.
Ne legyel fo toskodó mindenlében kanál.
Bár, hogy őszinte legyek, nem nagypn hiszem el a történetet..
🤦♀️ Látom nem megy a szövegértelmezés..
Még mindig csak ezen vergődsz, hogy 30 éves barátság.. 🙄 Miért hiszed azt, hogy más nem tudja mi ez?
Nem mellesleg, a szomszéd max édesanyádnak és nem neked a barátja, szóval ne keverd a szezont a fazonnal.
Számomra egy barátság ott kezdődik, hogy nem teregetem ki másnak a dolgait, hanem diszkréten kezelem. Meghallgatom, ha kéri veleményt nyilvánítok, ha kéri tanácsot adok a saját szemszögemből. De nem haknizok vele másoknak..
Nem is értem, mi lenne a célod ezzel a fórummal, azonkívül, hogy szídni kellene valakit?
Miben kellene segítenie az internet népének?
😂 Hát hogyne.. Én is csípem az ilyen kis fontoskodókat, akik szeretik beleütni mások dolgába az orrukat.
Azt csak nem érted még mindig meg, hogy semmi közöd nincs ehhez, bármennyire is nehéz ezt felfognod..
Nem, nincs. Ez csak is rájuk tartozik, és ezt csak is ők tudják megoldani, nem pedig Te.
Én személy szerint ki is röhögnélek és lehet páros lábbal penderítenélek is ki, legyen szó akármilyen barátságról, ha te az én családomban, életemben túrkálnál, akarnál bármit is csinálni önkényesen, magán akciózni..
Vegyük a fordított verziót.
Te hogyan vennéd, ha a szomszéd ki írna rólad egy fórumot,kitárgyalná random embereknek a dolgaidat, majd becaplatna, és megmondaná mit csinálj, hogyan élj?
Nyilván nem az a cél hogy utcára kerüljenek, nem az higy ki rakják őket csak úgy. A nagyszülők ek kellene bekeményíteni. Pl ha káromkodik a kislány akkor rászólni. Nem tetszik az anyjának hogy rászólnak a gyerekre? Akkor azt se várja el hogy iskolába vigyék vagy menjenek érte. Vagy menjen ahova akar, albérletbe. A nagyszülők megmondhatnák hogy márpedig amig itt laksz addig rend lesz, nem lesz káromkodás. Ebben a házban ezek és ezek a szabályok vannak.
De gondolom a szitu nem véletlenül fajult idáig mármint ami a lányuk nevelését illeti. Nem most fogják elkezdeni a kemenykezűséget amikor az már felnőtt.
Ez lehetne még vagy az hogy a gyerek az apjához kerül. Én ezt a 2 lehetőséget látom. Nagyon roszúton jár, nem fog tanulni és pszichés gondjai lesznek. Nem kellene sajnálni hogy úristen mi lesz ha az apjához kerül mert ott valószínű megelozhető lenne hogy elkallodjon és ne olyan legyen mint az anyja. A nagyszülők meg tarthatnák vele tovább a kapcsolatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!