Szerintetek nem furcsa, hogy valaki au-pairt fogad, aki mindent megcsinál helyette a háztartásban, és a gyerekét is neveli?
Nem egészen jól látjátok a dolgokat, ugyanis Nyugaton is nagy a munkanélküliség, és akinek van munkája, az nem teheti meg, hogy otthon van a gyerekkel. (Én a Németországi helyzetet ismerem konkrétan) Sokan a napi 8 - 12 órát nem is a lakó helyen dolgozzák, hanem gyakran 100 - 150 km-re is bejárnak. Egy keresetböl nem lehet egy családnak megélni (az átlag kereset 1000 Euro alatt van, és két szobás lakás bérlete 700-800 Euro, plussz a rezsi), sokszor még kettöböl se nagyon. Bölcsöde, óvoda sokkal drágább, mint MO-on (arányban), az iskolában nincs napközi, és egy au-pair még a megfizethetö kategóriába tartozik. A legtöbben nem szivesen hagyják a gyerek(ek)et másra, csak nincs egyéb lehetöségük.
Ami meg a nagyszülöket illeti - a legtöbb éppen úgy dolgozni jár, mint a szülök, mert egyébként miböl élnének ök meg? Ugyanis a nyugdij csak 65-67 éves kortól jár, és az sem sok - nekem 20 év egész napos munka után járna 29 Euro - NEM IRTAM EL EGY NULLÁT!!!
Az au-pair elvileg nem csinal mast, mint a gyerekekkel foglalkozik, es az o ruhaikat mossa. Es a csaladdal lakik, etkezik, el, kulfoldi fiatal, aki nem keres sokat, de csereben megtanulja a nyelvet es csaladi kornyezetben el. En au-pair voltam Amerikaban, a szerzodesben nagyon pontosan le volt irva a feladatkor, es abban nem szerepelt a haztartas vezetese. Termeszetesen ha nincs szerzodesed, akkor elobb utobb a nyakadba varrnak mindent: fozes, vasalas, mosas, gyerekneveles, stb. Ez mar inkabb hasonlit egy haztartasi szemelyzethez, nem pedig au-pairhez. Szoval en a fogalmakat elvalasztanam egymastol. Kerdes, te mire szerzodtel.
A mai vilagban amugy nem furcsa, foleg a nyugati orszagokban, ahol esetleg az anya ugyanugy 10-12 orakat dolgozik. Ha megtehetik, hogy megfizessek a segitseget, akkor miert ne. Gondolom ebben az esetben az apa sem varja el, hogy az anya 12 ora robotolas utan meg nekialljon a hazimunkanak. Persze mas a kerdes, ha mondjuk anyuci otthon ul egesz nap, vagy mondjuk fel munkaidoben dolgozik. Ebben az esetben furcsallnam en is, hiszen nem azert szulok gyerekeket, hogy azt nezzem, mas hogyan foglalkozik veluk. De nem vagyunk egyformak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!