Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális, hogy nem sajnálom...

Normális, hogy nem sajnálom aki öngyilkos lett?

Figyelt kérdés
Nagybátyám tizenéve öngyilkos lett. A család azóta is hol haragszik rá, hol sajnálja. Én pedig úgy fogom fel, hogy hosszasan készült rá, nem volt beteg, ha neki így a legjobb, akkor ez van. El kell fogadni. Leírta, miért csinálja, napokkal azelőtt. Elment mindenkihez, "elbúcsúzott" és boldog volt. Azt sajnálom, hogy fiatalon eldobta az életét. De nem hirtelen jött, nem egy bekattanás. Előre megtervezte és végig is vitte. Nem szenvedett sokáig. Én ha visszagondolok sem úgy látom, ahogy a koporsóba van, bár megvan a kép. Akkor sem volt bennem iránta semmiféle furcsa érzés. Az ő élete, joga volt hozzá. Szerintetek én fogom fel rosszul?
2022. aug. 22. 23:19
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

#10, nem tudom a kérdező családjánál hogyan zajlott, de legtöbb esetben abban a pillanatban, amikor történik, csak az öngyilkos (jelölt) tudja, hogy az búcsú. Például, meglátogatok mindenkit a családban, mert "pont most tudtam szabadságot kivenni", mindenkivel beszélgetek, felidézem a régi szép időket, megköszönöm, amikor mellettem álltak, elmondom nekik, hogy szeretem őket. Meg fognak lepődni, de nem arra fognak gondolni, hogy "húb*meg, ez öngyilkos akar lenni?", hanem arra, hogy túl érzékeny vagyok, esetleg sokat ittam, vagy megszállt valami nosztalgikus hangulat.

Aztán, ha megtörténik az öngyilkosság, tudni fogják, hogy ezt szántam búcsúnak.

2022. aug. 23. 10:54
 12/14 A kérdező kommentje:

Pont ahogy #11 írta. Szinte teljesen ez volt a szitu. Csak vállalkozó volt, nagyon ment neki a szekér, abba az időbe havi millió felett keresett. Nem nagyon volt ideje, de előtte héten minden rokont felkeresett. Mondta, hogy megy a vállalkozás miatt Pestre (300 km), bement a nagynénjéékhez. Tök jól telt minden, (amúgy évente párszor jöttek haza, és akkor mindig találkoztak). Aztán elment a nagymamájához, egy egész délután ott volt, megvárta a nagybátyját. Még 30 tojást meg 10 liter tejet is vitt. Aztán volt nálunk is, én 9 éves voltam, elszórakozott velem is, apámmal is beszélgettek, ugyan olyan volt, mint máskor. A szüleinél is volt, vitte a másik nagybátyjától kölcsönkért tartozást, de ez sem volt meglepő, mert nem egyedi eset volt. (Nem volt nála annyi pénz, sosem hordott magával sokat, és a másik nagybátyja 30 km-re lakott a nagyvárosban, nem jött olyankor haza, hanem tőle kért.)

Elhagyta a felesége, -hazaköltözött-, és amikor eldőlt, hogy válni fog, akkor döntötte el. Nem volt vita, nem követelőzött, még a gyerekek felügyeleti joga is közös lett volna, tényleg normálisan megegyeztek, ügyvéd előtt, csak nem lett még beadva, mondván hogy aludjanak még rá párat. (A felesége keresztapja volt az ügyvédje.) Nem gondoltunk rosszra egészen addig, míg vasárnap este 10-kor nem hívta a családot az alkalmazottja, hogy egész délután nem érte el, holott úgy volt, hogy hívja a másnappal kapcsolatban, elment házhoz, kocsi otthon, de senki nem megy ki. Nagyapám (az ő apja) mászott be a kerítésen, mert őt nem bántotta a kutya, meg nekik volt kulcsuk, de nem tudta kinyitni, mert belülről benne volt a kulcs. Utána hívták a rendőrséget, közbe bezárta a kutyát, a rendőrök jelenlétében betörték az ajtót, és úgy találták meg.

Fiatal volt, 37 éves, nem nézett ki rosszul, pénze is volt, szóval nem volt semmi olyan, ami miatt sajnálni kéne. Elhagyta a felesége, elválnak és kész, előtte az élet.

2022. aug. 23. 20:39
 13/14 anonim ***** válasza:
69%
Hogy ölte meg magát? A kérdésedre válaszolva, nálad így csapódott le és igy kezeled. Mindenkinél más a coping mechanism.
2022. aug. 26. 09:25
 14/14 A kérdező kommentje:
Ezt mai napig nem tudom biztosra. Akkor kicsi voltam, nem kötötték az orromra, de úgy hallottam a pletykát, hogy begyógyszerezte magát és megivott rá egy fél üveg pálinkát. Külsérelmi nyom nem volt rajta, a temetésen nyitott koporsó volt, erre emlékszem. Nem volt eltorzulva, tényleg olyan volt, mint aki csak aludt. Láttam már azóta nagyon csúnya halottat, de ő nem volt az. A temetésre sem lett volna muszáj menjek, de én akartam. Megnézni sem akarták engedni, de mama testvérét megkértem, hogy vegyen fel.
2022. aug. 26. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!