Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért így dolgoztam fel...

Miért így dolgoztam fel édesapám öngyilkosságát? Ez normális?

Figyelt kérdés
Nagyon jó kapcsolatom volt az édesapámmal. A szüleim elváltak, apu jött engem látogatni, majd hazafelé a helyi vasútállomáson kiállt egy tehervonat elé. Amikor meghalt a temetésén kívül soha nem sírtam. Nem jutottak eszembe közös emlékek, olyan volt mintha egy nagyon távoli rokon lett volna akivel max 2 napot töltöttem együtt életembe, pedig ő nevelt 18 évig. Úgy éltem az életem , mintha meg sem történt volna a dolog, buliztam stb . Hónapokkal később jutottak eszembe közös emlékek. Kb 1 év után tudtam kisírni magam. Miért lehetett ez így ? Van magyarázata? Mindennél jobban szerettem.Akkor voltam 20 éves.
2017. jan. 12. 16:16
 1/6 anonim ***** válasza:
74%

Talán mert akkor jobban csak az hatott rád, hogy apádtól mit tapasztaltál az utolsó 1-2 évben, most pedig jobban az is, hogy milyenek voltak a jobb évek.

Ne legyen lelkiismeret furdalásod amiatt, hogy akkoriban apádat nem gyászoltad, örülj, hogy nem fordultál be.

Csúnya és nagyon önző cselekedet volt apukádtól, hogy így oldotta meg a problémáit, mert ezzel pont azoknak okozta a legnagyobb fájdalmat, akik őt a legjobban szerették.

2017. jan. 12. 16:38
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Normális. Velem is valami ilyesmi törtènt..
2017. jan. 12. 16:44
 3/6 anonim válasza:
100%

Lehet hogy most jutottál el lelkileg egy mélypontra amikor ez eszedbe jutott.

Vagy csak simán próbáltad túl tenni magad rajta és most "össze törtél". Vannak akik egy ilyen eset után egyből teljesen szét esnek lehet hogy jobb ez így hogy egy 1-évvel később történt.

2017. jan. 12. 17:00
 4/6 anonim ***** válasza:
Miről jutottak eszedbe a közös emlékek? Mi váltotta ki őket? Nincs kötelező menetrendje és módja a gyásznak. Egyéni.
2017. jan. 12. 17:17
 5/6 anonim ***** válasza:

Normális. Nagyon sajnálom, szomorú ezt olvasni.

Nekem keményen be kellett rúgnom, hogy sírni tudjak. enyém is öngyilkos lett.

Ez egész életén át elkíséri az embert.

2017. jan. 12. 17:25
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem nem osszetortel hanem most lettel lelkileg felkeszulve ra hogy felidezd az emleket, mert emlekezni igenis fajdalmas dolog. Ha az embert nagy lelki sokk eri osztonosen azzal vedelmezi magat (szerintem) hogy amig nem kepes feldolgozni, addig probal elfordulni tole vagy egy sotet szobaba bezarni amit ha eljott az ido kinyithass. Hasonlo dolgokat eltem at szinten...
2017. jan. 12. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!