Meghívtak minket egy "gyermekmentes" esküvőre?
Van két gyermekünk, egy 8 és egy 10 éves. Az unokahúgom férjhez megy, és meghívtak ugye, viszont a meghívón az van, hogy "16 éven aluli baráti/rokoni vendégeknek nem ez lesz az alkalom a köszönésre, csak azon felül szól a meghívó".
Annyira komolyan veszik, hogy saját négy éves gyerekükre is vigyázni fog valaki.
Ilyenről hallottatok már?
Persze, hallottam ilyenről, és sajnos megtudom érteni. Elég sok gyerek nem tud viselkedni ilyen rendezvényen. Voltam olyan esküvőn, ahol a lurkók azt hitték, hogy a tortacsata milyen mókás dolog...
Persze, a násznép nagy "örömére"! :)
Pont nemrég voltam egy esküvőn, ahol a polgári alatt két kislány egymást nevettette. Nagyon hangosak voltak, és nem szólt rájuk a szülő. A pár kínosan feszengett, mert totál elvitték mindenki figyelmét, alig hallottuk őket.
Mi nem kötöttük ki, hogy nem jöhetnek gyerekek, viszont a kisgyerekes családok mind megoldották, hogy gyerek nélkül jöjjenek, hiszen nekik is jobb így, oda vissza. A kicsik elunják, a babák végig üvöltik vagy alusszák, és a szülő sem tud úgy szórakozni.
Aki ilyenen megsértődik, az nem normális szerintem.
Persze, hallottam ilyenről. Tökéletesen egyet értek az 54-es válaszolóval: azért az egy napért a pár súlyos milliókat fizet, rengeteg időt, energiát szán a szervezésre, bízva abban, hogy minden jól megy majd. Nem ők fognak a vendégekhez alkalmazkodni, tehát ha a meghívottaknak nem tetszenek a feltételek, nem kell elmenni. Kisgyermekes anyukaként is elfogadnám a döntésüket. Sok kisgyerek sajnos tényleg nem tud viselkedni, a szülőknek meg eszükbe nem jut rájuk szólni. Mielőtt bárki nekem esik: nem általánosítok, természetesen ez nem minden családra igaz, tudjátok, akinek nem inge...!
Nem értem, miért ilyen túlgondolt téma ez. Amikor gyerekkoromban esküvőre/lakodalomra hívtak minket, a címzésből érteni lehetett a pár szándékát: XY és családja részére vagy XY és neje/párja részére. Az utóbbi esetben pontosan tudták a szüleim, hogy ez nekik szól, és nem vitték magukkal hármunkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!