Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni ha folyamatosa...

Mit lehet tenni ha folyamatosan azt kérdezgeti a család mikor kéri már meg a párom a kezem?

Figyelt kérdés
Nagyon zavar már, hogy mindig ez a téma. Régóta agyütt vagyok már a barátommal és nagyon szeretném, hogy megkérjen ezért még jobban fáj ez a sok kérdés.

2022. aug. 14. 10:44
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
83%

Régóta? Akkor azért csak együtt terveztek. Vagy nem? Vagy az idődet rabolja feleslegesen?? Jó lenne tudni.

Egyébként meg kérdezzék meg párodat, te honnan tudnád, hogy ő mikor kér meg?

Öt év után én is megkérdezném a párodat, hogy elvesz - e vagy sem, mert ha nem akkor keresel olyat, aki igen.

2022. aug. 14. 12:01
 12/38 anonim ***** válasza:
32%

Mondd ezt a "kedves" szülőknek:

"Eddig úgy terveztem, hogy elmondom, ha megtörtént, de mivel megkérdeztétek, most már semmi sem mondok!"

2022. aug. 14. 12:10
 13/38 anonim ***** válasza:
92%
Én is jártam ebben a cipőben, nagyon rossz volt. Nekem nem a családom, inkább az ismerősök, kollégák kérdezgették. Az a baj, ha az ember határozottan elutasítja őket, akkor fel vannak háborodva, hogy milyen goromba vagy. Sajnos nem fogják fel, hogy ez milyen ostoba és tapintatlan kérdés. A barátoddal nem beszéltetek erről, hogy mégis, merre tart a kapcsolatotok? Lehet, hogy a többieknek van igazuk, és csak az idődet rabolja. Tényleg jó lenne tisztázni, mielőtt késő lesz.
2022. aug. 14. 12:12
 14/38 anonim ***** válasza:
74%
Kérd meg Te a párod kezét, aztán számolj be a családnak az eredményről.
2022. aug. 14. 12:12
 15/38 anonim ***** válasza:
70%
Aki nem akar házasodni, az mindig azt mondja, a papír nem számít, aztán a másik ott marad nincstelenül, ha egyikük meghal, meg még a beteg társa hivatalos ügyeit sem intézheti, ha nincs papír arról, hogy párt alkotnak. A szomszédok bemondását erre nem fogadják el, azért kell a házasság. Ha a párod lakásában élsz, és papíron nem vagytok pár, simán kidobnak akár 50 év együttélés után is, ha se házasság, se bejelentett élettársi kapcsolat.
2022. aug. 14. 12:16
 16/38 anonim ***** válasza:
69%
Se özvegyi nyugdíj, se egy porcelánbaba a vitrinből nem lesz a tiéd. Gondolkozz, kell neked ez? Jön a párod halála után egy ismeretlen unokaöcs, és minden az övé lesz, mert ő rokon, te meg nem vagy az. A családodnak van igaza.
2022. aug. 14. 12:18
 17/38 anonim ***** válasza:
73%
A ketten össze4spórolt pénzetek sem lesz a tiéd, hacsak nem a te neveden lévő számlán van, mert hivatalosan csak egy idegen vagy.
2022. aug. 14. 12:21
 18/38 anonim ***** válasza:
92%

Én erre azt szoktam válaszolni, hogy:soha.

Ezen általában annyira ledöbennek, hogy többször nem hozzák szóba.

2022. aug. 14. 12:41
 19/38 anonim ***** válasza:
78%

Ha ennyire zavar, akkor beszélj a pároddal, hogy mi a terve, hogy gondolja. Ha a papír nem számít akkor már esküdhettek is, neki nem számít akkor írja alá, neked igen. Én ha a férjemre vártam volna soha nem esküszünk meg. 5 év együtt járás és fél év együttélés után jött a gondolat hogy most már lehetne eljegyzés. Mivel nincsenek tabuk előttünk én rákérdeztem egy közös esti fürdőkor. Így konkrétan, és drágám mikor akarsz elvenni? A válasz soha. Hisz a szülei mindenki elvált a családjában. Mire én: ne hasonlítgasd a kapcsolatunkat máséhoz. Én szeretnék esküvőt. Jött a tipikus duma: a papír nem számít. Akkor nyugodtam aláírhatod ha neked nem számít, nekem számít. 3 napig gondolkodott és közölte rendben legyen eljegyzés. Húsvétkor tartottuk, következő évben esküvő volt. Pont most volt a 10 éves házassági évfordulónk.

Ha jó a kapcsolat akkor simàn megtudjátok beszélni. Mindenki érvel stb…

Viszont nem volt lánykérés és ezt azóta is sajnálom. Hallgatja is.

2022. aug. 14. 12:56
 20/38 anonim ***** válasza:
83%
19-es, milyen igazad van. Ha nem számít, akkor az se számít, ha aláír egyet. Ha meg nem ír alá, akkor igenis számít, csak nem veled tervez, mert várja az "igazit".
2022. aug. 14. 12:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!