Mit tegyek hogy az extrovertált családom megértse/ elfogadja hogy introvertált vagyok?
Mikor visszautasítok egy programot (ami nyilván nem egy erdőben történő séta lenne ahol kevés az ember) akkor anyukám például hozzám vágja hogy “akkor ne gyere el, legyél egész nap a szobában!” (Csak kicsit durvábban)
A 8 éves öcsém aki azt se tudja mi történik rá akar beszélni
Nevelőapám pedig szintén próbál rábeszélni csak ő tovább és jobban erőlteti mint öcsém
Ma ugyan ez történt de az utóbbitól megkérdeztem tudja e mit jelent az introvertált szó
Terelte a témát ezért megkérdeztem mégegyszer aztán el is mondtam mit jelent
Viszont nem értette meg és újból visszatért a rábeszélésre
Ez ellen lehet valamit tenni vagy lehetetlen?
De a kérdezőnek pont nincsenek baráai meg hobbijai meg nem lép le otthonról.
A szobajában bssza a rezet.
Vannak hobbijaim szóval van mit csinálnom a szobámba nem csak a telefonomat nyomkodom
És tudom hogy több bajom is van mint az introvertáltság csak ezt nem akartam egy ilyen oldalon megosztani ezért a “gyengébb” verziót írtam
De a kérdés lényege ugyan az maradt attól hogy megtudtátok nem/ nem csak introvertált vagyok
“Mit tegyek hogy elfogadjanak?”
“De a kérdés lényege ugyan az maradt attól hogy megtudtátok nem/ nem csak introvertált vagyok
“Mit tegyek hogy elfogadjanak?””
Semmit, ugyanis olyan helyzetben vagy ami orvosi segítséget igényel, nem pedig elfogadást. De ezt már többen többször leírták.
Én is úgy látom, hogy ez nem egy egyszerű introvertáltság, hanem már-már fóbia. Az introvertált emberek nem remegnek, ha tömegben kell lenni, maximum hamarabb kifáradnak, de pánikhoz hasonlító pszichés tüneteket azért nem produkálnak.
Illetve manapság már kb minden ember introvertáltnak mondja magát, úgy, hogy amúgy tisztában sincsenek sokszor a szó jelentésével. Mert egyszerűen ez lett a divat. Megkérdezel fiatalokat, és 10-ből 8 kapásból azt fogja mondani, hogy "jaj én introvertált vagyok, nem szeretem az embereket, inkább kutyás/macskás vagyok". De közben azért látható, hogy vágyik az emberek társaságára, szeretne utazni, barátkozni stb. Szóval fontos lenne, hogy megkülönböztessük az igazán introvertált személyt a divat-introvertálttól, illetve az introvertáltságot a pániktól és a szociális fóbiától. Szerintem te is ebbe a problémába estél bele, nem ártana szerintem beszélgetni egy szakemberrel. A TB már ingyenesen is biztosít 10 alkalmat a pszichológusnál, csak a háziorvostól kell beutalót igényelni, ha jól tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!