Egyetértetek azzal, hogy a legtöbb családban valójában csak azért várják el a diplomát a gyerekektől (már ahol elvárják), ill. házasság esetén azt is, hogy nekik is legyenek gyerekeik, hogy versenyezzenek a többi ismerős családdal?
#10-es#
Nem azokról szól a kérdés, akik teljesen saját akaratból szereznek diplomát, és/vagy szeretnének gyereket.
A diplomát inkább... Ezzel azt is akarják bizonygatni kifelé, hogy az ő zseniális genjeiket örökölték...
A gyerekkel inkább az van, hogy elsősorban alapból akarnak unokát... Na aztán amikor megvan, akkor megy a büszkélkedés ezerrel. Mindenkit elárasztanak az uncsi gügyefotokkal és ömlengésekkel.
Nem értek egyet az állításoddal.
59 éves apa vagyok. A fiam nem ment egyetemre, hanem érettségi után asztalosnak tanult. Lassan 10 éve dolgozik. Én támogattam anyagilag az asztalosműhely szerszámgépeinek beszerzésében.
A lányom matematika fizika tanári végzettséget szerzett (9 éve diplomázott) és most egy multinál dolgozik SSC-ben.
A két gyerekem között 1,5 év van ezért mindkettőt egyformán támogattam anyagilag. A mi családunkban nem szokás az elvárásoknak való megfelelés se a munka se a gyerekek tekintetében. Magasról teszek a "Mit szól majd a falu/város..." kezdetű mondásokra. A gyerekeim nem versenyeznek senkivel. Szerintem tisztességesen dolgoznak és a saját lábukra álltak. Ha segítségre van szükségük akkor a lehetőségeimnek mérten segítek ha tudok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!