Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek hogy az extrovertál...

Mit tegyek hogy az extrovertált családom megértse/ elfogadja hogy introvertált vagyok?

Figyelt kérdés

Mikor visszautasítok egy programot (ami nyilván nem egy erdőben történő séta lenne ahol kevés az ember) akkor anyukám például hozzám vágja hogy “akkor ne gyere el, legyél egész nap a szobában!” (Csak kicsit durvábban)

A 8 éves öcsém aki azt se tudja mi történik rá akar beszélni

Nevelőapám pedig szintén próbál rábeszélni csak ő tovább és jobban erőlteti mint öcsém

Ma ugyan ez történt de az utóbbitól megkérdeztem tudja e mit jelent az introvertált szó

Terelte a témát ezért megkérdeztem mégegyszer aztán el is mondtam mit jelent

Viszont nem értette meg és újból visszatért a rábeszélésre

Ez ellen lehet valamit tenni vagy lehetetlen?

2022. jún. 25. 21:12
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:

Sajnos de azért az erdei sétát hoztam fel mert már az emberek látványa is kimerít, ha 1-2 szembejön velem, nincs gondom de ha többen akkor igen

Teljesen szobalakó vagyok

Szeretnék többet kimozdulni de a családom egy idő után nyilván az agyamra megy

Barátaim pedig nincsenek akikkel kimozdulhatnék

Volt hogy iskolaidőben próbáltam a padtársammal beszélgetni (aki full extrovertált de egyébként csak azért ült mellém mert onnan jobban látja a táblát) viszont egy idő után azt vettem észre hogy mikor felhoztam egy témát a telefonját nyomkodta és valamennyire el is volt fordulva tőlem ezért nem is próbálkoztam többet

Ugyan ez a többi osztálytársammal

2022. jún. 25. 21:52
 12/38 anonim ***** válasza:
92%
Egyedül is ki lehet igazából.
2022. jún. 25. 22:03
 13/38 anonim ***** válasza:
93%

Ha az emberek látványa is idegesít, akkor te nem introvertált vagy, hanem szociális fóbiás, ami kezelést igényel. Elhiszem, hogy a szüleid aggódnak érted.

Az introvertált nem azt jelenti, hogy valaki nem bír emberek között megmaradni, meg hogy nincsenek barátai, hanem azt, hogy a nagy tömeg kifárasztja, és egyedüllét kell neki a feltöltődéshez. Ha téged egy fagyizás is kicsinál idegileg, ott komoly gondok vannak, és érdemes lenne szakemberhez fordulnod, mielőtt nagyobb baj lesz.

2022. jún. 25. 22:32
 14/38 anonim ***** válasza:
95%

"....Szeretnék többet kimozdulni de a családom egy idő után nyilván az agyamra megy

Barátaim pedig nincsenek akikkel kimozdulhatnék

Volt hogy iskolaidőben próbáltam a padtársammal beszélgetni..."

Te nem vagy introvertált, csak megtetszett a szó, és trendinek tartod.

Sokkal inkább egy pszichológusra lenne szükséged, aki helyrehozza a félre-ön-diagnosztizált agyadat.

2022. jún. 25. 22:44
 15/38 A kérdező kommentje:

Nem azért használom mert megtetszett a szó hanem ez az amit eddig úgymond magamra tudtam mondani de ezek szerint ez se vagyok ://

Körülbelül október óta hetente egyszer megyek pszichológushoz de semmit se segít, sőt rosszabb lett a hangulatom mióta járok hozzá

2022. jún. 25. 23:22
 16/38 anonim ***** válasza:
25%
Én is voltam ilyen cipőben, eredmény? Önellátóként alig szagolok feléjük, mert látom, hogy úgyse fogják elfogadni.
2022. jún. 26. 00:47
 17/38 anonim ***** válasza:
94%
Akkor menj másik pszichológushoz! Magadtól mért nem jöttél rá, hogy ez neked nem jó? A pszichológiai kezelésnek javítania kéne az állapotodon, nem rontania. Honnan szedtétek a pszichológust?
2022. jún. 26. 01:05
 18/38 anonim ***** válasza:
95%

Magyarázd el nekik aztán vagy megértik, vagy nem, de ez már túlmutat az introvertságon.

Én is az vagyok, de nem utasítok el programot, az a lényeg, hogy kevesen legyünk.

Pl. szívesen mászkálok városokban, a körülöttem lévő idegenek nem érdekelnek, attól elvagyok a kis világomban, viszont amikor idejön 3 családtag, a hideg kilel.

2022. jún. 26. 06:38
 19/38 anonim ***** válasza:
92%

Nem, te nem introvertált vagy, és jó lenne, hogyha NEM használnád ezt a szót szociális fóbiásként!

Pont a hozzád hasonlók miatt hiszik azt rólunk, hogy mi 0-24 a szobában gubbasztunk.

2022. jún. 26. 06:39
 20/38 anonim ***** válasza:
83%

Bocs de szüleidnek adok igazat mert te nem introvertált vagy hanem szoba lakó és igenis ki kell menned,mert csak akkor fog ez javulni ha felhagysz a kütyü nyomkodásal.

Mert amikor dolgoznod kell menni akkor mi lesz veled vagy boltba stb .

Egyedül is lehet kirándulni stb .

2022. jún. 26. 07:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!