A sportos alakomra híztam pár kilót, így is jó alakom van, de a család nem száll le rólam. Visszaszóljak nekik vagy hagyjam rájuk?
Sportolok, edző is vagyok (bár nem ebből élek), de értek a táplálkozás részéhez is, szóval tudok tudatosan hízni, fogyni stb.
Nagyon rossz időszak van a hátam mögött, komoly műtét, betegségek, szexuális zaklatás, munkahelyváltás, költözés, ezekről mind tudnak a szüleim. Nem tudtam eljárni úgy edzeni, mint előtte és a kaját sem számoltam, ezért híztam kb. 5 kilót, de így is homokóra alakom van, tiszta izom vagyok stb.
Mégis folyamatos megjegyzéseket kapok, hogy mekkora a seggem, rám jönnek-e még a ruháim, apósom kérdezgeti, mennyit híztam pontosan (miközben akkora hasa van, mint az állat), mamám mondja, hogy kikerekedett az arcom, miközben 90 kiló a 150 cm-éhez stb. A saját anyám is hajtja, hogy ilyen fiatalon nem szabad elhízni, mert mi lesz később stb.
Megmondom őszintén, én is látom, hogy híztam, 5 kilóról van szó, majd lemegy. Nem ez volt a prioritás, most rendeződik az életem, most tudok ezzel foglalkozni. De nagyon fájnak ezek a megjegyzések, és annak ellenére, hogy eddig nem zavart a plusz 5 kiló, az utolsó látogatásom óta napi kb. 50-szer eszembe jut a súlyom, elkezdtem szorongani az ételeken stb.
Kérdés, hogy hagyjam rájuk, úgyis lemegy az az 5 kiló és majd abbahagyják, vagy szóljak vissza nekik? Én mondtam mindenkinek, hogy nem kérek kommentet a testemre, se negatívat, se pozitívat, meg hogy beszéljünk inkább az ő testükről, de nem kapcsoltak. Ezután radikális, inkább bunkó beszólás következne. Mit gondoltok, hogy érdemes kezelni az ilyet?
5 kg, Jesszus 😅
Mindent amit leírtál, hozzájuk vághatsz.
Egy feszes seggen jól mutat az 5 kg.
32, én így is tetszem magamnak. :) De azért a beszólások miatt megkérdőjeleztem, hogy nem úgy vagyok-e vele, hogy nem veszem észre, mennyire elhíztam.
Egyébként köszönöm a válaszokat, vissza fogok szólni és nem szépen, ez már biztos.
Szólj vissza nekik és ne fogd vissza magad! Itt az ideje már, hogy az emberek leszálljanak másokról. Én gyűlölöm, hogy azzal vannak elfoglalva emberek, ki hogy néz ki, hány kiló stb. Mindenki foglalkozzon saját magával és ne kommentálják mások kinézetét.
Az én családom is nagyon szeret másokat pellengérezni a súlyuk, ruhájuk vagy egyéb olyan testi adottságuk miatt, amiről abszolút nem tehet. Én rájuk szólok. Foglalkozzanak magukkal, mert bizony nekik is volna mivel. És én ezt is meg szoktam mondani nekik. Miért, te hogy nézel ki? Rajtad nincs felesleg? Oké, te vékony vagy, de nuku izom van rajtad, mert egész nap a kanapén fekszel. Nézzenek magukba! De nem fognak, mert egyszerűbb másokat leszólni, mint belenézni a tükörbe vagy önvizsgálatot tartani. Ezért azt gondolom, ez nem is rólad szól, hanem a saját frusztrációjukról. Amíg kimondják ezeket, pillanatnyilag enyhítenek rajta, de utána ugyanolyan elcseszettül érzik magukat. Kitartást neked!
Milyen edző vagy, mit sportolsz? Edző létedre tudhatnád, hogy minden viszonyítás kérdése, a súly függ a magasságtól is, 5 kg hízás akár simán látszik is. Egyértelműbb lett volna a kérdésed, ha leírod konkrétan, hogy milyen magas vagy, hány kg, és hány kg-ra ment még rá az 5 kg hízás.
Amúgy én pont tennék arra, hogy a család mit mond...
átérzem a helyzetedet. velem is pont ugyanilyenek a szüleim, bár én tényleg kövér vagyok (már fogyókúrázom).
ettől függetlenül nem esik jól, hogy hazamegyek 3 havonta (külföldön élek) és azzal jönnek, hogy "jajj de kövér vagy" "látom még nem fogytál le" stb.. megjegyzéseket tesznek a vastag combomra, fenekemre, felkaromra stb.
nem mintha az ő testük olyan húú de jó lenne. anyám kövérebb mint én, apám pedig nagyon nagyon gizda. öcsém is pocakot növesztett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!