Mit lehet tenni ha folyamatosan azt kérdezgeti a család
mikor kéri már meg a párom a kezem?
Figyelt kérdés
Nagyon zavar már, hogy mindig ez a téma. Régóta agyütt vagyok már a barátommal és nagyon szeretném, hogy megkérjen ezért még jobban fáj ez a sok kérdés.
Régóta? Akkor azért csak együtt terveztek. Vagy nem? Vagy az idődet rabolja feleslegesen?? Jó lenne tudni.
Egyébként meg kérdezzék meg párodat, te honnan tudnád, hogy ő mikor kér meg?
Öt év után én is megkérdezném a párodat, hogy elvesz - e vagy sem, mert ha nem akkor keresel olyat, aki igen.
2022. aug. 14. 12:01
12/38 anonim válasza:
Mondd ezt a "kedves" szülőknek:
"Eddig úgy terveztem, hogy elmondom, ha megtörtént, de mivel megkérdeztétek, most már semmi sem mondok!"
2022. aug. 14. 12:10
13/38 anonim válasza:
Én is jártam ebben a cipőben, nagyon rossz volt. Nekem nem a családom, inkább az ismerősök, kollégák kérdezgették. Az a baj, ha az ember határozottan elutasítja őket, akkor fel vannak háborodva, hogy milyen goromba vagy. Sajnos nem fogják fel, hogy ez milyen ostoba és tapintatlan kérdés. A barátoddal nem beszéltetek erről, hogy mégis, merre tart a kapcsolatotok? Lehet, hogy a többieknek van igazuk, és csak az idődet rabolja. Tényleg jó lenne tisztázni, mielőtt késő lesz.
2022. aug. 14. 12:12
14/38 anonim válasza:
Kérd meg Te a párod kezét, aztán számolj be a családnak az eredményről.
2022. aug. 14. 12:12
15/38 anonim válasza:
Aki nem akar házasodni, az mindig azt mondja, a papír nem számít, aztán a másik ott marad nincstelenül, ha egyikük meghal, meg még a beteg társa hivatalos ügyeit sem intézheti, ha nincs papír arról, hogy párt alkotnak. A szomszédok bemondását erre nem fogadják el, azért kell a házasság. Ha a párod lakásában élsz, és papíron nem vagytok pár, simán kidobnak akár 50 év együttélés után is, ha se házasság, se bejelentett élettársi kapcsolat.
2022. aug. 14. 12:16
16/38 anonim válasza:
Se özvegyi nyugdíj, se egy porcelánbaba a vitrinből nem lesz a tiéd. Gondolkozz, kell neked ez? Jön a párod halála után egy ismeretlen unokaöcs, és minden az övé lesz, mert ő rokon, te meg nem vagy az. A családodnak van igaza.
2022. aug. 14. 12:18
17/38 anonim válasza:
A ketten össze4spórolt pénzetek sem lesz a tiéd, hacsak nem a te neveden lévő számlán van, mert hivatalosan csak egy idegen vagy.
2022. aug. 14. 12:21
18/38 anonim válasza:
Én erre azt szoktam válaszolni, hogy:soha.
Ezen általában annyira ledöbennek, hogy többször nem hozzák szóba.
2022. aug. 14. 12:41
19/38 anonim válasza:
Ha ennyire zavar, akkor beszélj a pároddal, hogy mi a terve, hogy gondolja. Ha a papír nem számít akkor már esküdhettek is, neki nem számít akkor írja alá, neked igen. Én ha a férjemre vártam volna soha nem esküszünk meg. 5 év együtt járás és fél év együttélés után jött a gondolat hogy most már lehetne eljegyzés. Mivel nincsenek tabuk előttünk én rákérdeztem egy közös esti fürdőkor. Így konkrétan, és drágám mikor akarsz elvenni? A válasz soha. Hisz a szülei mindenki elvált a családjában. Mire én: ne hasonlítgasd a kapcsolatunkat máséhoz. Én szeretnék esküvőt. Jött a tipikus duma: a papír nem számít. Akkor nyugodtam aláírhatod ha neked nem számít, nekem számít. 3 napig gondolkodott és közölte rendben legyen eljegyzés. Húsvétkor tartottuk, következő évben esküvő volt. Pont most volt a 10 éves házassági évfordulónk.
Ha jó a kapcsolat akkor simàn megtudjátok beszélni. Mindenki érvel stb…
Viszont nem volt lánykérés és ezt azóta is sajnálom. Hallgatja is.
2022. aug. 14. 12:56
20/38 anonim válasza:
19-es, milyen igazad van. Ha nem számít, akkor az se számít, ha aláír egyet. Ha meg nem ír alá, akkor igenis számít, csak nem veled tervez, mert várja az "igazit".
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!