Miket tartasz meg a tárgyai közül egy közeli családtagod elvesztése után?
Szempontokat is léci írjatok, mi szerint választotok a cuccai közül. Ruhák, használati tárgyak, bútorok, könyvet stb.
Illetve példákat.
Én szinte csak olyat, amit én is tudok majd használni.
Pl. apámtól elraktam egy pipatömőt (meg volt egy bontatlan pipadohány is). Nagyapámnak volt egy nagyon régi borotvája.
Hat ez szerintem nagyon egyeni. En pl tartottam meg butort is a nagymamamtol, mert tetszett es illett a lakasomba is. De ha nem fert volna el, nem tartottam volna meg.
Szoval lehetnek erzelmi,de praktikus okai is szerintem. Mindenki dontson ugy, ahogy neki jo.
Én elég sok dolgot tartottam meg. Mindent, amiről azt gondoltam, meg hasznos lehet: butor, műszaki cikk, konyhafelszerelés, könyv stb. Még ikonikus személyes targyakat: karórát, bicskát, rádiót, disztargyat stb.
Az elhasználódott dolgokat dobtam ki, a ruhák legnagyobb részét, eladtam egy csomó könyvet meg dísztárgyat.
Én egy nagyon vastag üvegű cukortartót tartottam meg a nagyszüleim emlékére. Giccses, nem túl praktikus, de használom a mai napig. Minden nap eszembe jutnak róla.
Nekem az a szempont, hogy mi az, ami kedves emlékeztető a szeretteimről, mi az, amit ők nagyon szerettek, és én is tudom használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!