Tényleg igaz hogyha nem birom kifizetni a temetést akkor ráterhelik a házamra?
Jelöletlen sírba csak azonosítatlan holttestet temetnek. Indokolt esetben köztemetés van, aminek költségeit ráterhelhetik arra a személyre akinek kötelessége lett volna az elhunyt eltemetéséről gondoskodni.
miért pont a házadra??? ez mekkora balgaság már!
tudsz kérni temetési segélyt. vagy felvetsz egy kisebb kölcsönt, és abból. már ha érzel annyit az elhunyt iránt, hogy nem hagyod elkapartatni mint egy kutyát.
a hamvasztás úgy tudom 100e, aztán az urnát haza is viheted, vagy titokban elszórhatod vmi erdőben.
A temetésről sorrendben a következők kötelesek gondoskodni:
- aki a temetést szerződésben vállalta,
- akit arra az elhunyt végrendelete kötelez,
- végintézkedés hiányában az elhunyt elhalálozása előtt vele együtt élő házastársa, vagy élettársa,
- az elhunyt egyéb közeli hozzátartozója (Ptk. 685. § b/ pontja) a törvényes öröklés rendje szerint.
ma 19:35
Én nem verném magam hitelekbe egy temetés miatt. Arról nem is beszélve, hogy az önkormányzat kb 20 ezer forint temetési segélyt ad.
Ha nincs miből eltemetni, akkor nincs.
22:15-nek
Szerintem még fiatal lehetsz, és nincs olyan halottad, akit nagyon szerettél életében. Igenis van olyan, hogy egy temetés miatt eladósodik az ember, mert egyszerűen nem engedi meg magának,hogy azt a személyt más temesse el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!